Gjestene fra Slettebakken hadde 1-0 å gå på etter den første kvartfinalekampen i Gimlehallen. Fyllingen måtte derfor vinne returoppgjøret i Fyllingsdalen for å ikke ryke ut av sluttspillet.

Lagene fulgte hverandre tett gjennom hele oppgjøret, men Gimle holdt nervene best under kontroll i sluttminuttene og vant også det andre oppgjøret, 103-87.

– Sluttresultatet er ikke representativt for kampen, men alt i alt vant Gimle fortjent. De traff på trepoengerne sine, og straffet oss da de fikk mulighet til det. Det er ikke så mye å si på at de går videre, sier Fyllingen-trener Calix Black Ndiaye til BA.

Holder ikke til gull

To minutter før slutt skilte det ikke mer enn tre poeng mellom lagene på stillingen 88-85 til gjestene. Men da Jordan Harris og Bouna Black Ndiaye i misset i hvert sitt angrep stakk Gimle ifra.

– Nå er jeg bare glade for at vi er ferdige med disse kvartfinale-greiene, for kvartfinalen er det jævligste å ryke i, sier Gimle-trener Audun Eskeland.

Er det ikke verre å ryke i en semifinale?

– Nei. Jeg har aldri tapt en semifinale, så jeg vet ikke hvordan det føles, gliser Eskeland, som mener Gimle begynner å finne gullsporet.

– Prestasjonen vår i kvartfinalen holder ikke til gull, men vi er ferd å finne oss selv litt. Nå må vi først finne ut hvem vi skal møte i semifinalen, og så kan vi begynne å forberede oss til de kampene, sier Gimle-treneren.

Gimle møter enten Tromsø Storm eller Kongsberg i semifinalen. Der kommer det ikke en avgjørelse før tidligst torsdag. Kongsberg leder 1-0 før det andre oppgjøret i Tromsø.

Heier på Bergen

Fyllingen-trener Calix Black Ndiaye var naturligvis skuffet over å ryke ut av sluttspillet, men skal videre heie på de to gjenværende bergenslagene i sluttspillet; Gimle og Frøya.

Sistnevnte leder 1-0 i sin kvartfinalekamp mot Ammerud.

– Det viktigste er at gullet kommer «hem» til Bergen. Det er på tide nå, gliser den gamle Ulriken-helten.

Fyllingen - Gimle 87-103 (24-24, 20-22, 21-27, 22-30)

Kvartfinale, sluttspill basketball. Fyllingsdalen idrettshall.

Fyllingen: Magne Fivelstad 22, Maurice Jones 20, Jordon Harris 15, Nikola Vasojevic 10, Ljubomir Campara 8, Bouna Black Ndiaye 6, Peter Bullock 3, Nikolas Skouen 3, Itthiphat Sumpaopong, Karl Otabor, Adam Shakil Khan, Jacob Røysland.

Gimle: Bryan Coleman 28, Milovan Savic 21, Lars Espe 15, Eivind Lamo 14, Jørgen Odfjell 11, Espen Fjærestad 6, Mikkel Kolstad, Kurt-Ali Ouakkaha Størseth, Magnus Elgmork, Reidar Greve, Gard Beinnes.