– Jeg er fornøyd med å bli nummer tre, men jeg er skuffet over langrennet. Såpass ærlig må jeg være, sier kombinertløperen fra Voss.

Ure Søtvik ledet etter hoppingen i fredagens konkurranse, 10 sekunder foran nummer 2 og 45 sekunder foran nummer 3.

– Jeg hadde alle muligheter til å kjempe om seieren. Men jeg har gått en del løp i denne løypen, og det er en løype som jeg har vanskelig med å løse, sier Ure Søtvik, som altså falt ned to plasser i langrennet og endte på 3.-plass.

God start på 2019

26-åringen har uansett hatt en god start på det nye året. Forrige helg gikk han inn til 2.-plass i Klingenthal, før han altså fulgte opp med 3.-plass i fredagens konkurranse.

– På trening i vinter har det fungert bra i hoppbakken og i sporet, så jeg har sett at jeg har et høyt nivå inne. Jeg var sikker på at når jeg fikk sjansen, så skulle det være bra nok til å kjempe i toppen i kontinentalcupen, sier Ure Søtvik, som håper å få gå verdenscup i løpet av vinteren.

Firedobbelt norsk

Det ble firedobbelt norsk i fredagens kontinentalcuprenn, der Leif Torbjørn Næsvold vant 26,7 sekunder foran Harald Johnas Riiber, 31,8 foran Ure Søtvik og 37,3 foran Simen Tiller.

Julian Schmid fra Tyskland og Ryota Yamamoto fra Japan plasserte seg foran Simen Kvarstad, som endte på 7.-plass.

Det er lagkonkurranse i Ruka lørdag og nytt individuelt renn søndag.