Fyllingen flyr mot eliten

Muhammed Ali i svevet mot Persbråten. Ali og resten av Fyllingen Basket var overlegne fredag kveld, og har skaffet seg et godt utgangspunkt i kvalifiseringen til Basketligaen.

Muhammed Ali i svevet mot Persbråten. Ali og resten av Fyllingen Basket var overlegne fredag kveld, og har skaffet seg et godt utgangspunkt i kvalifiseringen til Basketligaen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

På vei mot Basketligaen.

DEL

FYLLINGSDALSHALLEN: Etter seier i første kvalik-kamp fredag kveld, trenger Fyllingen Basket sannsynligvis «bare» én seier på de to siste kampene for å sikre seg plass i Basketligaen, altså øverste nivå i norsk basketball, neste sesong.

Fyllingen spilte en forrykende 1. periode mot Oslo-laget Persbråten, og ledet 26-11 etter første fjerdedel av kampen. En rotete 2. periode gjorde at ledelsen ved halvtid var krympet til 40-35, men etter å ha strammet opp både angrep og forsvar i pausen, tok Fyllingen en komfortabel seier med 95-66.

Opp eller ny klubb

Nå venter kamper mot Ammerud lørdag og Kristiansand søndag. De to beste av de fire lagene får plass i neste års Basketliga. Ammerud og Persbråten kom sist i øverste divisjon i år, og er dermed i kvalik sammen med Fyllingen og Kristiansand fra 1. divisjon.

Fyllingen gikk gjennom sin regionale 1.-divisjonsavdeling med 20 seire av 20 mulige, og spillende trener Karl Otabor er klinkende klar overfor BA:

– Vi må opp, ellers må jeg finne meg en ny klubb!

– Å vinne kamper med 100 poeng, som vi har gjort i år, er utrolig lite motiverende, smiler den gamle Ulriken,- Gimle- og Frøya-spilleren.

Endringer på lagene

Han var fredag med på en kamp som gikk i rykk og napp, men der Fyllingen var minst ett hakk bedre enn Persbråten, som stilte noe svekket. Oslo-laget vil få to av sine beste spillere på plass til resten av kampene i helgen.

Nå gjelder det altså for Fyllingen å få en seier på de to siste, men Otabor vet lite om motstanden. For et er hele fire uker siden serien var over, og det har vært endringer på flere av lagene inn mot kvalifiseringen.

– For eksempel så har Ammerud mistet sin kanskje beste spiller, men hentet inn to mann som har spilt for dem før. Så de stiller med et annet lag enn det de spilte med gjennom serien. Kristiansand vet jeg ærlig talt svært lite om, innrømmer han.

I den andre kampen fredag slo Kristiansand Ammerud med 96-92.

Fyllingen møter Ammerud klokken 16 lørdag, og Kristiansand kl. 14 søndag. Alle kampene går i Fyllingsdalshallen.

Fakta

Fyllingen Basket - Persbråten 95-66

Perioderesultat: 26-11, 14-24, 25-17, 30-14.

Kvalifisering til Basketligaen, Fyllingsdalshallen. 65 tilskuere.

Fyllingen: Hassan Ali 4, Karl Otabor 17, Brede Raa Ellingsen 11, Mohammed Ali 6, Magnus Elgmork, Toan Nguyen, Olav Johansen 3, Nikola Blatanic 14, Stian Enge 10, Tim Eskestrand 6, Marius Sumskis 23.

Toppscorer Persbråten: Ole G. Moss 14.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken