Valencia til Åsane

Alex Valencia (t.h.), her i kamp med Kim Ojo på Stadion for to år siden, kommer hjem til Åsane.

Alex Valencia (t.h.), her i kamp med Kim Ojo på Stadion for to år siden, kommer hjem til Åsane. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Ringen er sluttet for Alex Valencia (33), som nå er tilbake i Åsane.

DEL

I tillegg til spill for barndomsklubben, skal Valencia selge biler for Kverneland.

– Jeg gleder meg til å trekke i den oransje drakten igjen. Det føles riktig, sier Valencia, som også var ønsket av FK Fyllingsdalen. Men nå er han altså tilbake der det hele begynte. Alle papirer er ikke undertegnet, men det er bare formaliteter som gjenstår.

KRAFTIG STEG NED

– Jeg er Åsane-gutt, så dette er rett. Men det er klart det blir et kraftig steg ned å gå fra eliteserien med Fredrikstad i fjor, til 2. divisjon nå. Likevel; jeg er en type som alltid har likt å spille fotball, om det nå er privat med kompiser eller som profesjonell. Så jeg gleder meg til en ny sesong, selv om det blir en ny hverdag, sier Valencia.

Han begynte sin profesjonelle karriere i 1998, i Brann. Der spilte han til 2003, da bar det til Kristiansand og Start. I 2007-08 spilte han i danske Aarhus, de siste fem årene i Odd Grenland og Fredrikstad. I FFK har høyrevingen spilt mest venstrekant og sentral midtbane.

– Jeg er jo egentlig høyrekant, men i Fredrikstad har jeg spilt mye sentralt, eller trukket inn sentralt fra venstrekanten, sier han. Men dessverre er det ikke alltid han har spilt.

– Jeg har de siste årene hatt en kneskade som har ødelagt en del. Men nå fungerer kneet greit, selv om jeg foreløpig er et stykke fra formen. Men sesongen er lang, og jeg skal garantert bidra i Åsane i år, selv om jeg kanskje ikke er i kanonform til seriestart, smiler han.

HAR ALT I BERGEN

Valencia får nå også utløp for sin andre store lidenskap i livet, nemlig biler. Han blir bilselger hos Kverneland Bil, der også Åsane-trener Morten Røssland jobber.

– Jeg har jo alltid hatt interesse for bil, helt fra ungdommen da vi skrudde og mekket, til jeg i voksen alder har fått kjedeligere og kjedeligere biler. Nå kjører jeg en stasjonsvogn, ler han.

– Jeg ser virkelig frem til å jobbe med bil. Det har alltid interessert meg veldig, og er noe jeg har håpet på å jobbe med en gang. Og selv om jeg helt til det siste har hatt muligheter til å reise ut og spille mer fotball i utlandet, føltes det riktig å komme hjem nå. I Bergen er familien, her er mine beste venner, og nå kom Åsane og Kverneland med en pakke som virkelig fristet, sier Alex Valencia til BA.

Artikkeltags