Gå til sidens hovedinnhold

Fra kaos til kos for Glesnes og familien

– Da det stormet som verst, var det plyndring og knusing av butikker i Philadelphia, sier USA-proff Jakob Glesnes (26).

For abonnenter

VESTLANDSHALLEN: Han ruver på kunstgresset i Vestlandshallen, Jakob Glesnes. Men han blir bare en forsterkning i treningsgruppen et par uker, med mindre det blir mer kaos i Major League Soccer (MLS). Der tjener han til livets opphold i Philadelphia Union, og vel så det, kanskje?

– Hehe, lønnen snakker jeg ikke om, smiler han.

Skogsvåg-karen skal etter planen returnere til Philadelphia 22. februar, og starte seriespillet i MLS 4. april.

– Men det pågår forhandlinger i ligaen nå, om gjennomføring og slikt. Vi har ikke fått noen beskjed, så jeg bare ser det an, sier han.

Kos med besteforeldre

I mellomtiden trener sotraværingen med Åsanes 1. divisjonslag, og nyter det.

– Perfekt for meg, dette! Nå får jeg en tjuvstart på resten av gjengen før vi starter i USA, sier midtstopperen, som òg forteller at familien har gode dager. For samboer Linn Kristin Fauskanger er også fra Sotra, så småbarnsforeldrene har null problem med barnepass for Emilian på 17 måneder om dagen.

Saken fortsetter under bildet.

– Nei, nå går vi mellom å være hos mine og hennes foreldre, og alle besteforeldrene synes det er like kos, smiler han.

Familien måtte reise

Det var ikke like stas da Linn Kristin og den da ni måneder gamle babyen måtte returnere til Norge da visumet gikk ut i fjor.

– Koronaen hadde kommet, ambassaden var stengt, og jeg visste ikke om de kunne komme tilbake på flere måneder, sier han.

Les også

Har frist til søndag med å bestemme seg for fremtiden

Det endte med at far tok en tur hjem til samboer og den lille i Norge, noe som sendte ham på benken for en periode i Philadelphia.

– De kunne jo heller ikke komme over på en stund, vi skulle jo inn i «boblen» i Florida. Men nå er alt på stell, alle er med når vi setter oss på flyet denne gang, forsikrer han.

– Det var et kaos

«Boblen» var der MLS-lagene ble samlet for å spille mens koronaen herjet. Først var det tre seriekamper, før de som gjorde det svakt i disse forsvant ut av boblen. Mens resten spilte et sluttspill, der Glesnes og Philadelphia Union kom til semien.

Før seriespillet fortsatte utenfor boblen på høsten.

Forvirret? Ikke så rart. Det er Glesnes også.

– Jeg tror jeg har skjønt det, men er sannelig ikke sikker. Det var et kaos, ler han.

Vennene pinlig berørt

– Jeg vet i hvert fall at jeg helst ikke vil inn i en slik boble igjen. Det var fem og en halv kjedelige uker, sier han.

Men det var alt annet enn kjedelig i USA da det nærmet seg valget i høst.

Les også

Glesnes om livet i MLS-boblen: – Vi ble lovet ganske mye vi ikke fikk

– Det var like «gale» som det kunne virke utenfra! Da det stormet som verst, var det plyndring og knusing av butikker i Philadelphia. Det så vi heldigvis bare på TV. Vi bor 20 minutter utenfor sentrum, forklarer Glesnes. Han var i USA under valget, men hadde reist til Norge da Kongressen ble stormet av Trump-bermen.

– Det var ikke så mye annet en politikk og valget våre amerikanske venner der borte var opptatt av i høst. Det var ganske heftig. Og de er jo ikke spesielt stolte over alt som har skjedd den siste tiden, sier han.

Brann ville låne ham

Glesnes forbereder seg nå til sin andre sesong i MLS, han har en kontrakt på to pluss to år. Kontrakten blir automatisk forlenget ved et visst antall kamper, eller ved forhandling. Brann har vært ute etter ham et par ganger, blant annet forhørte de seg om mulighetene for et lån i fjor sommer, da det var usikkert om MLS i det helle tatt ville bli spilt i 2020.

– Men etter det har det ikke vært kontakt, forteller han.

Jakob Glesnes

26 år, midtstopper.

Samboer med Linn Kristin Fauskanger, de har Emilian (17 mnd.).

Fra Skogsvåg. Har spilt for Løv-Ham, Fyllingsdalen, Åsane, Sarpsborg 08 og Strømsgodset.

Ble hentet til Philadelphia Union 31. januar 2020.

Kommentarer til denne saken