19. juni syklet 24-åringen fra Alta. Hun hadde egentlig ingen plan for når hun skulle ankomme Bergen. Torsdag klokken 14.00 kom hun tråkkende over brosteinen i Marken.

Mamma Lene Solli ventet spent med bløtkake på trappen til Bergen Turlag. Et naturlig stoppested da datteren sitter i styret i Bergen og Hordaland Turlag.

– Jeg er så utrolig stolt over det hun har gjort. Hun fikk jo bare rett og slett et innfall og bestemte seg for å sykle langs hele kysten av Norge. Det er en bragd. Bare det å ligge alene i telt i seks uker. Jeg har vært bekymret for henne, men jeg har ikke villet si noe, sier Lene Solli.

Saken fortsetter under bildet.

 

Sara sier at målet var å bikke 3000 kilometer. Det klarte hun akkurat.

– Måleren står på 3006 kilometer. Jeg måtte sykle en ekstra runde rundt Nordåsen for å få nok kilometer, ler 24-åringen.

Egentlig hadde Sara lyst til å padle nedover kysten, men innså at hun kanskje ikke var godt nok trent til det.

– Jeg har ikke syklet på langtur før, men bestemte meg likevel for å prøve. Jeg hadde uansett bestemt meg for ikke å jobbe denne sommeren.

Midnattsol på Senja

Hun forteller at et av de flotteste øyeblikkene var midnattssolen på Senja og Kvaløya.

– Jeg gikk med solbriller til langt på natt. Det var helt herlig at solen skinte inn i teltet da jeg skulle legge meg, sier Sara.

Det var selvsagt litt slitsomt i starten, men etter hvert ble 24-åringen ganske god på å sykle i oppoverbakke.

– Den absolutt tyngste oppoverbakken jeg syklet var opp til Dalsnibba i Geiranger. Det er Europas høyeste fjordutsikt fra vei. 1500 meter over havet. Stigningen var ganske heftig enkelte plasser, men det hjalp at bilistene heiet og fløytet på meg.

Sara er også fornøyd med at hun gjennomførte turen uten å punktere.

Saken fortsetter under bildet.

 

– Jeg har bare angret én eneste gang i løpet av den seks uker lange turen. Det var på dag fire. Det var skikkelig surt og kaldt i Tromsø. Jeg pakket meg inn i et busskur og tenkte mørke tanker om hvorfor jeg hadde begitt meg ut på denne lange turen, sier 24-åringen som studerer fysioterapi og økonomi ved HiB.

Nå gleder hun seg til å sove i vanlig seng etter seks uker i telt.

– Men det er noe ganske fint med å sove ute. Dessuten blir teltet mer som et hjem når man sover der hver natt, påpeker hun.

Følte seg aldri ensom

Selv om Sara reiste alene, følte hun seg aldri ensom.

– Jeg møtte alltid noen jeg kunne prate med. Jeg har jo reist med enormt mange ferger. Det eneste jeg synes var litt rart er at det er så få kvinner som sykler på langtur. Jeg traff nesten bare menn. Jeg vil oppfordre damer til legge ut på langtur. Det er et eventyr, sier Sara.