Skuffelse etter skuffelse. Denne gang riktignok med et høyt fravær av spillere og bl.a. Bismar Acosta i en uvant posisjon. Men vi stilte ikke med noe dårlig lag, selv om unge Aune Selland Heggebø fikk sin første eliteseriekamp fra start. Eller ... jo kanskje det er nettopp det vi er ... Et dårlig lag ... Men ikke på papiret.

Som kjent har vi slitt spesielt på hjemmebane i år. Én ting er poengfangsten på Stadion. 16 poeng på elleve oppgjør ved Ulrikens fot, er elendig for et lag med ambisjoner om å ligge i toppen. (Ja hvis det er det vi har). Kun åtte ganger i løpet av de sesongene der vi har spilt minst elleve hjemmekamper (dvs. 1961/62-sesongen og alle f.o.m. 1972) har vi – omregnet til tre poeng for seier – tatt færre poeng på de første elleve hjemmekampene. I tillegg har vi hatt like få poeng som i år i ytterligere fire sesonger. Bunnrekorden vår er ni poeng fra nedrykkssesongen for fem år siden. Men kanskje vi forsøker oss på 1975-resepten? Også den gang sto vi nemlig med 4-4-3 på sesongens elleve hjemmekamper, men tok sølv fordi vi var seriens beste bortelag!

Men enda verre er antall ganger vi har fått ballen over målstreken enten foran familiene på BOB-tribunen eller foran Store Stå på Frydenbø-tribunen. Kun elleve ganger – altså én gang per kamp – har vi klart det på hjemmebane i år! Det er kun i 1988 (ni mål) og i 1991 (ti mål) det har stått dårligere til etter de elleve første Stadion-oppgjørene. I tillegg hadde vi det samme antallet som i år i skandalesesongene 1979 og 2014. I tre av de nevnte sesongene der vi fikk like få eller færre hjemmemål enn i år, endte vi på kvalik og/eller rykket ned. I 1988 kom vi på plassen over kvalik.

Så ille går det neppe i år. Vi har tross alt rasket med oss en noen hjemmepoeng her og der til tross for få scoringer, og vi har gjort det forholdsmessig bra på bortebane. Men slik vi fremstår nå, og med tanke på at vi i de neste kampene skal møte hjemmesterke Rosenborg (syv strake hjemmeseire) på Lerkendal, samt Molde som er Norges beste lag (også best på bortebane) på Stadion, ser det også ut til å spøke for både femteplass og sjetteplass.

Brann er fortsatt i en blindgate, og på hjemmebane har vi ikke sett noen varig fremgang i løpet av hele sesongen. Vi blir sjelden utspilt eller fortjener å tape på Stadion. Vi dominerer gjerne kampene. Men det er det samme hver gang: Vi går og går (ja for fortere går det knapt), men kommer ikke frem til døren. Eller målet, som det gjerne kalles i fotball.

Det er 24 poeng å kjempe om og mye (eller litt i hvert fall) kan ennå skje. Men vi må (med mindre f.eks. Glimt kollapser totalt) ende foran både Odd og RBK for å klare medalje, og ende foran minimum RBK for å få E-cup gjennom at Odd eventuelt tar både seriemedalje og NM-gull og på den måten dobbeltkvalifiserer seg til europeisk spill. Med vår og deres formutvikling tatt i betraktning, er vel sannsynligheten for at det skjer, omtrent på nivå med at det ikke vil bli mer krangling om Bybanens trasé fra i dag av. Men rarere ting har skjedd. Ikke mange, men noen. Og vi skal møte begge innbyrdes. Vi kan bare "gønne på", ta så mange poeng (og helst seire) som vi kan klare, og se hva det holder til 1. desember.

Og selv om det virker utrolig lite realistisk at årets innsats vil belønnes med medalje, diplom eller midtuke-turer til Europa neste sommer, så er det fremdeles noe å kjempe for; nemlig julegratialet - et gavekort. Nei jeg tuller ikke! For det er jo noe som heter plasseringspenger. Det kan fort skille noen millioner mellom en 5. plass og en plassering godt under midten. Dessuten er det noe som heter stolthet. Nei det er selvsagt ikke like spennende og engasjerende som medaljestrid eller nedrykkstrid. Men det tar seg langt bedre ut med en femteplass og f.eks. 5-2-1 siste åtte kamper, enn en 13. plass etter tap i resten. Ikke minst med tanke på selvtillit, partoutkortsalg, sponsorinteresse, interesse fra potensielle spillere, osv.

Og vi skal søren ikke ende bak lille Kristiansund, eller nyopprykkede Viking som vil ta det som en stor seier om de ender foran storebror. Den gleden skal de ikke få! Ikke etter den kampen på Viking Stadion i vår! Vi skal ikke ha flere klubber foran oss enn "nødvendig". Vi trenger ikke mer ydmykelse nå! Så det er ingen grunn til å gi opp sesongen ennå. Vi trenger en fin avslutning og et lag som slipper seg løs.

Kampen:

Frafallet var stort på lørdag. Både Amer Ordagic, Petter Strand, Daouda Bamba, Fredrik Haugen og Gilli Rólantsson var uaktuelle til denne kampen av ulike grunner. Fra forrige gang var dermed Strand og også Azar Karadas ute av elleveren. Inn kom Gilbert Koomson og start-debuterende Aune Selland Heggebø. Det var for øvrig også hans første minutter i seriekamp på Stadion. Midtbanen ble en utfordring å komponere, slik at Bismar Acosta denne gang måtte flyttes frem til denne lagdelen. I hans sted ble Christian Eggen Rismark makkeren til Vito Wormgoor i midtforsvaret.

Det åpnet jevnt, men etter fem minutter tok vi grep og vi fikk kampens første sjanse da Veton Berisha headet utenfor fra tolv meter.

Etter drøye åtte minutter fikk Ruben Yttergård Jenssen gult kort da han forsøkte å hindre en FKH-sjanse han selv la opp til. Jenssen må dermed stå over mot Rosenborg og midtbaneproblemene vokser seg enda større.

Elleve minutter var spilt da Berisha var på ferde igjen og skjøt fra 13–14 meters skrått hold. FKH-keeper Helge Sandvik måtte bokse vekk.

Like etter var Christian Eggen Rismark en halvmeter fra å gi oss ledelsen da han fra fire-fem meters hold headet like utenfor på en corner fra Jenssen.

Så fulgte et langskudd fra Christian Grindheim, som gikk over. Men utenom det hadde ikke bortelaget så mye å vise til i denne omgangen.

Da halve omgangen var passert, fikk Gilbert Koomson en stor mulighet fra like utenfor femmetershjørnet, men sleivtreffet gikk fra utsiden av foten og langt utenfor.

Fem minutter før pause fikk vi noen gode muligheter. Først da Koomson var nære på å nå frem da Aune Selland Heggebø lot ballen passere seg inne i feltet, og deretter da sistnevnte headet over fra elleve meter.

Brann hadde vært dominerende i omgangen, men før pause var Haugesund mer med på notene og kom til noen småfarligheter i tillegg til et Christian Grindheim-frispark som Håkon Opdal så vidt fikk slått utenfor.

Lagene gikk til pause med 0–0 etter Brann-dominans og en omgang som ikke var så verst for vår del. Etter pause skulle det reduserte Brann-laget imidlertid fremstå svakere.

Vel syv minutter ut i andre akt ville FKH ha straffe da Kristiansen var nok borti Mikkel Desler med armen til at han trynte nede ved dødlinjen. Antakelig gjorde dommer Rohit Saggi rett i å ikke peke på ellevemeteren.

Da det var spilt en drøy time, ble det litt skummelt da Bruno Leite fikk dempe ballen på brystet midt i feltet, men Vito fikk hindret ham i å skyte, og så fikk vi til slutt klarer ved Teniste i femmeteren.

Ved vel halvspilt omgang gjorde Ruben Kristiansen en mulig kampavgjørende takling på Sondre Tronstad som kom alene med Opdal på en FKH-kontring.

Vi hadde et visst trøkk utover i andre omgang, men de store sjansene fikk vi aldri.

Knappe fem minutter før ordinær tid var ute, kom Sander Marthinussen inn til sin seriedebut da Vito måtte gå halvskadet av banen.

Et halvt minutt på overtid var Haugesund nære på å score seiersmålet da Martin Samuelsen headet over fra seks-syv meter.

Kampen red inn i solnedgangen med 0–0 og nok et skuffende resultat. Brann var totalt sett best, men i andre omgang skapte vi så godt som ingenting. Kampen ble som så mange andre hjemmekamper denne sesongen, der vi hadde det meste av spillet, for så vidt også de fleste sjansene – men dog uten å skape et vell av de helt store. Og så ble det heller ikke seier eller engang nettkjenning. Vi har nå spilt 219 minutter uten å score.

Startellever-debutant Heggebø fikk ikke gjort all verden, men han dummet seg da heller ikke ut. Han vil nok få flere sjanser utover høsten.

Dumme seg ut, gjorde heller ikke Ruben Kristiansen, som fremstår som den minst formsvake Brann-spilleren for tiden. Kanskje ved siden av Håkon Opdal.

Publikum:

10129 betalende. Kanskje 6000 reelt inne. Det betyr i så fall at over 4000 med billett ikke kom. De fleste av disse er antakelig partoutkort-innehavere, noe som betyr at omtrent halvparten av dem med årsabonnement ikke kom. Vil tro at de fleste av disse igjen, ikke er fullprisbetalende privatkunder. Det er nok sikkert en del bedriftskunder/sponsorer som lar adgangstegnene ligge i en skuff, og kanskje også en del av de veldig billige barnepartoutkortene på familiefeltene som ikke brukes hver gang.

Stemningen var ikke all verden denne gangen heller. Tamt, også på Store Stå, men ikke så ille som i forrige hjemmekamp. Og apropos Store Stå, så må det kunne gå an å la være å bruke megafonen til å komme med meldinger og kjeft midt under sangene. Det er bare forstyrrende, ødelegger rytmen og overdøver sangen.

Tilskuersnittet vårt til nå er 11250. Skal vi klare 11000 totalt i år, trenger vi 10311 i snitt på hver av de fire siste hjemmekampene. Det kan selvsagt gå, da vi møter topplagene Molde, Glimt og Odd, samt Viking. Skjønt, strengt tatt er det bare RBK og 16. mai som trekker nevneverdig ekstra publikum til Stadion. Og når tre av kampene går henholdsvis søndag kl. 2000, mandag kl. 1900 og fredag kl. 1900, så får vi ikke mye hjelp av kamtidspunktene. Været blir nok heller ikke like varmt og fint som mot Haugesund. Og nei ... vi ser heller ikke ut til å få hjelp verken av resultater, godt spill eller en spennende tabellsituasjon. Men i siste kamp pleier det jo alltid å være avslutning for idrettslagene, og billige billetter til dem, så kanskje vi kan få et akseptabelt tall i den kampen og likevel snike oss over 11000 i snitt?

Tabellsituasjonen:

Etter søndagens kamper er vi nummer syv – bak Viking på scorede mål etter at de vant akkurat nok til det i Oslo, og vi er bak Kristiansund på ... hold deg fast ... bortemål i innbyrdes oppgjør! Brann og Kr.sund står nemlig med eksakt lik poengsum, målforskjell og antall scorede mål. Innbyrdes har det endt 2-2, men Kr.sund har i motsetning til Brann scoret bortemål i innbyrdesoppgjørene. Dermed er de foran oss.

I løpet av søndagen økte også Odd og Rosenborg til henholdsvis åtte og seks poengs forsprang.

Slik tar vi medalje:

Etter poengtapet mot Haugesund, snakker vi selvsagt om en rimelig tynn teori her.

I motsetning til oss, er Odd ferdige både med Molde, RBK og Glimt.

Budsjettet er oppdatert etter søndagskampene.

Brann nå:

33


Odd nå:

41


RBK nå:

39

-motst.:– motst.:– motst.:


RBK b

1


Godset b

1


Brann h

1

MFK h

1


VIF h

1


Haug. b

3

S08 b

3


Ranh. b

3


Kr.sun. b

1

Glimt h

3


Stabæk b

0


MFK h

0

VIF b

3


Mjønd. h

3


Godset b

3

Odd h

3


Brann b

0


Glimt h

1

Godset b

3


TIL h

3


Viking b

1

Viking h

3


Haug. b

0


Ranh. h

3

TOTALT:

53


TOTALT:

52


TOTALT:

52

Fra nå:Fra nå:Fra nå:


6-2-03-2-33-4-1


Dessuten må Kristiansund og Viking da ta maks 19 poeng til (6-1-1). De øvrige lagene kan ikke oppnå 53 poeng.

Vinner vi innbyrdes mot RBK, hjelper jo det også på.


Rimet:

*

Brann på femte,

med dalende form

Avstanden opp,

den var mildt sagt enorm

til Molde og Glimt

og vi hang jo knapt med

i kampen om E-cup,

ting måtte skje

*

Med seier mot Haugesund

kunne det gå

Hvis Branns høst ble god

og den også ble trå

for lagene foran

med svart-hvite drakter

Men da måtte Brann

vise helt nye takter

*

Men taktene var jo

fremdeles de samme

Offensivt var vi

forferdelig tamme

Vi førte, men byllen

den fikk ikke hull

Det ble ikke mål

og det endte null-null

*

Det ble ett poeng

og det holder knapt det.

Når lagene foran

de fyker av sted

Og Viking og KBK

tok oss igjen

Det blir nok en plass

ned mot midten, min venn

*

Kuriosa:

* Brann har tatt fire poeng på de fem siste seriekampene (1-1-3). Så lite poeng over en fem kampers periode, må vi tilbake til høsten 2017 for å finne. Den gang tok vi tre poeng på fem kamper (1-0-4).

* Brann har fått to hjemmekamper på rad i serien uten seier (0-1-1). Forrige gang det skjedde, var i april og mai da vi spilte 1–1 mot VIF og tapte 0–1 for Ranheim. I obligatorisk kamp var forrige gang da vi spilte 0–0 mot Mjøndalen og 2–2 mot Shamrock i juli. Forrige hjemmeseier i serien var da vi slo Stabæk 2–1 21. juli. Vi har for øvrig bare tatt fem poeng på de siste fire hjemmekampene (1-2-1). Sist vi tok så få poeng over fire hjemmekamper, var i april og mai fra vi tok fire poeng over fire hjemmekamper (1-1-2).

* Brann har gått to seriekamper på rad uten å score. Forrige gang vi gjorde det, var da fikk tre strake uten mål i september og oktober 2017.

* På Stadion hadde Brann før lørdag scoret i de to siste seriekampene og de tre siste obligatoriske. Forrige gang vi ikke scoret hjemme, var da vi spilte 0–0 mot Mjøndalen 5. juli.

* Brann hadde før lørdag fire strake seriekamper med baklengsmål. Forrige gang vi holdt nullen, var da vi slo Ranheim 3–0 borte 4. august.

* På Stadion hadde Brann før lørdag, to strake seriekamper – og tre strake obligatoriske kamper – med baklengs. Forrige gang vi holt nullen hjemme var da vi spilte 0–0 mot Mjøndalen 5. juli.

Situasjonen etter 22 runder, sammenlignet med tidligere år etter 22 runder:

År

Se

Ua

Ta


Mål

Bakl


+/-


Po


Sluttpl.

2019

9

6

7


28

23


+5


33


?

2018

14

5

3


34

20


+14


47


Nr. 3

2017

11

7

4


42

20


+22


40


Nr. 5

2016

11

4

7


31

21


+10


37


Nr. 2

2014

5

4

13


28

39


−11


19


Nr. 14

* Brann har 33 poeng. Det er 14 poeng mindre enn i fjor, og det minste vi har hatt siden vi hadde 19 i 2014.

* Brann har scoret 28 mål. Det er seks færre enn i fjor, fjorten færre enn i forfjor, og det minste vi har hatt siden vi hadde det samme i nedrykkssesongen 2014.

* Brann har 23 baklengs. Det er tre flere enn i fjor og i forfjor, og det meste vi har hatt siden vi hadde 39 i 2014.

* Brann har fem plussmål. Det er ni færre enn i fjor, 17 færre enn i forfjor og det klart dårligste vi har hatt siden vi hadde minus elleve i 2014.

Situasjonen etter 11 hjemmekamper, sammenlignet med tidligere år etter 11 hjemmekamper:

År

Se

Ua

Ta


Mål

Bakl


+/-


Po

2019

4

4

3


11

10


+1


16

2018

7

3

1


18

7


+11


24

2017

7

3

1


26

6


+20


24

2016

8

3

0


18

2


+16


27

2014

3

0

8


11

15


−4


9

* Brann har 16 hjemmepoeng. Det er åtte færre enn i fjor og i forfjor, elleve færre enn i 2016, og det desidert minste vi har hatt siden vi hadde ni i 2014.

* Brann har elleve hjemmemål. Det er syv færre enn i fjor, 15 færre enn i forfjor, og det desidert minste vi har hatt siden vi også hadde elleve i 2014.

* Brann har ti hjemme-baklengs. Det er tre flere enn i fjor, fire flere enn i forfjor, åtte flere enn i 2016, og det klart meste vi har hatt siden vi hadde 15 i 2014.

* Brann har ett plussmål hjemme. Det er ti dårligere enn i fjor, 19 dårligere enn i forfjor, og desidert dårligst siden vi hadde minus fire i 2014.

Brann innbyrdes mot FKH i serien:

Sted:

Ka

Se

Ua

Ta

Mål

Bakl

Bergen

12

6

4

2

17

13

Haugesund

12

6

3

3

26

21

Totalt

24

12

7

5

43

34

* Brann er uten tap i de seks siste seriekampene mot FKH (3-3-0). Siste tap mot dem kom 27. august 2016 da de slo oss 3–2 i Haugesund.

* På Stadion er Brann uten tap i de fire siste seriekampene mot FKH (2-2-0): Siste hjemmetap mot dem kom da de slo oss 3–1 30. april 2014. For øvrig er vi også uten seier mot dem i de to siste hjemmekampene (0-2-0), og forrige hjemmeseier mot dem kom da vi slo dem 3–1 17. april 2017.

* Brann hadde før lørdag scoret i de ni siste seriekampene mot FKH. Forrige gang vi ikke scoret mot dem, var da vi tapte 0–1 mot dem på Stadion 4. oktober 2013.

* På Stadion hadde vi før lørdag scoret i de fire siste seriekampene mot FKH. Forrige gang vi gikk målløse av banen mot dem hjemme, var da vi tapte 0–1 i den nevnte kampen i 2013.

* Brann hadde før lørdag sluppet inn mål mot FKH i de seks siste seriekampene. Forrige gang vi holdt nullen mot dem, var da vi slo dem 1–0 på Stadion 29. mai 2016.

* På Stadion hadde vi før lørdag sluppet inn mål i de to siste seriekampene mot FKH. Forrige gang vi holdt nullen mot dem hjemme, var i den nevnte kampen for over tre år siden.

(Fortsetter under bildene)

Hendelsene:

05:15- Brann: Veton Berisha samarbeider fint med Kristoffer Barmen på venstresiden og sistnevnte kommer seg forbi Douglas Bergquist og til innlegg fra dødlinjen. Dessverre går det over alle i feltet.

05:35 – Brann: Ruben Yttergård Jenssen slår frem mot Berisha som stuper frem på tolv meters hold, men headingen går utenfor.

08:30 – gult kort, Brann; Ruben Yttergård Jenssen for å stoppe Niklas Sandberg på ulovlig vis når sistnevnte er på full fart fremover etter en feilpasning av nettopp Jenssen.

09:35 – FKH: Sandbergs frispark fra 25 meter går rett i muren.

11:10 – Brann: Ruben Kristiansen gir til Berisha som skyter fra 13–14 meters skrått hold. Skuddet er hardt, men Helge Sandvik bokser det vekk.

11:50 – Brann: Jenssen slår en corner fra høyre og Christian Eggen Rismark header like utenfor fra fire-fem meter!

Brann hadde på dette tidspunkt allerede kommet til tre avslutninger i feltet, mens Haugesund ikke hadde hatt noen.

12:35 FKH: Vito Wormgoor header vekk et småfarlig innlegg fra Kevin Martin Krygård. Etter hvert skyter Christian Grindheim fra 30 meter. Det går over og utenfor.

14:20 – Brann: Jenssen slår høyt inn i feltet, Berisha vinner hodeduellen, men ballen går ut over dødlinjen.

17:25 – Brann: Kristiansen legger inn fra venstre, men det går over alle i feltet.

20:10 – FKH: Sandberg legger inn fra deres venstreside og Ibrahima Koné slenger seg frem og header utenfor fra ti meter.

21:15 – Brann: Gilbert Koomson utfordrer og passerer Thore Pedersen før han får slått inn. Benjamin Tiedemann Hansen header til corner.

23:20 – Brann: Et fint Brann-angrep slutter med at Koomson får ballen like utenfor femmeteren, men sleiver totalt og skyter langt utenfor.

26:35 – Brann: Taijo Teniste slår inn igjen i feltet etter en corner. En feilvendt Vito på vei utover, får til en bra bakoverheading fra vel femten meter. Imidlertid går den rett i klypene til Sandvik.

32:00 – Brann: Bismar Acosta får en skuddmulighet fra tyve meter, men benytter seg ikke av den. Etter hvert er det Koomson som finner frem til Teniste like utenfor femmeteren, men han får ikke kontroll på ballen. FKH får klarert.

33:40 – Brann: Koomson kommer seg rundt Pedersen nok en gang og legger inn på tvers gjennom feltet. Dessverre treffer det ingen i rødt, og FKH får klarert.

34:45 – Brann: Berisha legger inn fra venstre, men rett i klypene til Sandvik.

36:15 – Brann: Koomson kommer seg forbi Pedersen igjen og igjen, men innlegget blir for svakt også denne gang.

36:50 – Brann: Jenssen med et forferdelig skudd fra 22 meter. Det går nemlig høyt over.

39:50 – Brann: Et Kristiansen-innlegg fra venstre passerer både Aune Selland Heggebø (som lar ballen passere) og Koomson (som ikke når frem) inne i feltet. Så legger Teniste inn fra høyre og Heggebø header fra elleve meter. Det går like over.

41:10 – FKH: Rismark mister ballen på midten og FKH angriper på deres høyre side. Derfra legger Grindheim inn til Krygård som skyter fra tyve meter, men det blokkeres av Vito i feltet.

41:35 – FKH: Mikkel Desler går på ræv når han skal forsøke et skudd fra 13–14 meters skrått hold.

43:40 – FKH: Desler slår inn fra deres høyre side, Koné vinner på hodet i feltet, men får ikke skikkelig treff og ballen går videre til motsatt side av sekstenmeteren.

44:50 – FKH: Grindheim med frispark fra 27–28 meter. Opdal må i full strekk og slå ballen like utenfor til corner.

45:00 + 1:00: Pause. 0–0 etter 6–1 til Brann i angrep med avslutninger i feltet.

– 2. omgang: –

46:20 – gult kort, Brann; Aune Selland Heggebø for en tøff takling på Tiedemann Hansen.

51:50 – FKH: Desler tryner når Kristiansen er så vidt borti ham med armen ved dødlinjen. Dommer Rohit Saggi gjør nok rett i å ikke dømme straffe.

55:10 – Brann: Sandvik glipper et frispark-innlegg fra Jenssen, men klarer til slutt å fange den igjen.

59:55 -> bytte FKH: Martin Samuelsen inn for Ibrahima Koné.

61:00 – FKH: Skummelt når Sandberg legger inn, Bruno Leite demper ballen på brystet vel ti meter fra mål, men Vito får hindret ham i å skyte. Så er ballen fri i femmeteren, men Teniste får klarert.

61:15 – Brann: Vi kontrer direkte og Berisha skyter fra 22 meter, men Tiedemann Hansen blokkerer.

63:15 – Brann: Koomson legger inn fra høyre, men Sandvik plukker innlegget ned.

64:55 – FKH: På en kort corner legger Grindheim inn fra deres venstre side og fra seks-syv meter kommer innbytter Samuelsen til en løs heading som ikke er i nærheten av å gå i retning mål. Acosta får ryddet opp.

67:05 – Brann: Koomson skyter fra så vidt utenfor feltet etter en corner. Skuddet går via et par spillere, før FKH får måkt vekk.

67:15 – FKH: Kristiansen med en matchvinner-takling tretten meter fra mål, når bortelaget kontrer og Sandberg spiller igjennom Sondre Tronstad som kommer alene med Opdal.

73:40 – gult kort, FKH; Mikkel Desler når han løper ned Veton Berisha som er på full fart fremover.

74:30 – Brann: Koomson slår et frispark inn i feltet, og nok en gang glipper Sandvik. Pedersen klarerer rett i Acosta, men Leite får måkt ballen vekk.

76:30 -> bytte Brann: Thomas Grøgaard inn for Aune Selland Heggebø.

77:05 – Brann: Berisha skyter fra skrått hold så vidt utenfor feltet. Det går via Sandberg og til corner.

77:55 – Brann: Grøgaard header til Berisha som kommer inn på venstresiden av feltet, men stanses av Bergqvist som lager corner.

84:10 – FKH: Samuelsen lurer av Rismark og legger ballen 45 grader ut fra dødlinjen. Fra 14 meters skrått hold sleiver Sandberg når han skal skyte.

85:25 -> bytte Brann: Seriedebutant Sander Marthinussen inn for Vito Wormgoor.

85:45 -> bytte FKH: Joakim Våge Nilsen inn for Christian Grindheim.

90:00 + 0:30 – FKH: Det er nære på at FKH stikker av med alle tre poengene på slutten når Sandberg slår inn i feltet og Samuelsen header videre fra seks-syv meter. Men ballen går heldigvis over.

90:00 + 2:45 – FKH: Våge Nilsen slår igjennom mot Samuelsen, men heldigvis går ballen helt inn til Opdal.

90:00 + 3:00: Kampen er slutt. Det ender 0–0 etter 6–4 til oss angrep med avslutninger i feltet.

KAMPFAKTA:

BRANN – HAUGESUND 0–0

Eliteserien fotball menn, 22. serierunde. Stadion, 10.129 tilskuere. Dommer: Rohit Saggi, Drafn. Gult kort: Ruben Y. Jenssen, Aune Heggebø, Brann. Mikkel Desler, Haugesund.

Brann (4-3-3): Håkon Opdal – Taijo Teniste, Christian Eggen Rismark, Vito Wormgoor (Sander Marthinussen fra 86.), Ruben Kristiansen – Ruben Yttergård Jenssen, Bismar Acosta, Kristoffer Barmen – Gilbert Koomson, Aune Heggebø (Thomas Grøgaard fra 77.), Veton Berisha.

FK Haugesund (4-3-3): Helge Sandvik – Mikkel Desler, Douglas Bergqvist, Benjamin Hansen, Thore Pedersen – Christian Grindheim (Joakim Våge Nilsen fra 86.), Sondre Tronstad, Bruno Leite – Niklas Sandberg, Ibrahima Kone (Martin Samuelsen fra 60.), Kevin Krygård.

Kampstatistikk:

Ballinnehav: 57 % til Brann (VG Live og NTB)

Sjanser: 3–2 til Brann (VG Live), 4–3 til Brann (BT)

Avslutninger: 8–4 til Brann (VG Live og NTB)

Avslutninger på mål: 3–1 til Brann (VG Live), 2–0 til Brann (NTB).

Angrep med avslutninger i feltet: 6–4 til Brann (mine tall). 1. omg.: 6–1 til Brann. 2. omg.; 3–0 til FKH.

Mediene om kampen:

BA

BA Live

BT

VG

VG Live

Dagbladet

TV2

NRK

Brann.no