Siste sjanse for kunstneren

Mario Matic gjør ofte det uventede. Siddisen har en kontroll på ballen få – om noen – i norsk serie kan matche. Etter sesongen bytter han ut Fyllingen med årets serievinner ØIF Arendal. – Han er unik, mener Andreas Gjeitrem.

Mario Matic gjør ofte det uventede. Siddisen har en kontroll på ballen få – om noen – i norsk serie kan matche. Etter sesongen bytter han ut Fyllingen med årets serievinner ØIF Arendal. – Han er unik, mener Andreas Gjeitrem. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Andreas Gjeitrem sier det er «både gøy og frustrerende» å trene Mario Matic. Nå har han en siste sjanse til å få Fyllingens kunstner til å skinne.

DEL

Som BA meldte tirsdag, reiser Mario Matic (24) fra Fyllingen til Arendal etter sesongen. Ballkunstneren har tre sesonger bak seg i Framohallen, der publikum tidvis har blitt underholdt av en siddis med total ballkontroll. Men de har også fått se en spiller som har bommet i avgjørende situasjoner.

– Med ballen er han unik. Rett og slett. Han tar ned tempoet, og leker med motstanderen. Men siden han er så leken, og tar seg den tiden han vil, så vet jo ikke medspillerne alltid når det skal skje noe, ler Andreas Gjeitrem.

For mange oppgaver

Fyllingen-treneren sier at han har hatt ærlige samtaler med Matic om hans evner, og hans utfordringer.

– Han liker som sagt å leke, men han er nødt til å få et råere skudd og bli tøffere i duellene om han skal ta det neste steget.

– Samtidig er det jo slik at han tidvis har måttet sette i gang angrepene for oss, og avslutte dem selv. Hvis han får flere som kan ta ansvar rundt seg, at han kan spille dem opp uten å tenke avslutning selv, kan det hende at han får full uttelling for sine kreative egenskaper, analyserer Gjeitrem. Og ØIF Arendal, som Matic skal til, er årets seriemester. De har en bredere og bedre stall enn Fyllingen.

Mann for sine meninger

Selv om Gjeitrem påpeker manglene til Matic, er han begeistret for at noen tør å stå for en «unorsk» type håndball.

– Det flotte med Mario, er at han står rakrygget for sin måte å spille på. Det har jeg enorm respekt for. I norsk håndball finnes det mer enn nok av lojale typer som gjør det treneren ber om – selv om det kanskje ikke er det som får frem deres beste kvaliteter. Mario er mann for å stå for sine meninger, og det liker jeg, understreker Gjeitrem.

– Jeg jobber steinhardt med skuddet og fysikken – hver dag. Men Andreas har rett, der er det mye å gå på, sier Matic selv.

Siddisen beskriver Fyllingen på samme måte som mange ville beskrevet ham selv:

– Vi har et høyt toppnivå, men bunnivået er tilsvarende lavt. Og vi har ikke fått ut det vi er gode for i serien denne sesongen, det har vært altfor mye opp og ned. Vi får satse på at vi er oppe nå. Da er vi en utfordrer i sluttspillet, mener han.

Møter voksent lag

I dag starter altså sluttspillet for Fyllingen, med kvartfinale borte mot Runar. Fyllingen tapte hjemmekampen 27-30, men vant 35–33 i Hvalfangerbyen i februar.

– Det er et voksent lag, med tunge skyttere som vi ikke har klart å stanse, sier Gjeitrem.

– Problemet er at de har fått score for mange mål før vi har fått etablert forsvaret, i ankomstfasen. Den beste måten for oss å unngå dette, er å avslutte angrepene våre ordentlig, altså i mål. Blir det for mange stangskudd og redninger, får de kjøre kontra på våre kontringer. Vi er altså nødt til å være skarpe i angrep, fastslår Gjeitrem.

Se kampen på BA.no onsdag kl. 18.

Artikkeltags