Gå til sidens hovedinnhold

Skaper juleglede for gatens folk

Artikkelen er over 3 år gammel

Også i år inviterer Kirkens Bymisjon gatens folk til Korskirken i julen. For daglig leder Arne Lynngård er det en kjekk og meningsfull feiring.

– Hva gjør en siviløkonom som leder for Bymisjonen?

– Det er spennende. Vi er en stor virksomhet, og har 100 ansatte på 67 årsverk. I tillegg kommer 300 frivillige. Da kommer det godt med å ha kunnskaper om ledelse og økonomi.

– Du har lang fartstid fra arbeid med menneskerettigheter, som Helsingforskomiteen og Rafto-stiftelsen?

– Jeg ble involvert i arbeid med menneskerettigheter da jeg utdannet meg på NHH. Det fanget meg, og jeg har aldri klart å kvitte meg med engasjementet for rettferdighet og menneskeverd. Det er blitt en viktig del av mitt liv.

– Hvordan har tiden i Bymisjonen vært?

– Tiden løper av gårde. Det er en spennende og flott organisasjon. Vi jobber tverrfaglig og har mange fagområder representert i staben. Vi ser problemstillingene på ulik vis og finner som regel gode løsninger på det som skal gjøres.

– Hvordan er bergenserne i møtet med dere?

– Mange setter pris på hvordan vi arbeider og identifiserer seg med vår virksomhet. Vi har mange ulike støttespillere, med ulike ståsted når det gjelder livssyn og politikk. Bergenseren setter pris på våre tilbud for sårbare grupper og andre som faller utenfor. Slik bidrar vi til å gjøre Bergen til en varmere og mer inkluderende by.

– Julen er en travel tid for Bymisjonen?

– Ja, vi forbereder oss godt. Vi har mange som ikke har noe de kaller et hjem eller noen steder å dra til i høytiden. Julen kan være en sårbar tid, som det er knyttet mye følelser rundt. Derfor er det viktig for oss å holde åpent og invitere til kjekke møtesteder.

– Hva skjer i julen?

– På julaften starter vi i Korskirken kl. 1630. Det er gudstjeneste etterfulgt av pinnekjøttmiddag, kaker, kaffe og underholdning – slik som hører med. Vi har 80 frivillige i sving denne kvelden og sørger også for å frakte gjestene hjem etterpå. 1. juledag inviterer vi medlemmene av Hallvardstuen og Møtestedet til julelunsj i Krohnehagen. 2. juledag er det åpent for alle i Korskirken.

– Din egen julaften da?

– Først lunsj for mange av våre gjester på Radisson på Bryggen kl. 1130. Deretter julegudstjeneste i Korskirken. Mor og far på 90 og 92 år inviterer til pinnekjøtt i barndomshjemmet. Så avslutter jeg kvelden i Korskirken.

– Hvordan er det å være med på alt dette for deg personlig?

– Det er veldig kjekt å være en del av dette brokete fellesskapet. Å se hvordan fordommer brytes når folk som vanligvis ikke møter hverandre setter seg sammen og feirer jul. Det er mye glede og varme her da.

Arne Liljedahl Lynngård (52)

Gift, to barn på 22 og 16 år.

Bor i Eidsvåg.

Daglig leder for Kirkens Bymisjon i Bergen siden juni 2015.

Utdannet siviløkonom (NHH).

Har hatt og har verv i Raftostiftelsen og Helsingforskomiteen.

Aktuell: Inviterer gatens løse fugler til stor julefeiring.

 

Kommentarer til denne saken