Gå til sidens hovedinnhold

Fra dette rommet kommer det snart en ny plate

Denne trioen lar ikke korona stoppe skapelsen. De har startet sitt eget plateselskap i en blå lagune.

Fasaden til Bergen Kjøtt er fast i den røde lakken.

Etter en tur i vareheis, stopp i fjerde etasje, borer et plysjgulv seg gjennom sokkestoff.

For du må ta av deg skoene før du trer inn i artist Vilde Tuv, Shikoswe og billedkunstner Håkon Hoffarts studio.

Fra den blå lagunen, skal trioen drive plateselskapet Poesy, produsere kunst, film og musikk.

En drøm

– Det begynte som en drøm så har alt ordnet seg, forteller Tuv, om å få eget studio.

Ulike stipend har hjulpet dem med å få opp alt fra gardiner, til en drone. Nå har gjengen et sted å møtes jevnlig. Selv om arbeidet er individuelt.

Fem år har det gått bergenseren Vilde Tuv slapp skiven «D'meg». Nå kommer det snart et nytt album.

– Etter den forrige platen, ville jeg lære meg å produsere selv. Jeg gikk derfor et halvt år på produksjonsskole i Danmark. Platen er et resultat av alt som har kommet på veien, jeg brukte fem år på den forrige, og det har tatt fem med denne, sier Tuv.

Artisten vil ikke røpe for mye om musikken vi får møte på. Ennå.

Tuv holder også produsentkurs for unge jenter og trans/ikke-binære via den idealistiske musikkorganisasjonen AKKS som jobber med å rekruttere, motivere og synliggjøre kvinner i alle ledd av musikklivet. De har funnet digitale løsninger.

– Det er en spennende tid å gi ut musikk nå, og å finne nye løsninger i en ny tid. Man må tenke nytt, folk tar imot ting på en annen måte.

Kjærkomment

Etter kalde øvingslokaler, utskiftning og flytting, føles det bra å lande i et fast sted, som du kan investere i, og ikke som når du leier, bare fikser halvveis, mener Nora Shikoswe Hougsnæs.

I 2019 ga hun ut albumet «Back in the Tall Grass». I fjor ble mye av spillingen avgrenset til strømmekonserter.

– Jeg har hatt en lengre pause, hatt en prosess med å samle ideene mine, jeg holder alltid på med musikk og det er den røde tråden. For helsen min har det vært kjærkomment å ha et sted å komme, nå er planen videre å lage noen kule videoer, og jeg er mer film-rettet, uten å vite hva som kommer til å skje, sier Shikoswe Hougsnæs.

Noen livekonserter venter snart i horisonten, begge i anledning kvinnedagen 8. mars.

Bergen for kjærligheten

Men hvem er egentlig mannen bak hornbrillene, Håkon Hoffart?

På Wikipedia står det at han er forfatter, multikunstner og musiker fra Oslo. Dialekten og det han samtaler om, kan bevise at det stemmer. Grunnet korona, og Tuv, har han flyttet til byen på heltid.

– Nå jobber jeg mye med film. Har laget videoinstallasjon for Kode, og en video nylig til Håkonshallen under Bergen Lights, forteller han, og demonstrerer hvordan en håndholdt laser, er et sentralt element i sistnevnte.

Hoffart har tidligere laget musikkvideoer for blant annet Cezinando og B-boy Myrhe. Nå eksperimenterer han videre, og skal produsere for Tuv og Shikoswe.

I 2018 ga han ut boken «Ruller nedover skråningen i en tønne av gull».

– Jeg holder på med et nytt bokprosjekt som jeg har jobbet med ganske lenge, jeg gleder meg til å få ut noe nytt, røper Hoffart.

Trioen mener det er en spennende tid å gi ut musikk og å finne nye måter å nå ut til folk gjennom video. På sikt vil de jobbe med andre musikere som de kan inngå kreative samarbeid med. I mellomtiden skjer skapelsen i individuelle prosesser, samlet, innenfor veggene på Bergen Kjøtt.

Kommentarer til denne saken