Hyttene åpner med fest

Fonnabu er en av hyttene som åpner med fest i helgen.

Fonnabu er en av hyttene som åpner med fest i helgen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

En rekke turisthytter åpner i helgen.

DEL

Sykkel VM-tilbud: Få to uker med BA levert hjem gratis

Lørdag 7.juli er det igjen klart for sommeråpning på Fonnabu Turisthytte ved Folgefonna, Solrenningen Turisthytte i Stølsheimen og på Stavali turisthytte på Hardangervidda vest.

På søndagen er det fest på Kalvedalen Turisthytte vest for Romarheimsdalen, skriver Bergen Turlag i en pressemelding.

Det har blitt lagt ned mange timers dugnad for å få åpnet hyttene, og stiene er ferdig merket og broene lagt ut.

Daglig leder Helene Ødven oppfordrer alle til å starte sommerferien til fjells.

– Vi håper folk får øynene opp for hvor flott det er i fjellet tidlig på sommeren. Nyt de lyse sommerkveldene når solen nesten ikke legger seg, sier daglig leder Helene Ødven i Bergen Turlag, og lover en minnerik dag.

– Ved Fonnabu Turisthytte ved Folgefonna, Solrenningen Turisthytte i Stølsheimen, og på Stavali turisthytte på Hardangervidda vest, blir det en spesiell lørdag, sier Ødven i pressemeldingen.

Her er det turlagsfolk som tar i mot folk og det blir aktivitetar og mat. På søndagen er det fest på Kalvedalen Turisthytte.

– DUGNADSREKORD

I ukene før 7.juli har mange malingspann blitt båret til fjells og dugnadsgruppene har arbeidet hardt for å gjøre fjellet klart til bruk.

I fjor opplevde DNT en dugnadsrekord med en frivillig innsats som tilsvarte 260 årsverk, til en samlet verdi på 160 millioner kroner.

Oppgavene varierer, fra å bygge nye eller reparere gamle varder, merke stier med den røde T’en, eller reparere hytter.

– Den frivillige innsatsen som i disse dager har blitt gjort er selve bærebjelken i DNT. Vi opplevde dessuten dugnadsrekord i fjor og vi er utrolig stolte over den enorme jobben som blir gjort, sier Krohn Devold.

Dugnadsarbeideren trekker ofte frem det sosiale fellesskapet som hovedgrunnen til at de ønsker å bruke ferien til å arbeide gratis. Mellom malerkoster og vaskebøtter oppstår et helt spesielt fellesskap.

Den Norske Turistforening har 480 hytter og 20 000 km merkete ruter som i stor grad blir vedlikeholdt på dugnad.

Artikkeltags