Like før klokken 1900 torsdag kveld fikk politiet melding om at en personbil la seg etter en ambulanse under utrykning på vei fra Os mot Nesttun.

– Han fulgte etter ambulansen til tross for at den fravek trafikkreglene. Vi tok oppstilling på Valle, men mannen nektet å stanse, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt, Stein Rune Halleraker, til BA.

Han kjenner ikke til verken hvor lenge bilen lå på hjul, eller hvor fort ambulansen kjørte.

– Vi la oss bak, og det ble kjørt fortere enn fartsgrensen. Etter seks minutter, da han var kommet til Minde, valgte sjåføren å stanse. Han ble tatt kontroll på, og førerkortet er beslaglagt, sier Halleraker.

Det skal ikke være mistanke om at føreren kjørte i påvirket tilstand, men Halleraker i politiet er ikke imponert over kjøringen til mannen i 40-årene:

– Vi ser meget alvorlig på denne hendelsen. Dette kan medføre stor fare for både sjåføren og øvrige trafikanter. Deres øyne er rettet mot en ambulanse som varsler at den kommer i høy hastighet. En personbil som kommer like bak har ikke trafikantenes oppmerksomhet, noe som kan føre til svært farlige situasjoner.