Norgesmesterskapet i fotball, eller bare cupen, er i år årsak til forvirring hos mange. Kanskje ikke så rart, ettersom det i 2023 spilles to utgaver av den samme turneringen.

Falt av allerede? Her kommer forklaringen:

Brann er allerede i semifinale i den ene utgaven, der de skal møte Stabæk om ganske nøyaktig to uker. For å holde tungen rett i munnen, er dette fjorårets norgesmesterskap, som Norges Fotballforbund av ulike årsaker valgte å flytte avslutningen på til våren 2023. Vinner Brann mot Stabæk spilles cupfinalen 20. mai!

OPPSETT NM MENN 2023 1. RUNDE

Lokale lag:

Frøya - Brann

Fyllingsdalen – Sotra

Loddefjord – Åsane

Stord – Sandviken

Lysekloster – Os

Bjarg - Fana

Kampene spilles 24.- og 25. mai.

Og onsdag formiddag kom oppsettet til 1. runde i årets norgesmesterskap, altså for 2023. Der møter Brann ikke overraskende 3. divisjonslaget Frøya, som trenes av Brann-legenden Geirmund Brendesæter.

Lagene har aldri møttes i obligatorisk kamp tidligere. Det lå derfor i kortene at Geddiens mannskap kunne bli Branns første hindring.

– Dette blir kjekt! Jeg skal sette opp laget slik at vi får Wolfe mot Wolfe på Melkeplassen, gliser Brendesæter.

Han sikter naturligvis til en mulig brødreduell mellom Branns David og Frøyas Dennis.

1. runde i cupen spilles 24. eller 25. mai, altså bare noen dager etter at Brann potensielt kan ha vunnet cupfinalen for 2022.

– Det blir kjipt for dem å ryke ut i 1. runde etter kun fire dager som regjerende mester, ler Geddien.

Det store spørsmålet er om kampen kan spilles på Melkeplassen, der det er nokså trangt om plassen. Et alternativ er Varden Amfi, men Brendesæter har noe helt annet i tankene.

– Nei, hvis vi ikke får spille på Melkeplassen, så skal vi leie Stadion!

Hatoppgjør

Det er flere lokale lag i sving i 1. runde. Både i Bjørnafjorden og i Bergen Sør kommer det noen ordentlige godbiter i form av hatoppgjørene Bjarg-Fana og Lysekloster-Os.

Åsane møter nyopprykkede Loddefjord, mens Sandviken må til Stord.