Gimle gjorde rent bord: – En fin anerkjennelse

Det ble «bare» sølv i serien, men Audun Eskeland og Gimle har til nå gjennomført en god sesong. Nå er det store målet gull i sluttspillet.

Det ble «bare» sølv i serien, men Audun Eskeland og Gimle har til nå gjennomført en god sesong. Nå er det store målet gull i sluttspillet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Mest verdifulle spiller, årets trener og årets talent. Gimle gjorde rent bord da BLNOs trenere skulle premiere sesongens fremste aktører.

DEL

– Det er selvsagt veldig hyggelig å bli kåret til årets trener, særlig siden det er seriens trenere som har stemt det frem. Det er en fin anerkjennelse, sier Gimle-trener Audun Eskeland.

Bergenseren ble også kåret til årets trener for to år siden.

– Det er en hyggelig pris å få, men det er selvsagt mye viktigere å vinne sluttspillet, legger han kjapt til.

Gimle kom på 2.-plass i seriespillet, men har ambisjoner om å gå helt til topps i sluttspillet. Seier borte mot Ammerud torsdag vil i så fall ta dem til semifinalen.

Kampen kan du se direkte på BA.no torsdag klokken 19.

– Ikke åpenbar for et utrent øye

Saken fortsetter under bildet.

Milovan Savic basket-Norges mest verdifulle spiller. Her sammen med konen Silvana Savic (27) og datteren Dunja (11 mnd.)

Milovan Savic basket-Norges mest verdifulle spiller. Her sammen med konen Silvana Savic (27) og datteren Dunja (11 mnd.) Foto:

Gimle-treneren kan samtidig skilte med å ha ligaens mest verdifulle spiller og ligaens største talent på sitt lag.

Før denne sesongen hentet Gimle Milovan Savic til klubben. Det har vist seg å være en genistrek.

31-åringen fra Montenegro har 14 år bak seg i Serbia, Bulgaria og Slovakia.

Han har tatt den norske serien med storm. I tillegg til å bli kåret til MVP – mest verdifulle spiller – ble han også kåret til årets forsvarsspiller.

– Det er to velfortjent priser. Det skulle egentlig ikke være noen tvil, men for et utrent øye er den ikke like åpenbar, for statistikkene hans skriker ikke ut. De andre trenerne, som har måttet forbedre seg på å spille mot ham, har derimot fått med seg hvor god han er, sier Eskeland.

Som eneste Gimle-representant kom Savic kom også med på «Allstar-laget». Det samme gjorde Frøyas Ognjen Nisavic. Nisavic er den med høyest antall assist per kamp i ligaen, med sine 7,15 per kamp.

– Den flinkeste jeg har trent

Gimles pointguard, Sigurd Lorange (18), ble kåret til årets talent i BLNO.

– Han snitter på 20 poeng og fem assist per kamp. Det er jo egentlig helt uhørt for en 18-åring. Det er utelukkende et produkt av hvor seriøs han er i treningsarbeidet. Det er mange talentfulle 18-åringer der ute som må se seg i speilet og tenker over hvorfor de ikke har kommet like langt som ham. Han er den flinkeste til å trene av alle jeg noensinne har trent, skryter Eskeland.

Lorange kom for øvrig på 10.-plass i 2018 i BAs kåring av idé største idrettstalentene i Hordaland.

Kvartfinalen mellom byrivalene Fyllingen og Frøya kan du se direkte på BA.no onsdag klokken 19.

Artikkeltags