Gå til sidens hovedinnhold

De spurtet i gang friidrettsesongen

Artikkelen er over 4 år gammel

Friidrettssesongen er i gang igjen, og for mange var Laksevåglekene søndag deres første stevne.

Nygårdsmyren: – Jeg har vært på TV før! svarer Even Matias Tennebekk Åsheim (7 1/2) når han får spørsmål om han har lyst å prate med avisen om hvordan det er å være med på Laksevåglekene.

Siden han har vært på TV, så er det selvsagt ingen sak for syvåringen å stille opp i BA.

– Gøy å løpe fort!

Even Matias var blant rundt 100 deltakere som hygget seg i solen på Laksevåglekene søndag. De aller fleste deltakerne var barn, og for mange av disse var stevnet det første møtet med friidrettskonkurranse. Så også for 2.-klassingen Even Matias fra IL Bjarg, en klubb som stilte med mange unge og lovende på stevnet.

– Det gøyeste er å løpe fort, og å få medalje. Det er også gøy å hoppe lengde, synes Even Matias som også liker sykling.

På Nygårdsmyren søndag deltok han i øvelsene 40 og 60 meter. At det var stekende sol og knapt et vindpust,

– Nei, det var ikke slitsomt! Det gikk veldig bra. Jeg er fornøyd, konkluderer syvåringen etter sin debut på friidrettsbanen på Laksevåg.

En som så absolutt ikke debuterte på Laksevåglekene søndag, var Einar Skjerping (78). Friidrettsveteranen har vært aktiv i Laksevåg T & IL siden 70-tallet, og han er fremdeles med som stevneleder på Laksevåglekene. Noe av grunnen til det er nettopp på grunn av all barnegleden og at det hvert år dukker opp nye fjes.

Bildeserie

Laksevåglekene 2017

Avslappet arrangør

– De trener og står på hele vinteren. Det at de nå får komme ut, høre startskuddet og får tiden sin, det kveiker en gnist i dem, sier Skjerping etter at de rundt 100 deltakerne 2017-utgaven er vel gjennomført.

– Tallet på deltakere er ikke all verden, men det er blant annet konfirmasjonshelg, så dette er for dem som vil. Vi har et ganske avslappet forhold til arrangementet, sier Skjerping mens han tar runden rundt kunstgresset på Nygårdsmyren og rydder opp etter årets stevne.

Kommentarer til denne saken