Rød og stum da hun møtte Bolt

Sigrid Borge ble både rød og stum da hun mer eller mindre ble tvunget til å ta bilde med Usain Bolt. Av sin egen trener!

Sigrid Borge ble både rød og stum da hun mer eller mindre ble tvunget til å ta bilde med Usain Bolt. Av sin egen trener! Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Jeg klarte jo ikke å få frem et ord. For å si det sånn, så var det ikke min ide å gå bort til ham!

DEL

Sigrid Borge er 22 år, men spydkasteren fniser som en 14-åring når BA spør hvem hun møtte sist uke. For på vei hjem fra treningsleir, satt selveste Usain Bolt og gjemte seg i en krok på flyplassen på Gatwick. Vi lar Borges trener, i dette tilfellet fotograf og «spleiser» Helga Reigstad, fortelle:

– Det var Sigrid som oppdaget ham. «Var ikke det Bolt?», hvisket hun da vi gikk forbi. Og det var det jo. Så jeg tvang henne med tilbake, men det var bare så vidt det gikk. Hun svettet og styrte, og da jeg fikk forklart hvem vi var og om vi kunne ta et bilde, ble hun helt rød. Og stum, ler Reigstad.

– Hun svettet forsåvdit hele veien hjem på flyet også. Men jeg syntes det var artig, ler den «greie» treneren.

– Han var for øvrig ikke særlig snakkesalig. Men da jeg fortalte at Sigrid kastet bak ham idet han fikk medaljen sin i VM i sommer, syntes han det var kult. Han var høflig og grei, understreker hun.

Tre friidrettshelter

Bygdanytt var først med saken om «stjernemøtet» onsdag. Og det var ikke uten grunn at spydkasteren fra Osterøy ble overveldet da hun møtte verdens beste sprinter gjennom tidene.

– Jeg er ikke blant dem som har så mange forbilder på friidrettsbanen, men Bolt er en av dem. De andre er spydkastere, Jan Zelezny (verdensrekordholder) og selvsagt Andreas Thorkildsen, forteller hun.

– Det som er så fantastisk med Bolt, i tillegg til hans enorme prestasjoner, er holdningen hans. Han har laget en helt ny «skole», med å tulle og showe før han går i blokkene og løper som en helt. Han har på en måte ufarliggjort det å konkurrere, og det synes jeg er deilig.

Best i godt humør

– Å se at han presterer slik samtidig som han er så avslappet, gjør godt. Jeg merker jo selv at det er når jeg er i lekent og godt humør det går best. Høye skuldre hjelper ikke noen, sier Borge, som altså var på vei hjem fra treningsleir på Tenerife da hun møtte en av sine helter. En meget vellykket leir, ifølge trener Reigstad.

– Sigrid fortsetter den fine fremgangen. Det ville ikke overraske meg om hun tok EM-kravet på 59 meter i første stevne, som blir 10. mars i Portugal, sier hun. Borges pers er på 63,28, fra juni i fjor.

Artikkeltags