De regjerende svenske seriemestrene innkalte til pressekonferanse klokken 13 i dag.

Klubben opplyste ikke om hva som var tema for pressekonferansen, men BA kunne i forkant melde at Andreas Vindheim ville bli presentert som Malmö-spiller og at han ville signere en fireårskontrakt med Åge Hareides klubb. 

Det var også det som skjedde. Flere svenske medier sendte direkte da bergenseren ble presentert.

– Han har skrevet en fireårskontrakt med Malmö FF og kommer til å spille med trøye nummer 26, opplyste klubbens mediasjef. 

Vindheim ble deretter bedt om å beskrive seg selv.

– Jeg er en offensiv høyre back, som har bra hurtighet, en god fot og bra løpskraft, sa Vindheim fra podiet, antrukket i sivil.

– Veldig stort potensial

Trener Åge Hareide var ikke tilstede på seansen. Det var derimot klubbens sportssjef Daniel Andersson, som har ført forhandlingene med Brann. 

– Han var inne på det selv. Han er en veldig løpssterk spiller som er veldig offensiv og passer bra i vår måte å spille på. Han har en veldig bra innleggsfot, er dyktig med ballen og er veldig rask. Han har et veldig stort potensial, kommenterte Andersson.

En svensk journalist hadde fått med seg kaoset i Brann og lurte på hvem Malmö hadde forhandlet med i gamleklubben.

– Jeg har pratet med sportssjefen deres (Rune Soltvedt), og det har fungert veldig bra. Det har vært bra diskusjoner hele veien. Til slutt fikk vi dette til, så det var bra, svarte Andersson. 

Norsk koloni

Svensk media var naturligvis opptatt av hva som lokker en bergenser til Malmö. 

– Det er jo en av de største klubbene i Skandinavia. Etter å ha sett de i Mesterligaen i fjor og fått vite litt mer, var det Malmö jeg ville til. Det handler om totalpakken, forklarte 19-åringen.  

Vindheim blir nå en del av en liten norsk koloni i klubben. Fra før har de Jo Inge Berget og Magnus Wolff Eikrem på laget og altså Åge Hareide som trener.

– Det er selvfølgelig en fordel at det er nordmenn her, men det er vel ikke så stor forskjell på svensker og nordmenn, så det går nok fint, var Vindheims lunefulle kommentar til det.

Skal kapre høyrebacken

Backtalentet innrømmer at det blir en overgang sportslig.

– Det blir nok en nivåforskjell og et steg opp. Men jeg føler meg klar for å ta det steget og er motivert. Målet mitt er å ta høyrebackplassen her, sa Vindheim, like offensiv som han var i fjor før debutsesongen med Brann.   

Som BA kunne fortelle tirsdag blir U21-landslagsspilleren solgt fra Brann for mellom 3,5 og 4 millioner kroner. Det endelige overgangsbeløpet er avhengig av antall kamper, og om Malmö kvalifiserer seg for mesterligaen på nytt kommende sesong.

Overfor avisen Sydsvenskan fortalte Vindheim at Brann-trener Rikard Norling har gitt ham flere råd. Norling kom jo som kjent til Brann fra Malmö.

– Jeg hadde en samtale med han før jeg dro. Jeg er utrolig takknemlig for det Rikard har gjort for meg. Han er en utrolig dyktig trener, og det er han som har vist meg tillit og utviklet meg. Siden han har vært her tidligere, har han forberedt meg litt på hva jeg møter, fortalte Vindheim.

19-åringen var på plass i Malmö tidlig onsdag morgen og var gjennom medisinsk sjekk før pressekonferansen.

BA.no kommer tilbake med mer utover dagen.