Øystein Øvretveit til Jerv

Øystein Øvretveit i cupkamp for Nest-Sotra mot Sogndal i 2016. Etter et år på benken i Sandefjord, går keeperen nå til Jerv. Til venstre Kristoffer Zachariassen.

Øystein Øvretveit i cupkamp for Nest-Sotra mot Sogndal i 2016. Etter et år på benken i Sandefjord, går keeperen nå til Jerv. Til venstre Kristoffer Zachariassen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kastes inn i duell om førstekeeper-plassen.

DEL

– Jeg legger opp til en duell. Den som står best i vinter og gir de rette signalene, står i mål for oss når serien starter, sier Jerv-trener Arne Sandstø, som henter Telavåg-karen Øystein Øvretveit (23) til Grimstad neste sesong.

Som BA meldte før jul, fikk keeper Øvretveit lov av Sandefjord til å se seg om etter en ny klubb, etter å ha slitt benken i hvalfangerbyen i år. Nå tar han altså turen ned i 1. divisjon, der Jerv hadde en utfordrende sesong i fjor.

Keeper med steg bakover

– Først og fremst slet vi med å få ballen i mål, men også bakerst var det for stor svingninger. Øyvind Knutsen var en matchvinner for oss i 2016, men han tok et litt for stort steg bakover denne sesongen. Og det er derfor vi forsterker på keeperplass, sier Sandstø til BA.

– Øystein er en god keeper som trenger spilletid. Griper han sjansene i oppkjøringen, skal han kunne kapre plassen. Vi spiller som sagt med den som presterer best i vinter, gjentar Sandstø.

Øvretveit har skrevet toårskontrakt i sørlandsbyen.

To tapte kvaliker

Sandstø sikter seg inn mot å kjempe om playoff-plass med Jerv i 2018. Både i 2016 og 2015 spilte sørlendingene kvalik om opprykk, men røk begge ganger i siste hinder, altså opprykksfinalen. Derfor var det overraskende da Jerv lå i bunnen av 1. divisjon i vår. De hevet seg på høsten, men har alt i alt et svakt år bak seg.

– Vi slet først og fremst med å få ballen i mål, så nå har vi hentet Aram Khalili (28) fra Bryne, for å få mer pondus på topp, forteller Jervs bergenske trener, som tror direkte opprykk blir tøft.

– Når også Sogndal kom ned, er det tre klassiske elitelag nede (Sogndal, Aalesund og Viking). Det er nok de som skal kjempe om de to øverste plassene, sier Sandstø til BA.

Øystein Øvretveit

23 år, keeper.

Fra Telavåg.

Spilte i ungdomsårene i Brann.

Var i Nest-Sotra i 2015-16.

Gikk til Sandefjord før 2017-sesongen, men fikk bare to seriekamper.

Har nå skrevet toårskontrakt med Jerv fra Grimstad, som spiller i 1. divisjon.

Artikkeltags