Tor A. Godal kommer fra stillingen som kommunikasjonsdirektør ved Universitetet i Bergen, men har også lang erfaring fra TV 2. Der jobbet han blant annet som leder for politisk avdeling i flere år.

– For en mann med journalistikken i ryggmargen, er et slikt tilbud umulig å takke nei til. Det gjør ikke fristelsen mindre at BA er en nummer-to-avis. Det er «underdogen» i landets nest største by, men den avisen med størst opplagsvekst i landet, sier Godal.

Han forteller at jobben i TV 2 innebar en daglig nyhetskamp mot NRK.

– Slik er det også i BA mot Bergens Tidende. Konkurranse – kampen om å være først med det siste og best når det gjelder – har alltid vært en av de største drivkreftene i mitt medieliv, sier Godal.

Sjefredaktør i BA, Sigvald Sveinbjørnsson, er svært glad for at Godal har takket ja til jobben som nyhetsredaktør.

– Han er en svært erfaren medieleder, med en tung bakgrunn fra TV 2. Matchen med utfordreren BA er svært god. Godal er en sterk leder, faglig tung og med et skarpt, tabloid blikk, sier Sveinbjørnsson.

Godal tar over jobben etter Rune Eriksen, som blir utviklingsredaktør i BA, med ansvar for utvikling av live-sendinger og konsepter rundt levende bilder.