Fjern fraværsregelen

– Fraværsregelen må bort. Den skaper altfor mye stress og press. Og legeerklæring er for dyrt.

Dessuten, ungdom er flinkere og presterer bedre hvis de får en pause av og til.

Vi er fremtiden. Tenk på ungdoms mentale helse og fjern fraværsregelen.

Hilsen fire elever

på Fyllingsdalen

videregående skole

Diskriminering av eldre og kvinner

– Jeg falt på stuegulvet og pådro meg flere brudd. Fastlegen min fryktet beinskjørhet (osteoporose) og sendte meg til røntgenundersøkelse med henblikk på kalkmangel, før dyr behandling kan iverksettes. Innkallingen fra instituttet forteller at undersøkelsen koster 1600 kroner som jeg selv må bekoste. Beinskjørhet rammer mange eldre og de fleste er kvinner. Hvorfor skal ikke en nødvendig undersøkelse av tilstanden betales av det offentlige helsevesen?

Vennlig hilsen Siri, Paradis (men ikke spesielt velstående)

Overnatting

– Er det kommunens ansvar å sørge for overnatting til fattige tilreisende? Hvorfor er kommunen så opptatt av å engasjere seg, har de ikke nok problemer som det er?

Øyvind

Svar: Det er kommunens plikt å gi nødhjelp og eventuelt hjemreise. Det har vært et stort politisk engasjement rundt saken og en tverrpolitisk enighet om å hjelpe denne gruppen utover kommunens plikt.

Mads Hagebø,

seksjonssjef i Byrådsavdeling for kultur, sosial

og inkludering

Ansvar

– Når staten Norge åpner grensene og ønsker alle borgere fra EØS velkommen til landet, påtar man seg samtidig et minimum av sosialt ansvar – tiggere eller ikke.

Observatør

Et lite tips

– Vil bare dele med alle dere flinke mammaer og pappaer der ute at dette å legge en mellombar i matboksen til våre små tilsvarer å legge en melkesjokolade oppi der. Ser det er mye misledende reklame som prøver lure oss til å tro det er noe næring i den.

H.A.Været

– Jeg har ikke noe imot regnet, for regner det så er det bare å gå under tak. Kulde derimot, det kan du ikke beskytte deg mot.

Gutt (17)

Endelig

– Endelig var det noen som tok affære, skjønte sammenhengen og kom med et helt nytt byråd til Bergen. Slik som det forrige bystyret underholdt Bergens befolkning gjennom utallige fadeser og krumspring, hadde rett og slett ikke livets rett. Særlig innblandingen fra Miljøpartiet De Grønne har hatt en veldig dårlig innvirkning på byrådets arbeid. Et så lite parti med så stort markeringsbehov har ikke gagnet det tidligere byrådet i deres arbeid for byen Bergen. Nå får det nye byrådet mulighet til å rette opp et dårlig rykte, i hvert fall frem til neste års kommunevalg

T. Dahl Pensjonist,

Eikås

Flott av NRK

– Det må være til stor glede for kristenfolket at NRK TV nå sender gudstjeneste hver søndag kl. 11. Norge har over 1000 års historie som kristen nasjon, og at rikskanalen bidrar til å holde oppe videreføringen av vår historie, er både godt og prisverdig. Ikke alle bor slik at det er lett å komme til gudstjeneste når man gjerne vil. Avstanden til kirken kan være både lang og ufremkommelig. Via TV kan nordmenn delta i gudstjenester over hele landet, også i Nordsjøen. NRK gir seerne et rikt utvalg av kirkesteder rundt om i landet, med mye kulturelt, oppbyggelig og variert innhold. Sist søndag hadde vi gleden av å være til stede i Lura kirke i Sandnes. Dyktig prest, organist, trompetsolist og kor!

Det er godt å se at NRK tar vår historie på alvor, og ikke lar seg rive med på de iherdige forsøk på avkristning av Norge, slik trenden er i skoler og barnehager nå. Bønn, salmer og kristendomskunnskap er ute, «av hensyn til annerledes troende og tenkende». Er det noe både voksne og barn trenger i vår turbulente og usikre verden, er det nettopp å holde fast ved de sanne verdier som gir føde til både kropp og sjel. Et historieløst samfunn som spriker i alle retninger er til skade for menneskeheten. Kulturelt mangfold kan være bra, men i Norge var, er, og vil alltid den kristne tro være grunnstammen i vårt norske folk. At «annerledes troende og tenkende» kanskje opplever skivebom, får bli deres sak. Flott av NRK!

Terje Haugom,

adjunkt og organist

Anbefales

– Jeg vil sterkt anbefale Toralv Maurstads selvbiografi «For et liv» – særlig i lydbok-utgave.

Boken er spekket med gode og til dels elleville historier. Som da Maurstad, sammen med Steinfeld-brødrene og Erling Borgen, skulle være kistebærer i begravelsen til Anne Gullestad. Eller da Toralv skulle rømme (!) med Liv Ullmann. Jeg hikstet av latter!

PS: Lydboken kan lånes på biblioteket.

Maurstad-fan

Les flere summetoner her: Dette var skuffende