Hun ble Fanas toppscorer i 24-30-tapet mot Molde søndag. En kamp som igjen viste at fanadamenes store svakhet denne sesongen er ustabilitet.

Mye kan settes på kontoen for unge, urutinerte spillere. En annen forklaring er at Fana ofte ikke er tøffe og modige nok. Av og til virker det som om de mangler litt selvtillit.

Noen lyspunkt

Samtidig er de også en gjeng med lave spillere, sammenlignet med flere av sine motstandere. Det bør ikke være en unnskyldning, sier toppscoreren:

– Vi sliter litt psykisk når vi møter høye, tøffe spillere. Det må vi bare slutte med. Her taper vi fordi vi som lag ikke tør nok. Molde var ikke gode. De hadde heller ikke dagen, men de ville mest.

Alt var ikke en nedtur i Fana Arena. Hjemmelaget åpnet best mot gjestene, som kjemper om en medaljeplass i serien. Vertene har for tiden siste sluttspillplass. Til pause ledet Fana med 12-11. Søstrene Andrea Martine og Celine Solstad var gode. Det samme var Norum som fra venstre flanke plottet inn flotte mål. Midtveis i 2. omgang var det som om Fana mistet troen på seg selv.

– Mistet all selvtillit

– Vi mistet all rytme og selvtillit. Egentlig ganske merkelig, fordi vi var et helt annet lag før pause. De siste ti minuttene bommet vi på alt, og bakover slapp vi inn alt. Nei, dette var bare trist, sier Norum.

Kampen ble i realiteten avgjort syv-åtte minutter før slutt. Da fikk Molde en tre-firemålsledelse, og den knakk Fana.

– Vi er rett og slett for dårlige og for trege, sukker Fana-trener, Erlend Lyssand.

Kampfakta

Fana - Molde 24-30 (12-11)

Eliteserien håndball damer. Fana Arena. 616 tilskuere. Dommere: ondre Liltved og Jørgen Jørstad.

Fana: Synna Lien – Sofie Ege Grønlund, Sofie V. Norum 5, Christina K. Alver 5 (5 str.), Andrea Martine Solstad 4, Celine Solstad 3, Julianne Løvik 2, Aurora Hatle 2, Oda Mastad 2, Silje Selstad 1, Susanne Berven Sara Berg, Maren Gabrielsen, Sofie E. Grønlund, Cathrine Schøtt,

Toppscorer Molde: Hege Løken 6 (2)

Utvisninger: Fana: 1x2 min., Molde 1x2 min.