Olsvik: Denne helgen ble NM i urbane stiler arrangert i Olsvikhallen. Mange av landets beste dansere hadde reist til Bergen, men mest jubel ble det for arrangørklubben Bergen Vest Danseklubb sin gruppe for dansere med spesielle behov.

Tonje Christine Tynning (21 år) har downs syndrom, og fremførte sin egen dans til trampeklapp fra over hundre tilskuere. Hun valgte sangen «This is me» fra filmen «The Greatest Showman», og koreografien hadde hun laget selv. Hun hadde øvd mye både hjemme og i danseklubben før fremførelsen, og den gikk akkurat som hun hadde planlagt.

– Det var bra og gøy, sier Tynning, som syntes det var koselig at publikum klappet og kom med positive tilrop.

Sammen på scenen

Etterpå kom også Christoffer Mathisen, Karianne Solheim og Raymond Fredheim Hauge opp på scenen, og de danset sammen for publikum.

– Jeg var litt nervøs, men det var gøy, sier Solheim.

Det syntes også Fredheim Hauge, som delte ut klemmer og high five til mange av tilskuerne og de andre deltakerne etter dansen.

– Dansing for alle

Bergen Vest Danseklubb har til sammen 25 dansere med psykiske og fysiske utviklingshemminger.

– Målet er at dansing skal være for alle, sier Arve Tonning, leder i danseklubben.

Anne Mari Tynning er mor til Tonje, som driver med både dans, fotball og basketball. Hun mener danseklubben sitt tilbud er helt fantastisk.

– Det betyr veldig mye. Det er fantastisk med alle som er med. Arve som trener og alle som hjelper til, sier mor Tynning.

Fakta

NM i urbane stiler ble arrangert i Olsvikhallen på lørdag. Bergen Vest Danseklubb var arrangør.

Urbane stiler er en gren i Norges Danseforbund. Det ble konkurrert i stilartene Hip Hop, breaking, popping, showdance og battle.

Det deltok dansere fra hele landet, og utøvere fra 8 til 76 år.