Gå til sidens hovedinnhold

Fra Store Stå til Brann-spill

Artikkelen er over 2 år gammel

Hver hjemmekamp står Stian Ytrøy (19) på Store Stå på Stadion, og heier på Brann. Søndag fikk han spille for heltene!

BØMLO: – Utrolig kjekt! Jeg er jo ikke vant til å spille på så høyt nivå, flirer 19-åringen fra Bømlo, som fikk komme innpå i rød drakt de ti siste minuttene av treningskampen mot Sogndal søndag.

Ytrøy sier til BA at han ikke var nervøs før innhoppet. «Stuntet» var avtalt på forhånd, som en gest til arrangørklubben.

– Det var bare på gjøre som jeg gjør til vanlig i 4. divisjon, smiler han.

Fast på Store Stå

Den gamle Brann-legenden Geirmund Brendesæter trente i fjor Bremnes opp fra 5.- til 4. divisjon. Og der spiller Ytrøy til vanlig. Og så er han altså Brann-supporter på sin hals. Mens mange av hans jevnaldrende ser mot Haugesund.

– Det er litt halvt om halvt hvem som heier på hvem her i området. Men begge foreldrene mine holder med Brann, så der var det ingen diskusjon, ler han.

Les også

LAN: – Det står i kontrakten til Bamba når fødselen måtte være

 

– De siste to årene har jeg og en kompis reist fast på Stadion, vi har partoutkort på Store Stå. Så det er der jeg til vanlig står og herjer når Brann spiller.

Saken fortsetter under høydepunktene.

 

Går for nytt opprykk

19-åringen er lærling som energimontør, og fotballen er en stor del av livet utenom jobben. Men han drar litt på de når BA spør om han har ambisjoner om mer enn et innhopp på høyere nivå.

Saken fortsetter under bildet.

 

– Jeg vil jo bli så god som mulig, og hadde jeg trent mer kunne det vel vært en sjanse for å spille høyere oppe. Men Bremnes er laget som er høyest oppe i divisjonssystemet på Bømlo, og jeg trives utrolig godt her. Og vi ligger tross alt på 3. plass om dagen, så vi går selvsagt for et nytt opprykk, sier unggutten. 

15-åring skadet

En annen unggutt som ikke fikk en like kjekk Brann-debut, var Mikael Kvinge. Han kom på banen i det 65. minutt, men måtte av – og gjorde plass for Ytrøy – 15 minutter senere. På grunn av skade.

– Jeg prøvde å hoppe over backen deres, som hadde satt inn en god takling. Dessverre landet jeg skeivt, og tråkket over. Kjekt å debutere, men det ble jo likevel litt kjipt, sier Kvinge som kom ut av garderoben på krykker.

– Han hadde et skikkelig friskt innhopp. Synd han ble skadet, men Mikael var jaggu på hugget før han måtte ut, skryter Brann-trener Lars Arne Nilsen.

Fakta

Brann - Sogndal 3-2 (1-1)

Treningskamp. Sentralidrettsanlegget. Dommer: Kai Erik Steen, Gneist. Gult kort: Kristoffer Løkberg, Brann. Stefan Antonijevic, Sogndal.

Mål: 0-1: Sigurd Haugen (25.), 1-1: Gilbert Koomson (27.), 1-2:Martin Ramsland (53.), 2-2: Daouda Bamba (78.), 3-2:Selvmål, Alioune Badou (81.).

Brann (3-5-2): Håkon Opdal (Eirik Holmen Johansen fra 46.) - Christian Eggen Rismark, Bismar Acosta (Jesper Löfgren fra 46.), Vito Wormgoor - Gilbert Koomson (Andreas Mjøs fra 65.), Kristoffer Løkberg (Amer Ordagic fra 46.), Ruben Yttergård Jenssen (Kristoffer Barmen fra 46.), Petter Strand (Mikal Kvinge fra 65./StianYtrøy fra 81.), Thomas Grøgaard - Henrik Johansen (Daouda Bamba fra 46.), Veton Berisha (Ludcinio Marengo fra 65.).

 

Kommentarer til denne saken