– Jeg har heldigvis bra selvtillit, men står foran en tøff jobb. Det er 30 stykker på papiret som er bedre enn meg, mens bare 12 går videre til finalen. Sjansen er der også for meg. Kanskje er den ikke så stor. Derfor vil jeg si jeg er optimist, men også realist, sier diskoskjempen til NTB.

Han kvalifiserte seg til OL med et kjempekast og personlig rekord på 65,20 meter. Skal det bli finaleplass på olympiastadion her i Rio, vet han at han må kaste bortimot like langt.

– Skal jeg klare å komme med til finalen her, må jeg ha det beste resultatet jeg noen gang har hatt. Jeg må nok ikke kaste lenger enn jeg har gjort før. Det er nok ikke nødvendig med mer enn 63- 64 meter for å få en finale. Men det må jeg klare inne på et stort stadion, der vindforholdene er elendige. Klarer jeg det, så vil jeg nok måtte gjøre det beste kastet jeg noensinne har prestert, forklarer han.

Han legger til at vinden har mye å si i diskos. Forskjellen på å kaste inne på et stort stadion, der det er lite vind, kan derfor ligge på rundt fem meter på lengden.

Lærdom fra EM

Han debuterte internasjonalt i mesterskapssammenheng i EM i Amsterdam tidligere i sommer, uten at det ble noen stor suksess. Han ble slått ut i kvalifiseringen. Men opplevelsen og innsatsen i Amsterdam har han tatt lærdom av.

– Jo, EM i Amsterdam ga meg litt erfaring fra mesterskapskvalifisering. Der gikk jeg litt for passivt ut. Det endte i et resultat jeg kan stå for. Det var ikke dårlig, men det holdt ikke helt til å bli med videre den gangen, forteller Skagestad.

– Her må jeg satse litt mer fra start av. Lærdommen fra Amsterdam er at hvis jeg er litt for forsiktig, så kan det bli et greit resultat, men det vil ikke holde til å gå videre. Det gjelder å være litt mer aggressiv her på fredag, forklarer han videre.

Han er glad han har fått vært på stadionet og sett på forholdene. Størrelsen på banen var overveldende, men nå vet Skagestad hvordan det og bør ikke bli distrahert av det.

God akklimatisering

Han kom tidlig til Rio sammen med de fleste av de andre friidrettsutøverne, og Skagestad har brukt tiden til å akklimatisere seg godt.

– Til nå har jeg tatt til meg alle inntrykkene og arkivert dem, slik at de tar minst mulig plass i hodet mitt når konkurransene tar til. Det har vært en del trening også. Jeg har fått sett meg mye rundt, så nå har den verste begeistringen lagt seg litt. De første dagene var det meste overveldende, men nå er jeg blitt mer vant til å være her i OL, forteller han til NTB.

– Dette er mye større enn jeg hadde sett for meg. Det er umulig å fatte hvor stort et OL er, dersom du ikke er her, legger han til.

– Jeg var på stadion for første gang i dag og var forberedt på Jeg har at det kom til å være stort, men da jeg kom inn der, slo hele arenaene på en måte mot meg. Alt var så mye større enn jeg hadde trodd. Jeg har vært på mange friidrettsbaner i mitt liv, men ingenting er i nærheten av, eller kommer opp mot, dette, understreker han