Gå til sidens hovedinnhold

Friidrettsuksess med mer samarbeid

Kretssamling på Fana stadion

Artikkelen er over 1 år gammel

Bedre samarbeid i de lokale klubbene skal hjelpe byens neste friidrettsstjerner.

Fana Stadion: – Det var mye bra. Jeg prøver bare å vise de små detaljene som kan gi dere noen meter lengre.

De unge kulestøterne på Fana stadion står i en ring rundt trener Robert Ingvaldsen og lytter konsentrert. Han er opptatt av små bevegelser i teknikken og viser øvelser som kan få kulen til å fly lengre. Ungdommene prøver å justere støtene i takt med trenerens råd.

– Det er snakk om små detaljer, så kan det fly langt, påpeker Ingvaldsen.

Samles på tvers

Seks ganger i 2019 skal unge friidrettsutøvere fra hele Hordaland møtes for å trene på tvers av klubbene. Denne søndags formiddagen er de samlet på Fana stadion.

Tanken bak kretssamlingene er at utøverne skal få tilgang på de beste trenerne i kretsen, at utøverne blir bedre kjent med hverandre og at trenerne kan møte på samlingene og få mer kunnskap.

– Disse samlingene er kjempeviktige! Ikke alle klubbene har kompetanse på alle øvelser, så det er viktig å samarbeide, sier Ingvaldsen, som har vært kasttrener siden 2006 og blant annet trent Sven Martin Skagestad.

Helene Hoddevik Sunnset fra Gneist var en av utøverne på treningsøkten med Ingvaldsen.

– Det er gøy og lærerikt, sier 13-åringen.

Dyktige trenere

Inne i Høiehallen har anerkjente trenere som Harald Heier, Endre Raa og Bjørn Åge Herdlevær treninger i hekk, høyde og stavsprang.

– Det er veldig gøy! Jeg får hjelp med det jeg trenger. Treneren er veldig bra og kan det han driver med, sier høydehopper Kristin Sæle Villanger fra Fyllingen.

Kretssamling friidrett

Hun har ikke så mange å hoppe sammen med i Fyllingen, og trente med to Fana-utøvere denne søndagen. 14-åringen terpet på tilløpet, og håper det skal hjelpe henne å forbedre sin personlige rekord på 1,52 i løpet av sesongen.

Noen meter bortenfor trener fire hekkeløpere på starten og de første hekkepasseringene under ledelse av Harald Heier, tidligere trener for Isabelle Pedersen.

– Samlingene er gøy. Jeg har blitt kjent med jentene fra Bønes og Mjøsdalen, forteller 12 år gamle Karoline Røed Hovland fra Fana IL.

– Løfter friidretten

Samarbeidsprosjektet er inne i sitt tredje år, og samler over 150 utøvere fra klubbene i kretsen. Prosjektleder Jonathan Byrkjenes mener det har blitt en suksess.

– Barn og unge får input fra dyktige trenere, og trenerne får løftet sin kompetanse. Man trener på tvers av klubbgrensene, lærer av hverandre og skaper et større miljø. Jeg tror vi løfter friidretten som helhet, sier Byrkjenes.

Kommentarer til denne saken