Gå til sidens hovedinnhold

Rasistbråk etter 7. divisjonskamp

Artikkelen er over 10 år gammel

Hordaland Fotballkrets har satt i gang etterforskning av søndagens skandalekamp i 7. divisjon mellom Follese 2 og Bergensstjerne.

– Vi kan ikke utelukke sanksjoner, sier daglig leder Knut Berge i Hordaland Fotballkrets.

Fotballkampen ble svært amper, og det hele skal ha toppet seg da en spiller fra hjemmelaget ble slått i hodet av en spiller fra Bergenstjerne.

Ifølge kilder BA har vært i kontakt med skal også publikum vist truende oppførsel overfor Vestsiden-Askøy-dommer Rune Olsen.

I videoen som BA fikk tilgang til, kan man se flere av lagets tilskuere samle seg rundt dommer Olsen og kalle ham en rasist.

– Hva som skjer i denne saken er altfor tidlig å si. På generelt grunnlag kan jeg si at det aldri er hyggelig å få inn meldinger om slike ting i forbindelse med fotballkamper.

– Men utover det har jeg ikke så mye mer å si enn at vi venter på å få inn rapporter fra de involverte parter om hva som har skjedd. Så får vi ta det derfra, sier Knut Berge til BA, daglig leder i Hordaland Fotballkrets.

NEKTER Å PRATE: Rune Olsen fra Vestsiden-Askøy som dømte oppgjøret mellom Follese 2 og Bergenstjerne nekter å fortelle sin versjon til media.

– Jeg kommer ikke til å si noe om den saken. Det har jeg blitt enig med Hordaland Fotballkrets om. Hva jeg har skrevet i rapporten blir internt mellom meg og de, sier Olsen til BA. Dommeren bedyrer at han ikke er ilagt munnkurv av fotballkretsen.

BA var mandag i telefonkontakt med Bergensstjernes styreleder og trener Patrick Magona. Han føler laget blir urettferdig behandlet.

«BLACK MONKEYS»: – At denne episoden oppstod akkurat i denne kampen overrasker meg ikke. Det samme skjedde i fjor. Vi er involvert i opprykkskampen og har gode sjanser til å rykke opp i 6. divisjon, men de andre lagene ønsker ikke at vi skal rykke opp, sier Magona.

Laglederen hevder motstandernee tar i bruk rasistiske metoder for å provosere spillerne til Bergenstjerne.

– Motspillere provoserer oss ute på banen, for eksempel blir vi kallet «black monkeys», hevder en fustrert Magona.

Han sier klubben vil anke avgørelsen om Hordaland Fotballkrets nå bestemmer seg for å straffe laget.

– Da kommer vi til å anke. Jeg kan ikke se at vi har gjort noe galt, sier Patrikck Magona.