Fyllingen med ny sterk borteseier

I form:: Julius Andersson og Fyllingen er ustoppelig om dagen. Andersson ble Fyllingens toppscorer med sine åtte fulltreffere. Arkivfoto: Eirik Hagesæter

I form:: Julius Andersson og Fyllingen er ustoppelig om dagen. Andersson ble Fyllingens toppscorer med sine åtte fulltreffere. Arkivfoto: Eirik Hagesæter

Det ser ut som om Fyllingen har funnet formen akkurat i tide til sluttspillet. Søndag knuste de tabelltoer Bækkelaget på bortebane.

DEL

Fyllingen slo Bækkelaget til slutt 35–30. Dermed har bergenserne vunnet de to siste bortekampene mot henholdsvis nummer én og to på tabellen.

Bækkelaget startet kampen klart best og ledet kampen helt frem til det gjensto tre minutter av den første omgangen. Da utlignet Iben Hvidsten til 13–13 – og Fyllingen gikk til pause med en 14-13-ledelsen. I andre omgang var bergenserne flere hakk bedre en årets serietoer, og anført av en opplagt Julius Lindskog-Andersson – som scoret åtte mål – ble det til slutt en komfortabel femmålsseier.

Mot beste sesong siden 2009

Onsdag avsluttes seriespillet med hjemmekamp med Kolstad. Uansett utfall av den kampen, ender Fyllingen på 5.-plass. I sluttspillets kvartfinale vil Fyllingen enten møte Arendal eller Haslum.

– Vinner vi den siste kampen mot Kolstad får vi 28 poeng. Det er den høyeste poengsum Fyllingen har tatt siden 2009, og det er en poengsum som fort hadde rukket til medalje hvilket som helst annet år. Jeg har vært med på å ta medalje med 26 poeng, påpeker Fyllingen-trener Vidar Gjesdal.

Søndagens borteseier viser igjen det som har betegnet Fyllingen i en årrekke: De kan slå hvem som helst, for å så tape mot hvem som helst.

– Kan dere vinne sluttspillet?

– Alt er jo mulig, men det ville vært en sensasjon. Nå har vi muligheten til å slå litt under ifra i sluttspillet. Men vi må ikke tro at vi er verdensmestere fordi vi er i form. Vi ender på 5.-plass fordi det er fire lag som er bedre enn oss over 22 kamper, sier Gjesdal.

Kampfakta

Bækkelaget - Fyllingen 30-35 (13-4)

Eliteserien håndball menn.

Toppscorer Bækkelaget: Magnus Rød 7.

Fyllingen: Kristijan Jurisic 1 - Julius Andersson 8, Iben Hvidsten 7, Tore Lunde 6, Marius Ferkingstad 4, Fredrik Mossestad 4, Joakim Stenquist 2, Mario Matic 2, Jostein Epland 1,  Andreas Ungession.

Utvisninger: Bækkelaget 2x2 . min., 3 x 2. min.

Artikkeltags