Spilte fast i eliteserien i fjor. Nå er bergenseren klar for 2. divisjon

Her scoret Yaw Amankwah sitt eneste Brann-mål. Målet kom mot Odd på Stadion i mai 2009.

Her scoret Yaw Amankwah sitt eneste Brann-mål. Målet kom mot Odd på Stadion i mai 2009. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Yaw Ihle Amankwah (27) har skrevet under for Tønsberg.

DEL

Bergenseren fikk 36 kamper for Brann. Blant annet var han en del av laget som knuste Rosenborg 6–3 på Lerkendal i 2011. Siden 2012-sesongen har han derimot spilt for Sandefjord. Etter tre sesonger i 1. divisjon, var Ulsmåg-karen tilbake i eliteserien med hvalfangerne i 2015.

Midtstopperen spilte seg til fast plass, men i sommer røk korsbåndet og sesongen var over.

Med utgående kontrakt havnet 27-åringen i en vanskelig situasjon. Fortsatt er han ikke tilbake i full trening.

Ikke skadefri ennå

– Jeg er fortsatt i en opptreningsfase. Jeg har trent godt med Sandefjord i januar og februar, men de er godt forspent med midtstoppere. I og med at kontrakten min gikk ut ved nyttår, kom vi ikke til enighet om en ny kontrakt. En slik skade er ikke det beste utgangspunktet for forhandlinger. Du får heller ikke vist deg frem for andre klubber, sier Amankwah til BA.

Nå har han bestemt seg for å signere kontrakt med Tønsberg. 2. divisjonsklubben er nyopprykket, og kan i utgangspunktet virke som et oppsiktsvekkende valg av en 27-åring som senest i fjor spilte fast i eliteserien. Men målet for bergenseren er at oppholdet i Tønsberg blir kortvarig.

Bergenseren Yaw Amankwah (27) er ferdig i Sandfjord etter fire sesonger.

Bergenseren Yaw Amankwah (27) er ferdig i Sandfjord etter fire sesonger. Foto:

Kan gå gratis i sommer

– Jeg har fått en god avtale. Jeg har skrevet én ettårskontrakt, men jeg har muligheten til å forlate klubben vederlagsfritt til sommeren. Ut ifra omstendighetene, mener jeg at dette var det beste for meg nå, sier bergenseren.

Klubbyttet gjør også at Amankwah fortsatt kan bo i leiligheten sin i Sandefjord – Tønsbergs treningsanlegg er kun en 15 minutters kjøretur unna.

– Med tanke på at jeg ikke ville vært klar til seriestart verken i eliteserien eller 1. divisjon, er det ikke sikkert at det hadde vært det beste for meg å signere for en klubb på et høyere nivå. Nå er det viktigste for meg å komme tilbake på banen og få kamptrening. Forhåpentligvis kan jeg få 8–10 gode kamper for Tønsberg, så får vi se hva som skjer til sommeren.

9. april er det seriestart i 2. divisjon.

– Skal komme tilbake

Den tidligere Brann-stopperen bedyrer at han ikke har senket ambisjonsnivået.

– Jeg skal komme tilbake. Ambisjonene er de samme som da jeg spilte i eliteserien i fjor. Jeg er bare 27 år. Jeg røk korsbåndet. Det er en «freak accident» som skjer. Jeg skal vise folk at jeg er tilbake, og da er det viktig å få spilletid, sier bergenseren bestemt.

Artikkeltags