Haugesunds Avis: Det er ubehagelig at folk tar seg inn på privat eiendom. Det er frekt og respektløst å ta for seg av andres ting, sier Heidi Anfinsen. Hun eier hytten sammen med mannen Raymond Haaland.

Historien startet før jul. Da skulle svigersønnen og andre familiemedlemmer opp på familiehytten på Raudberg i Vågsli ved Haukelifjell.

Da han kom opp ble han møtt av et lite hyggelig syn. Lokket på jacuzzien lå ikke over slik det skulle. Snøen lå tykk og vannet var frosset.

Heidi Anfinsen hadde vært på hytten helgen før og fikk nå en telefon fra de som lånte hytten.

Han spurte om jeg hadde glemt å legge på lokket da jeg dro, men jeg vet at jeg la det på, forteller hun.

Lokket sto lent inntil gelenderet, og familien konkluderte med at det neppe hadde blåst bort av seg selv.

Dette skjedde i en periode hvor det var veldig kaldt ute. Problemet ble da at vannet hadde frosset. Da familien prøvde å fylle nytt vann og varme opp jacuzzien ble den, til deres store fortvilelse, ødelagt.

Dermed fulgte mye styr for å få fjernet den ødelagte jacuzzien og erstatte den med en ny. Prislappen på dette ble omtrent 90.000 kroner.

Vi bruker den mye. Den er viktig for oss, forteller Anfinsen om hvorfor de satte på plass en ny stamp.

Skjedde igjen

Julen går forbi, 2022 ringes inn og den nye jacuzzien er like hel.

Forrige helg var Anfinsen på hytten. Da hun dro, festet hun jacuzzilokket med strips for å holde det på plass. Fredag reiste deres datter opp på hytten.

Det første de ser er at lokket er av, akkurat som sist. Heldigvis var det ikke så kaldt nå og vannet var ikke frosset. Men det er bare flaks, sier Anfinsen.

Denne gangen fikk de opp temperaturen i jacuzzien, uten at den ble ødelagt.

Aldri opplevd lignende på 16 år

Familien har hatt jacuzzien på hytten i 16 år. De har aldri opplevd noe lignende tidligere.

Anfinsen peker på to ting.

– Jeg er mest frustrert over at det ikke er forskjell på mitt og ditt, sier hun.

Det andre er at det er kjedelig å bruke penger på ny stamp.

De vet ikke hvem det er som har vært på besøk. Mandag planlegger de å sette opp kamera på hytten for å ta gjestene på fersk gjerning.

Vil advare naboene

I helgen la Raymond Haaland ut et innlegg på Facebook-gruppen «Vi som har hytte på Haukelifjell og Vågsli». Målet med innlegget var å informere de andre om hva de hadde opplevd og advare andre om at dette kan skje.

I etterkant har de fått melding fra andre i nærheten om at dette har skjedd med dem også. På Facebook-innlegget fikk Haaland forslag om å senke tempeturen i jacuzzien, for å gjøre det mindre fristende for de uinviterte gjestene. Det ønsker ikke Anfinsen og Haaland å gjøre.

Vi vil at den skal være varm, slik at den er klar til bruk når vi kommer, forklarer Anfinsen.