Gå til sidens hovedinnhold

Fraktet innesperrede biler med båt

Artikkelen er over 1 år gammel

– Vi har satt opp faste båtruter på morgenen og ettermiddagene for å frakte de som er innesperret av raset, sier rådmann Atle Fasteland i Vaksdal.

Sent lørdag kveld gikk et stort jord- og steinras over fylkesvei 5406 og den kommunale Kallestadvegen på Osterøy i Vaksdal kommune.

61 fastboende kommer ikke forbi rasstedet med bil eller til fots. Mandag fortalte geolog i Vestland fylkeskommunen Harald Hauso at oppryddingsarbeidet etter raset tidligst kan starte tirsdag, i dag, ettermiddag. Jobben vil trolig ta noen dager.

Faste båtruter

Rådmann i Vaksdal kommune Atle Fasteland forteller til BA at de fra mandag ettermiddag har satt opp faste båtruter på morgenen og kvelden for å frakte beboere ut fra de isolerte områdene.

Mandag kveld fikk også de som ønsket det fraktet bilene sine over fjorden slik at de kan bruke den til å komme seg videre.

– Vi måtte bruke en stor båt til å frakte over en svær gravemaskin over fra Stanghelle. Den skal brukes til oppryddingen etter raset. Den tok med seg biler tilbake igjen, forteller Fasteland.

Saken fortsetter under bildet.

Kommer seg på vinterferie

Morten Vatne Lilletvedt og familien var blant dem som fikk den ene bilen sin fraktet over til Stamnes i går.

Saken fortsetter under bildet.

– Fergen gikk innom kaien ved Kallestad og Gammersvik og var smekkfull av biler, sier han til BA tirsdag formiddag.

Mandag fortalte Lilletvedt at de håpet å komme seg av gårde på vinterferie til Hemsedal i dag. Og nå får de dradd av gårde som planlagt.

– Vi reiser i ettermiddag og satser på at vi kommer frem til Hemsedal uten mer trøbbel. Jeg håper veien her er åpnet til vi kommer hjem på søndag, sier han.

Saken fortsetter under bildet.

Ifølge NRK Vestland ble seks-syv biler fraktet over til andre siden av fjorden.

Saken fortsetter under bildet.

Rådmannen sier de nå har en plan for inneværende uke, som er vinterferie for skolebarna i kommunen.

– Vi må se an hvor lang tid de bruker på oppryddingsarbeidet nå. Om veiene ikke er åpen neste uke, må vi tenke nytt, for da må vi sørge for transport av skolebarn også, sier han.

Kommentarer til denne saken