Gå til sidens hovedinnhold

Vedvik tangerte løyperekorden

Artikkelen er over 3 år gammel

Marius Vedvik vant begge løpene og tangerte løyperekorden på kort distanse i årets Arnaløp. Eli Anne Dvergsdal tok gull på begge distansene i kvinneklassen.

Over 700 deltakere i alle aldre hadde møtt opp i perfekt løpevær ved Espelandshallen for litt oppvarming før det første løpet på 3,4 kilometer startet. De fleste hadde valgt denne distansen, og flere eliteløpere var også å se på startstreken.

Dobbelt dobbel

Flere sterke navn stilte til start i årets løp. Marius Vedvik gikk inn for å vinne kortløypen, noe han også klarte. Tiden 9.49 ble også tangering av løyperekorden til Lars Nesbø Bakke fra 2010.

– Jeg kjørte hardt fra starten og holdt bra inn. Det kostet, så det andre løpet måtte jeg ta kontrollert, forklarer 26-åringen etter at begge løpene var unnagjort.

EM-deltakeren er ferdig med banesesongen og brukte Arnaløpet som en forberedelse til høstens terrengløp. Eli Anne Dvergsdal vant kortløypen på tiden 11.57. Også hun brukte også Arnaløpet som oppkjøring. Om ti dager reiser hun til Andorra for å forberede seg til VM i motbakkeløp.

– Jeg er i en hard treningsperiode og skulle ha intervalltrening. Da er det bra å være med her, sier hun.

Artikkelen fortsetter under bildet

Familievennlig

Mange familier hadde også møtt opp. Med seg hadde de små barn, hunder og vogner. Det var ikke noe problem for Eirik Blomdalen, som selv hadde med seg sin familie og løp med vogn gjennom kortløypen.

– Det kan bli litt tungt i motbakke, og litt vanskelig å løpe forbi folk. Ellers går det helt fint, smiler han.

Liten nedgang

Arnaløpet opplever en liten nedgang i antall deltakere. Tallet endte på 718 i år, men det skulle gjerne vært høyere.

– Hadde vi klart 1038 ville deltakersnittet gjennom 35 år blitt akkurat tusen. Det hadde vært drømmen, men vi er ikke for skuffet. Det er mange om benet, med mange løp rundt omkring, sier formann i Fri friidrettslag, Jarle Iversen til BA.

Arnaløpet 2018

Herrer

Kort løype 3,4 km

  1. Marius Vedvik, IL Gular, 9:49
  2. Trygve Feidje Mjelde, Osterøy IL, 10:13
  3. Erlend Nymark Jensen, BFG, 10:31

Lang løype 8,8 km

  1. Marius Vedvik, IL Gular, 28:50
  2. Erlend Nymark Jensen, BFG, 29:06
  3. Sondre Øvre-Helland, Viking, 29:11

Kvinner

Kort løype 3,4 km

  1. Eli Anne Dvergsdal, Varegg, 11:57
  2. Bertine-Helene Ferø, Varegg, 12:14
  3. Vigdis Gaupholm Reigstad, Fri IL, 12:18