Etter flere år med anleggsområde i Kanalveien, nærmer det seg endelig det som blir den permanente veisituasjonene på Mindemyren.

Det skriver Bybanen utbygging i en pressemelding torsdag morgen.

Allerede fredag trer første del av endringene i kraft.

Da åpnes det for bilkjøring gjennom hele Kanalveien, med enveiskjøring på begge sider av bybanesporet, og lysregulering på Mindemyren.

– Det blir tre hovedendringer som trafikantene må være klar over nå. Kanalveien får den permanente veisituasjonen, med gjennomgående enveiskjøring på begge sider av sporet. Det blir lysregulering på Mindemyren, og det siste er at bilister må merke seg mulige, og ikke-mulige krysninger ved Minde allé for å komme inn og ut der de ønsker i Kanalveien, sier byggeleder Terje Engevik.

Dette er hovedendringene:

  • Kanalveien blir enveiskjørt, og med mulighet for gjennomkjøring både fra sør mot nord, og fra nord mot sør (se oversiktskart som pdf)
  • Mindemyren blir lysregulert. Dette inkluderer kryssingen av bybanesporet ved Minde allé, og alle inn – og utkjøringer fra enveiskjøringene i Kanalveien.
  • Fotgjengeroverganger blir lysregulert ved Minde alle.
  • Endrede inn - og utkjøringsmuligheter mellom Kanalveien og Minde allé (se kartutsnitt som PDF)
  • Sykkelstamveien får lysregulering for kryssingen av bybanesporet ved Kristianborg

Han peker på at det bilistene må være mest oppmerksomme på er lysreguleringen ved køkjøring.

– Selv om du har grønt lys: Ikke kjør over bybanesporet før du vet om du kommer deg over på andre siden, sier Engevik.

Bybanen utvikling oppfordrer bilister om å merke seg det nye kjøremønsteret, hvor lys, skilt og merking vil være annerledes.

– Og syklister må huske at selv om det er grønt lys over bybanesporet, så kan trafikkvaktene stoppe gående og syklister dersom det er lastebiler som skal ut av anleggsområdet, sier Engevik.