Fyllingen-damene fikk Utleira

Henrikke Hauge Kjølholdt, Camilla Opsahl og Henriette Risti har vært sentrale for Fyllingen denne sesongen.

Henrikke Hauge Kjølholdt, Camilla Opsahl og Henriette Risti har vært sentrale for Fyllingen denne sesongen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kvalifiseringen til 1. divisjon for kvinner er klar. – Vi går for opprykk!

DEL

For øyeblikket står Bergen uten lag i 1. divisjon neste sesong, ettersom både Gneist og TIF Viking rykket ned.

Men Fyllingen kan sørge for at det blir et bergensk alibi på norsk håndballs nest høyeste nivå. Damene fra Dalen vant sin 2. divisjonsavdeling, og møter Utleira i kvalifisering til 1. divisjon.

– Det er et godt lag. De tapte bare med tre mål mot Fana i cupen denne sesongen, så det blir tøft. Men vi har et godt lag, vi også. Vi går for opprykk, varsler Fyllingen-trener Chriss Robert Thorsen.

Det er lenge siden Fyllingen sikret seieren i sin avdeling, men de måtte vente helt til søndag før de fikk vite hvem som blir motstander i kvalifiseringen. Det sto mellom Trondheim-lagene Utleira og Byåsen Bredde.

– Det gror godt i Bergen

– Det vil være trist for Bergen om vi ikke har noen lag i 1. divisjon neste sesong, så vi skal gjøre det vi kan for å rykke opp. Det gror godt i Bergen, og vi burde helt klart ha minst ett lag i divisjonen, sier Thorsen.

Det er fire lag i kvalifiseringen som skal spille om tre plasser i neste sesongs 1. divisjon. Med seier i dobbeltoppgjøret mot Utleira er Fyllingen klare for 1. divisjon. Taper de, så får de en ny mulighet. Da er det i så fall taperen av Haslum - Grane Arendal som venter.

– Nå jobber vil knallhardt inn mot det første oppgjøret, og vil gjerne avgjøre det der. Vi har et talentfullt lag, sier Thorsen.

Artikkeltags