Giskes stilling fortsatt uviss

Arbeiderpartiets sentralstyre og leder Jonas Gahr Støre møtes i kjølvannet av varslersakene mot nestleder Trond Giske.
Foto: Erlend Daae / NTB scanpix

Arbeiderpartiets sentralstyre og leder Jonas Gahr Støre møtes i kjølvannet av varslersakene mot nestleder Trond Giske. Foto: Erlend Daae / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Trond Giskes fremtid som Ap-nestleder er fortsatt uviss etter sentralstyremøtet. – Et krevende møte, sier byrådsleder Harald Schjelderup.

DEL

Partileder Jonas Gahr Støre gjentok at alle varslerne skal høres.

Støre møtte tirsdag ettermiddag pressen etter at han og sentralstyre i Arbeiderpartiet hadde et fire timer langt møte om håndteringen av varslingssakene mot Trond Giske.

– Det har vært krevende, men jeg opplever at vi har fått full støtte for vår håndtering av disse sakene, sier Støre på pressekonferansen klokken 17.15.

– Vi går gjennom alle varslene og går inn for å oppklare dem. Vi tror på varslerne og vi tror på varslene som kommer, og vi har et ansvar for at den det varsles mot, får lov å gi sin versjon av hva som har skjedd.

Partilederen forteller at han før jul hadde nok informasjon til å gi sin nå fratrådte nestleder en advarsel.

– Det har kommet noen nye saker etter dette. Derfor så vi på det som såpass alvorlig at han burde fratre som nestleder, noe han sluttet seg til, sier Støre.

Han sa samtidig at også Giske skal få komme med sin versjon av saken.

– Jeg håper det kommer noe godt ut av dette, sa han.

– Må få imøtegå

–  Jeg er glad for at Jonas Gahr Støre er så tydelig på at han legger varslernes forklaring til grunn, sier Harald Schjelderup (Ap) til BA.

Saken fortsetter under bildet.

Byrådsleder Harald Schjelderup sier møtet med sentralstyret var krevende, men godt.

Byrådsleder Harald Schjelderup sier møtet med sentralstyret var krevende, men godt. Foto:

Byrådslederen er også medlem i sentralstyret i Ap, og var på møtet i dag der nestleder Hadia Tajik lagde oppstuss ved å lese høyt fra noen av varslene hun har mottatt.

Schjelderup føyer til at den anklagde Trond Giske må formelt få anledning til å kunne imøtegå det han er uenig i.

– Så skal jo varslerne også kunne respondere på det. Siden det helt inntil nylig har kommet flere varsler, har jeg full forståelse for at en konklusjon ikke var mulig å fatte i dag, selv om jeg hadde håpet det var mulig siden dette ikke kan trekke for lenge ut.

– Krevende møte

Byrådslederen beskriver møtet der varslene om seksuell trakassering ble diskutert som langt og krevende,  men også godt.

– For øvrig har sentralstyret sluttet tydelig og sterkt opp om Jonas og Kjersti Stenseng sin håndtering av krevende varslingssaker, og ikke minst deres tydelighet på at varslerne skal ivaretas på best og tryggest mulig måte. Jeg er også glad for at de har juridisk kompetanse med seg hele veien, sier Schjelderup.

Artikkeltags