Ellevill kamp på Anfield

Olivier Giroud scoret to for Arsenal, og bommet på en kjempesjanse i første omgang.

Olivier Giroud scoret to for Arsenal, og bommet på en kjempesjanse i første omgang. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Arsenal så ut til å utnytte Liverpools svake forsvarsspill, men beholder likevel tabelltoppen i Premier League etter 3-3 på Anfield onsdag kveld.

DEL

Arsenal så ut til å utnytte Liverpools svake forsvarsspill, men beholder likevel tabelltoppen i Premier League etter 3-3 på Anfield onsdag kveld.

– Det er et skuffende resultat fordi vi ledet 3-2 med ett minutt igjen, sa tomålsscorer Giroud like etter kampslutt om den fartsfylte kampen før han legger til.

– Det var en god kamp for fansen, men når man slipper inn tre mål på bortebane er det vanskelig å vinne.

Firmino het før pause

Roberto Firmino ga hjemmelaget ledelsen ved to anledninger før pause, men Arsenal kom tilbake begge gangene. Først snek Aaron Ramsey sitt skudd seg i mål i nærmeste hjørnet til 1-1, før Olivier Giroud forlenget en corner i mål mellom beina til Simon Mignolet og utlignet til 2-2. Franskmannen fikk en eventyrlig mulighet til å gi bortelaget ledelsen da han bare skulle skli et innlegg i mål. Spissen tok imidlertid sats litt for tidlig og traff ballen feil, noe som gjorde at den beveget seg vekk fra det åpne målet.

Giroud var igjen frampå etter pause da han snurret rundt med en svimmel Kolo Toure og satte ballen kontant i mål til 3-2.

– Det var en spesiell kamp for meg, men jeg er godt fornøyd med 3-2-scoringen, oppsummerte Giroud.

Det så ikke ut til at hjemmelaget maktet å skape de store sjansene etter Girouds scoring, men på overtid dukket innbytter Joe Allen opp. Christian Benteke vant en duell i feltet og headet ned til waliseren som bredsidet i mål til ellevill jubel blant både hjemmefans og Jürgen Klopp.

– Det er godt å kunne ha innflytelse på kampen, sa Allen etter kampen og fortalte at resultatet vitner om innstillingen i Liverpool-laget som handler om å kjempe til fløytesignalet for full tid.

Tyske Klopp ga nyervervelsen Steven Caulker sin debut kun minutter før 3-3-scoringen, men valgte å plassere stopperen på topp for å skape mer trykk mot Arsenals stoppere.

Klopp erkjenner lettkjøpte mål

Liverpool slet tidvis stort defensivt, noe Klopp også bet seg merke i.

– Vi slipper inn lettkjøpte mål. Ett poeng er greit, men vi kunne også vunnet, sa han.

Arsène Wengers menn leder nå ligaen på målforskjell foran Leicester som vant 1-0 borte mot Tottenham, mens Liverpool ligger på niendeplass med 31 poeng.

Artikkeltags