Seiersglede og fortvilelse

Arve Walde scoret for FK Fyllingsdalen.

Arve Walde scoret for FK Fyllingsdalen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Fire lokale lag i aksjon i 2. divisjon mandag kveld. Sjekk hvordan det gikk her.

DEL

Sykkel VM-tilbud: Få to uker med BA levert hjem gratis

2. divisjon avd. 02:

FYLLINGSDALEN – MOLDE 2 3-0:

FK Fyllingsdalen vant greit 3-0 over et Molde 2 på Varden mandag kveld. Arve Walde sendte vertene i ledelsen etter elleve minutter av kampen. Åtte minutter før pause fikk vertene straffe, og Eduard Moya Cantillo var sikker fra krittmerket. Innbytter Jarle Jakobsen sørget for at sluttresultatet ble 3-0, tre minutter før full tid. FK Fyllingsdalen ligger på 2. plass i serien med 4-1 poeng. Serieleder Kristiansund er allerede klar for opprykk til 1. divisjon.

– Vi har grei kontroll på denne kampen, men jeg irriterer meg litt over at vi slurver en del i perioder av kampen, sier trener Kjetil Knutsen.

Han gledet seg over Jakobsen, som brukte 17-årsdagens sin til å score sitt første mål for Fyllingsdalen.

– Dette er en spiller som har vært i klubben hele karrieren, og som fikk sin debut i forrige serierunde mot Byåsen. Veldig gledelig for ham at han lykkes, slår FKF-treneren fast.

FANA – ROSENBORG 2 1-1:

I samme 2. divisjonsavdeling som FK Fyllingsdalen kjemper Fana hardt for å unngå nedrykk. Men hjemme på Nesttun idrettsplass ble det bare ett poeng mot Rosenborgs nest beste. Mats Walberg sendte Fana i ledelsen etter syv minutter, men 24 minutter ut i kampen kom et kjent Rosenborg-navn på scoringslisten. Alexander Sørloth er sønnen til tidligere storscorer Gøran Sørloth. Flere mål ble det ikke kampen. Fana ligger like over nedrykksstreken med fire poengs klaring ned til Skeid under streken.

Fana-trener Rune Vindheim så laget sitt sløse med sjansene, blant annet brente Matias Møvik et straffespark fem minutter før full tid.

– Vi møtte noen av Norges nest beste og rundspilte dem i perioder. Men igjen - vi gir bort poeng. Vi er ikke voksne nok og gjør en del merkverdige valg, oppsummerer Rune Vindheim til BA.

Han er ikke redd for nedrykk selv om laget bare er fire poeng over streken.

– Tabellsituasjonen bekymrer meg ikke. Av de fem gjenstående kampene har vi tre igjen hjemme, sier Vindheim.

2. divisjon avd. 03:

RANDABERG – BRANN 2 5-2:

Morten Kvist og Steffen Skålevik sørget for at Brann 2 kunne gå til pause med 2-1-ledelse over Randaberg, til tross for at midtstopper Henrik Gjesdal ble utvist etter 37 minutter av kampen. I 2. omgang utnyttet Randaberg, som ligger på bunn i 2. divisjonsavdelingen overtallet. Et hat-trick av Klaus Petersen sørget for at kampen var snudd. Til slutt ble det 2-5-tap for rødtrøyene, som fortsatt ligger på 2. plass i serien.

– Vi preges veldig av den utvisningen vi får i 1. omgang. På en tung bane var det tungt å få til vårt eget spill. Randaberg var sterkere enn oss, og vinner fortjent, sier trener Lars Bakkerud.

Han tok tapet med fatning.

– Spillerne har ingen grunn til å grave seg ned. Før denne kampen hadde vi ni kamper på rad uten tap, så de har vært solide, sier Bakkerud.

NEST-SOTRA – ODD GRENLAND 2 3-0:

Nest-Sotra tok et langt steg på tabellen etter 3-0-seieren over Odd Grenland 2 hjemme på Ågotnes. Ørjan Davanger Torsnes sendte vertene i føringen etter 26 minutter av omgangen, og åtte minutter ut i 2. omgang la Nick Rios Haugen på til 2-0. Johnny Furdal fastsatte sluttresultatet til 3-0 tre minutter før full tid. Mannskapet til David Nielsen klatret forbi Åsane (30 poeng) på tabellen og helt opp på 4. plass, og har nå 32 poeng. Jerv på nedrykksplass har 23 poeng etter 21 av 26 serierunder er spilt.

David Nielsen var høyt opp etter den viktige seieren.

– Vi gjør en kjempekamp! Ofte har vi hatt en tendens til å bli for offensive, men i denne kampen fant vi den rette balansen og guttene leverer en kjempekamp, sier treneren.

– Seieren var ekstra viktig fordi vi nå kan se oppover på tabellen, i stedet for å være en del av nedrykksstriden, legger dansken til.

Åsane tapte 0-3 mot nettopp Jerv på søndag.

Artikkeltags