Fjellgeitene lot ikke turskoene hvile til tross for høytid og vintervær

(Fra venstre bak) Knut Oen, Bjarte Falkanger, Roger Erstad, Kristian Simonsen , Tore Instebø, Stian Yndestad, Siri Haukenes og Jon Brunvoll. (Fra venstre foran) Maarten Boting, Patricia Viviana Alme Flataker , Gro Svendal , John Nova York og
Steinar Moen. Sammen tok de turen opp på Stoltzen på nyttårsaften.

(Fra venstre bak) Knut Oen, Bjarte Falkanger, Roger Erstad, Kristian Simonsen , Tore Instebø, Stian Yndestad, Siri Haukenes og Jon Brunvoll. (Fra venstre foran) Maarten Boting, Patricia Viviana Alme Flataker , Gro Svendal , John Nova York og Steinar Moen. Sammen tok de turen opp på Stoltzen på nyttårsaften. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Søndag avsluttet de året på toppen av Stoltzen. I løpet av 2017 har turgruppen gått rundt 150 turer opp de bratte trappene.

DEL

– Vi ga oss ikke der. Det er jo en ganske kort tur. Så vi jogget bort til Brushytten etterpå, forteller Patricia Viviana Alme Flataker til BA.

Hun er gründeren bak Løvstakken opp og fakkeltoget på Løvstakken, samt medlem av turgruppen Fjellgeitene.

De er en av flere som har sendt Bergensavisen sitt nyttårsbilde. Fjellgeitene rundet nemlig av året med å ta en siste tur opp Stoltzen søndag.

– Vi er en sammensveiset gjeng som trener ofte sammen. Opptil flere ganger i uken. Vi stoppet ikke opp bare fordi det var jul. Det har blitt en del turer også nå under høytiden, sier Patricia Viviana Alme Flataker.

En intern konkurranse

I oktober skrev BA også om gruppen, da i forbindelse med at de hadde gått Stoltzen opp 30 ganger i løpet av ett døgn.

Klokken 0500 startet kraftanstrengelsen. Over ti timer senere, klokken 1520, var de kommet halvveis til målet. Det vil si at de hadde gått 15 av i alt 30 ganger opp og ned den bratte steinlagte turstien.

– Det har blitt en intern konkurranse. Den går ut på å holde stoltzeformen oppe hele året. For min del har det i hvert fall blitt en tur i uken, sier Flataker til BA.

Til tross for litt snø og is, var det en fin tur de hadde sammen på nyttårsaften, ifølge henne.

Rundt 100 personer er med i Fjellgeitene, men alle er velkommen til å bli med, forteller Patricia. 

Saken fortsetter under bildet:

Litt snø stoppet ikke Fjellgeitene fra å ta sin siste tur opp Stoltzen for i år.

Litt snø stoppet ikke Fjellgeitene fra å ta sin siste tur opp Stoltzen for i år. Foto:

– Det var som et postkort. Vi lar oss heller ikke stoppe av mørket, men i dag rakk vi det heldigvis i dagslys. En tur opp Stoltzen på vinterstid kan absolutt anbefales, sier Flataker.

Ikke alle har naturligvis vært med på alle turene, men gruppen estimerer at det har blitt rundt 150 turer opp der i år.

– Det er ofte godt oppmøte, og det er et godt miljø. Vi har det veldig kjekt sammen, og årets siste tur var heller ingen unntak.

Artikkeltags