Cupfinale for hele familien Hovland

Det var høye odds for at Sandvikens Stine Hovland og broren Even Hovland begge skulle spille cupfinale i år.

Det var høye odds for at Sandvikens Stine Hovland og broren Even Hovland begge skulle spille cupfinale i år. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Landslagsdebut, medaljekamp og cupfinale. Stine Hovland (27) erkjenner at hun ikke hadde sett for seg at hun skulle oppnå alt dette med Sandviken denne sesongen.

DEL

27-åringen fra Vadheim har spilt i Sandviken siden 2014. Sakte, men sikkert har hun og lagvenninnene tatt steg mot toppen. Denne sesongen har det tatt fyr for både Hovland go Sandviken. Før søndagens sesongavslutning borte mot Lyn, er bronsemedaljene fortsatt innenfor rekkevidde. 1. desember venter Sandvikens første cupfinale siden 1995!

Se Lyn - Sandviken søndag klokken 13

Torsdag ble det klart at Stines storebror, Even Hovland, også er klar for cupfinalen med sitt Rosenborg. Dermed blir de kun det andre søskenparet i historien som spiller i både kvinne- og herre-cupfinalen samme år.

– Cupfinale er en drøm som går i oppfyllelse for meg. Han har opplevd det tidligere, og han har alltid vært klar på at det er noe du bare må oppleve. Så er det ekstra stas at vi får oppleve det samtidig. Nå er familien veldig fornøyd.

Elitedebut først i 2015

Stopperen har en uvanlig karriereutvikling. I kvinnefotballen er det et problem at mange spillere gir seg i ung alder, særlig hvis gjennombruddet lar vente på seg. Hovland debuterte i toppserien først som 23-åring, neste uke reiser hun på sin første landslagssamling som 27-åring.

– Jeg tror at jeg har tatt steget i rett tid. Mange er utålmodig når de er 16–17 år. Jeg er beviset på at du kan ha roen. Jeg har gått gradene fra 3. divisjon, og så inn på landslaget. Det er et eksempel på at du ikke nødvendigvis må spille i toppserien når du er 18 år. Mange har nok godt av ta det steg for steg, sier hun.

Even og Stine Hovland fra Vadheim er begge klare for årets cupfinaler.

Even og Stine Hovland fra Vadheim er begge klare for årets cupfinaler. Foto:

– Vi er begge sta

Hun begynte sin seniorkarriere i Høyanger i 3. divisjon, før hun tok steget til Kaupanger i divisjonen over. Etter opprykk og én sesong i 1. divisjon, tok hun steget til Bergen og Sandviken. Da hadde Sandviken nettopp rykket ned til 1. divisjon. Etter opprykk og noen sesonger på nedre halvdel, har både hun og Sandviken fått en enorm opptur i år.

– Hadde du sagt til meg for noen år siden at jeg skulle være i toppen av Toppserien i dag, så er det ikke sikkert at jeg hadde trodd på deg.

Even Hovland er også tilbake på landslaget etter flere års fravær. I fjor rykket han ned med Sogndal, og han startet årets sesong i 1. divisjon, før han ble plukket opp av RBK.

– Det handler om å aldri gi opp. Vi er kanskje litt sterke i hodet. Vi er i hvert fall veldig sta begge to. Vi gir oss aldri, sier 27-åringen og smiler.

Artikkeltags