Gå til sidens hovedinnhold

Tidligere Frp-topp går over til Høyre

Artikkelen er over 5 år gammel

Morten Myksvoll meldte seg ut av Fremskrittspartiet i vår. Nå har han meldt seg inn hos «hovedkonkurrenten».

Når Høyre går ned, går Frp opp og omvendt. Nå stiger Frp på meningsmålingene. Myksvoll som meldte seg ut av partiet i fjor går inn i partiet med en nedadgående trend. Populist har han aldri vært.

– Men jeg holder godt til på høyresiden, og har mest tro på Høyre. Jeg er langt fra enig med dem i alt, men det er de som står meg nærmest, sier Myksvoll.

– Men de siste årene i Bergen Høyre har vel vært preget av kaos, og de tapte valget så det sang. Hvorfor har du slik tro på dem da?

– Jeg har tro på politikken til partiet, mitt perspektiv er ikke neste meningsmåling og jeg tror at de finner formen igjen, svarer Myksvoll.

– Kan fornye seg

Myksvoll har før det konfronterende spørsmålet fortalt BA at partiet har vist seg å ha en stor takhøyde for intern debatt.

– Og de kan fornye seg. Mye har skjedd i partiet siste årene, som gjør at jeg har stor tro på partiet. Høyre har også mange unge flinke folk som få plass i partiet, og som blir lyttet til.

Denne siste setning kan godt tolkes som en «takk for sist» til gamlekarene i Frp, Tor Woldseth og Eiler Macody Lund, som Myksvoll havnet i konflikt med.

Før han meldte seg ut i vår, hadde det blant annet vist seg at han var ønsket som ny sosialbyråd i Bergen, av daværende byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsen. Men hans eget parti ville ikke at han skulle få posten.

Myksvoll jobber i dag for Bergen Næringsråd, og er i fritiden svært delaktig i flyktningedebatten som spaltist og ekspert på tyrkisk politikk.

Ny klimaskeptiker og innvandringsmotstander

Da Myksvoll meldte seg ut av Frp i vår var han blant annet misfornøyd med at partiet «åpnet for en voldsom retorikk på innvandringsfeltet, samt at de benekter nærmest all forskning på klimafeltet», som han sa.

I Bergen valgte partiet nylig Petter Eltvik som ny leder. Han representerer nettopp denne «linjen» i partiet.

– Hva tenker du om fremtiden til ditt gamle parti?

– Nei, det bruker jeg ikke så mye tid på å tenke på, sier Myksvoll.

– Ønsker du comeback i bystyret fra 2019?

– Det er veldig lenge til, og jeg har lært meg å ikke ha noe særlig med personlige ambisjoner.

Kommentarer til denne saken