Skatepark i Åsane

– Vi savner en innendørs skatepark nær Åsane og Arna. Det blir for langt for oss å dra til Fysak på Slettebakken eller Melkeplassen.

Hilsen ungdom fra Arna og Åsane

Svar: Hei. Etat for idrett holder på i disse dager å tilrettelegge Åsanehallen til et midlertidig Fysakhus. I den forbindelse vil vi bygge et skateanlegg/bmx inne i Åsanehallen som barn og unge kan benytte seg av. Skateparken er under bygging. Etat for idrett regner med å åpne Fysak Åsane i slutten av januar/begynnelsen av februar 2023. Dato er ikke satt enda da det gjenstår mye arbeid enda før en kan åpne.

Med vennlig hilsen

Kurt Forsberg,

leder aktivitetsavdelingen, Etat for idrett, Byrådsavdeling for barnehage, skole og idrettDårlig frukt

– Sender dere bilder av tomatene som er kjøpt på Kiwi Ågotnes – dette er noe som stadig skjer, og dette gjelder ikke bare tomater. Det har pågått i månedsvis – frukten er generelt VELDIG dårlig og de ansatte klager på leverandøren!

Men burde de ikke rydde i fruktdisken hver dag? Jeg har opplevd at råtne tomater og andre frukter har blitt liggende i FLERE dager uten at de blir fjernet, og når dette blir tatt opp med betjeningen er det sure miner og som vanlig må kunden slutte å klage. – Jeg har ringt til Kiwis hovedkontor og beskjeden jeg fikk derfra var at hvis jeg ikke var fornøyd så kunne jeg jo finne en annen butikk å handle i – noe som jeg og mange av mine venner nå har gjort. – Heldigvis er det en Rema 1000 like ved og der kan de i hvert fall skryte av frukten og vareutvalget.

Hilsen Jan Erik Nygaard

Svar: Vi beklager at kunden har hatt dårlig opplevelse hos oss, slik skal det selvsagt ikke være! I KIWI er frukt og grønt den viktigste varegruppen, og vi jobber hele tiden for å ha god kvalitet på varene. Avdelingen skal sjekkes flere ganger daglig for å sikre dette. Man får selvsagt pengene tilbake eller ny vare gratis når man har kjøpt en vare av dårlig kvalitet hos oss. I slike tilfeller kan man bare si ifra i den samme butikken, så skal de naturligvis ordne opp, slik vi har informert kunden om på telefon.

Med vennlig hilsen

Jan Olav Mjøs,

regionsjef i KIWI

region Vest

Dårlig oppslutning

– De to regjeringspartiene med Støre i spissen kan ikke forstå hvorfor oppslutningen på meningsmålingene er så dårlig. De kan bare ikke skjønne hvorfor tallene er så begredelige. For oss helt vanlige er svarene ganske enkle. De har mistet kontakten med grasroten. Den helt vanlige kvinne og mann ser at den delen av befolkningen som har minst å rutte med, er den parten som får enda mindre å rutte med. Reduserte trygdeytelser, mindre til minstepensjonister og ikke minst økende skatter og avgifter til de som i utgangspunktet hadde minst fra før. Det vil helt sikkert ikke bli noe bedre med en blå regjering. Men uansett, kan det bli så mye verre enn det er nå? Jeg bare spør.

T. Dahl

pensjonist, Eikås


Benkene i Fjellveien

– Hei. Vi forstår godt at dere ble overrasket over at benkene lå henslengt på denne måten, slik skal det ikke være! I forbindelse med asfaltering av Fjellveien var det planlagt at benkene skulle hentes inn for så å bli satt ut igjen når asfalteringen var ferdig. Som følge av en misforståelse ble benkene heller lagt på innsiden av gjerdet. Bymiljøetaten beklager dette.

Benkene er nå satt på plass igjen. Den tredje benken dere savner er tatt inn til reparasjon og fornying, dette som en del av en større gjennomgang av benkene i Fjellveien. Benkene vil også på sikt bli fastmontert for å hindre flytting og hærverk.

Vennlig hilsen

Bymiljøetaten

Skummelt

– Onsdag ble en gutt påkjørt av en bil i nærheten av Roalds kro på Åsamyrane. Det er ikke lenge siden en annen ble påkjørt der. Dette krysset er farlig. Mange som skal ut fra Roalds kro må presse seg ut i krysset på grunn av trafikken som kommer begge veier, men mest fra byen. Og grunnen er at de som er kjent i Åsane kjører den veien når det er rushtrafikk, og da blir det veldig vanskelig å komme seg ut fra det krysset. Her kan det skje flere ulykker fremover. Kanskje en rundkjøring skulle vært der?

Tommy

Svar til «gammel brolegger»

– Tusen takk for henvendelsen din. Det er sant som du skriver at sentrum av Bergen er et vakkert sted med mange ulike steintyper, og det er noe av det som gjør Bergen unikt. I tillegg til estetikken, skaper det tilhørighet og identitet. Brostein og Bergen er i noen tilfeller nesten synonymer. Bergen kommune er selvfølgelig opptatt av å ta vare på det beste med Bergen, og vi er, som deg, svært opptatt av det grønne skiftet. Der er vi helt på linje. Når det gjelder om Bybanen til Åsane skal gå i tunnel eller over Bryggen, er vi nok ikke like enige. Men jeg takker deg likevel for ditt innspill. Det er engasjement og deltakelse som bringer Bergen fremover.

Med vennlig hilsen Doddo, kulturbyråd

Les flere summetoner her: Fraværsregelen må bort