Knallgod sjokoladekake

Denne sjokoladekake er enkel å lage.

Denne sjokoladekake er enkel å lage. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Sykkel VM-tilbud: Få to uker med BA levert hjem gratis

Og den har massevis av sjokoladeglasur.

Har du lyst til å lage en skikkelig deilig sjokoladekake med massevis av sjokoladekrem til både fyll og glasur? En glasur som smaker så godt at den egentlig kan spises helt alene? Da er dette kaken for deg! Dette er i grunn kaken for alle som liker sjokolade, og etter min erfaring gjelder det for riktig så mange.

ENKEL Å LAGE

Kaken er veldig enkel å lage og krever ingen store konditorferdigheter. Du kan gjerne lage kaken dagen før den skal serveres og oppbevare den i kjøleskapet. Husk bare på å ta den ut fra kulden og la den romtempereres før servering slik at sjokoladekremen blir myk. Beregne mellom 30 og 60 minutter til dette.

Har du lyst på en helt enkel sjokoladekake, er denne brownien kjempegod og veldig kjapp å lage. Eller om du heller vil strø litt revet sjokolade på toppen av en nøttekake med krem og hermetiske pærer.

Trenger du kake til mange i en fei, er det denne krydderkaken med sjokoladeglasur du skal lage!

Men, er det fest, er det lite som kan måle seg med denne festsjokoladekaken!

Dette trenger du for å lage sjokoladekaken med sjokoladekremglasur:

Kakebunner

  • 150 g mykt, brunt sukker
  • 100 g sukker
  • 2 eggeplommer
  • 2 egg
  • 25 g smør
  • 1 ¾ dl melk
  • 175 g hvetemel
  • 25 g bakekakao
  • 2 ts bakepulver

Sjokoladekrem

  • 450 g mørk sjokolade
  • 50 g bakekakao
  • 1 dl kokende vann
  • 300 g romtemperert smør
  • 150 g melis

Sett stekeovnen på 170 grader varmluft og smør to rundformer på 22 cm i diameter. Legg bakepapir i bunnen.

Har du bare én form i den størrelsen, steker du én og én bunn. Det går helt fint.

Ha begge sukkertypene i en miksmaster sammen med begge eggvariantene og pisk det til en luftig eggedosis. I mellomtiden smelter du smøret i en liten kjele. Ha så i melken. Bland sammen hvetemel, kakao og bakepulver. Bruk en visp for å fjerne eventuelle melklumper.

Når eggedosisen er ferdig, heller du i melkeblandingen i en stråle mens mikseren går. Slå den av og ha i melblandingen. Rør det sammen med en slikkepott. Fordel røra i de to kakeformene og stek de to kakebunnene i 20–25 minutter. Sjekk med en kakepinne om bunnene er gjennomstekte før du tar dem ut og lar dem avkjøles på en bakerist.

Når bunnene er avkjølt, kan du lage glasuren. Knekk opp sjokoladen i mindre biter og smelt den enten over vannbad eller i mikrobølgeovn. Rør rundt og la den avkjøles i 10–15 minutter. Rør sammen kakaoen og det kokende vannet.

I en miksmaster pisker du smøret og melisen luftig og hvitt. Det tar 5–6 minutter. Tilsett så den smeltede, og litt avkjølte, sjokoladen og kakaoen i en tynn stråle mens mikseren går. Bland alt godt.

Legg én kakebunn på kakefatet og legg bakepapir rundt slik at du beholder fatet rent mens du legger på kremen. Stikk bakepapiret inn under bunnen. Fordel et godt lag med glasur på kakebunnen. Legg den andre oppå og avslutt med resten av sjokoladekremen rundt hele kaka.

Lag fint mønster i glasuren med en smørkniv eller liten kakespade.

Det er viktig å la sjokoladekaken bli romtemperert før servering. Ellers vil glasuren sprekke opp når du skjærer stykker. Den smaker dessuten aller best når den er romtemperert. Det er da alle de gode sjokoladesmakene kommer best til sin rett.

Her ser du fremgangsmåten i bilder.

LES OGSÅ:

Artikkeltags