Magne Fivelstad går nemlig for tiden med skinne på venstre hånd, etter brudd i tommelen.

– Kjipt, men det kunne vært verre, det kunne skjedd like før sluttspillet, sier han.

Noe lokaloppgjør mot sin gamle klubb Gimle onsdag kveld er utelukket.

Mister styrke

– Jeg får jo løpt og trent, men mister litt styrke i overkroppen når jeg ikke er ute og kriger i kamp. Men jeg rekker sluttspillet, forsikrer han.

Fyllingen-trener Calix Black Ndiaye kaller Fivelstad for sin «hærfører og fremste kriger». Men han tror likevel på en jevn kamp i nabooppgjøret mot Gimle i kveld.

– Vi er jo svekket, men disse kampene lever sitt eget liv, påpeker han.

Bergenslag på gang

Problemet med å mangle Fivelstad i de fire siste seriekampene, er at 2.-plassen kan glippe. Da kan man miste hjemmebanefordelen i eventuelle semifinaler.

Årets sluttspill ser for øvrig ut til å bli av den spennende sorten. Gimle er på gang, og ga Kongsberg deres første tap for sesongen på søndag. Fyllingen ligger på 2.-plass med et fysisk lag som på rett dag tar hvem som helst. Og Frøya har vært i kanonform de siste månedene.

– Ja, Frøya har «funnet seg selv», de kan bli skumle. Men selv om vi slo dem, holder jeg fortsatt Kongsberg som favoritt. De har tross alt vunnet alt frem til i helgen. Bærum har kommet seg – jeg holder dem som nummer to i øyeblikket, sier Gimle-trener Audun Eskeland, før han kjapt legger til en dose lokal optimisme:

– Alle lagene fra Bergen har en mulighet hvis vi kommer opp på vårt beste.

Oppsiden av skader

Gimle er nå så godt som fulltallige etter en sesong med uendelig mange skader. Det har også konkurrentene registret.

– Nå blir de skumle! Men for et bergensk baskethjerte er det i faktisk gledelige konsekvenser av skadene de har hatt. Ungguttene får sjansen, og ikke minst Jørgen Odfjell har tatt kjempesteg. Slik utvikling er noe av det gøyeste jeg ser, sier Calix, som selv har gitt råd og satt Odfjell i kontakt med potensielle college-lag i USA.