Gå til sidens hovedinnhold

Fra tvil til optimisme: Fotballpreik tar for seg Brann-stallen

Brann melder at det vil bli lite som skjer på overgangsmarkedet etter at de hentet Kasper Skaanes. Fotballpreik er ikke imponert, men ser samtidig lyspunkter.

Spill av poden i vinduet nederst

Vi kjenner alle Kasper Skaanes (25). Den blide Nymarks-gutten var i Brann i hele ungdommen, men var kun fast på laget i 2014. Da rykket Brann ned. Nå er han hentet tilbake til klubben etter tre år i Start, der han startet ni kamper i fjor. For et lag som rykket ned.

– Om noe, signaliserer i hvert fall Kåre Ingebrigtsen at han vil ha løpskraft. For det gir jo Skaanes dem. Men de leitet jo etter en «Petter Strand-kopi». Bortsett fra at han løper mye, er Kasper et hakk bak ham på de fleste andre områder. Jeg tviler på at han er hentet for å spille fast, her er det rom for at både Barmen og Rasmussen vil få en del kamper på indreløperplass, sier BAs fotballekspert Mons Ivar Mjelde.

Les også

Skaanes er klar for Brann-retur: – Har savnet alt med Bergen og klubben

Sammen med karene fra redaksjonen drar han gjennom stallen fem uker før seriestart. De fastslår at Brann er sårbare på stopperplass og på sentral midtbane hvis de gjør som de har sagt, og ikke planlegger å handle mer.

– Man må matche og trene Daniel Pedersen slik at han unngår skader, det blir helt vesentlig, formaner gulltreneren fra 2007.

Mjelde overvar for øvrig en hel Brann-økt mandag, og likte det han så.

– De virker bedre trent, og humøret var tilbake. Det er veldig bra. Dessuten tror jeg koronaen er hell i uhell for Brann og Kåre Ingebrigtsen. Uten kamper får han trent hardt og drillet systemet sitt på en måte han ellers ikke hadde kunnet, sier Mjelde.

Press play og kos deg!

Kommentarer til denne saken