Tvunget til å velge

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Løv-Hams Tarje Nordstrand Jacobsen får ikke kombinere spill i 1. divisjon med agentvirksomhet.

DEL

Som BA skrev tidligere i høst, kunne Løv-Ham-kapteinen komme i en knipe, i og med at han er agent, og må ha proffkontrakt med Løv-Ham i 1. divisjon. Nå har avgjørelsen falt.

– Jeg var for så vidt innforstått med at NFF kom til å ende på den avgjørelsen, sier Nordstrand Jacobsen til BA.

Akkurat nå har han fotballferie, som resten av spillerne på det nyopprykkede laget. Men han har informert både klubb og NISO om situasjonen.

– Jeg har lovet klubben å ta en avgjørelse på hva jeg vil før laget starter oppkjøringen i slutten av måneden, forteller ham.

FØRSTE SAK I NORGE

Nordstrand Jacobsen må gi opp en av delene: Fotballen eller agentvirksomheten.

Fagsjef i Norges Fotballforbund, Thor Grønnerud, sier til BA at saken var den første av sitt slag i Norge, og derfor måtte opp til en ordentlig vurdering.

– En agent kan ikke være ansatt eller ha tillitsverv i profesjonelle fotballklubber. Og for å spille i norsk 1. divisjon må man ha en proffkontrakt, altså blir man ansatt. Derfor går det ikke an å kombinere, forklarer Grønnerud, som har ansvaret for lover og reglement i Norges Fotballforbund.

ENTEN ELLER

Grunnen til at Nordstrand Jacobsen ikke kan si ja takk begge deler, er at en agent skal stå fullstendig fritt i forhold til profesjonelle klubber.

– Han kan godt fortsette med begge deler, og han kan spille i Løv-Ham, bare ikke på 1. divisjonslaget, forklarer Grønnerud.

Spilleren selv avviser alt annet enn A-laget til Løv-Ham.

– Det blir ikke aktuelt å trappe ned. Enten spiller jeg for Løv-Ham i 1. divisjon, eller så legger jeg opp og trener for meg selv, sier midtbanespilleren, som ikke angrer på at han ble agent.

– Nei, ikke i det hele tatt. Et sted må forbundets regelverk tre inn, og saken fikk en prinsipiell betydning siden de aldri hadde vært borti situasjonen tidligere.

Artikkeltags