Ordfører Ola Teigen (Ap) i Kinn kommune var på gråten da BA snakket med ham på telefonen.

– Det er en grusom hendelse, uansett om man har kjent dem eller ikke. Det går sterkt inn på oss alle. Det er en ufattelig tragedie når tre unge mennesker i starten av livene sine blir revet vekk fra oss på denne måten.

De omkomne er en kvinne i slutten av tenårene, og to menn i begynnelsen av 20-årene.

– Jeg tenker på de pårørende og de som sitter igjen med et enormt savn, sier Teigen.

– I dette øyeblikket er det en stille markering fra ungdommen som har møtt opp på ulike steder i Florø, som har hatt et behov for å uttrykke følelsene sine, legger han til.

Én av dem var bosatt i Bergen

Politiadvokat Eli Andrea Skaar opplyser til BA at en av de omkomne var bosatt i Bergen.

Byrådsleder i Bergen, Rune Bakervik omtaler ulykken som grufull overfor Dagbladet, og sier de har tilbudt sin hjelp til Kinn.

– Det psykososiale kriseteamet i Bergen kommune er aktivert, og har kontakt med familien herfra for å bistå dem, sier Bakervik til avisen, og videre:

– Dette er en grufull ulykke. Vår dypeste medfølelse går til pårørende og nære. Jeg vil ta kontakt med ordfører i Kinn for å høre om det er noe vi kan bistå med.

Fungerende ordfører i Bergen, Eira Garrido, omtaler hendelsen som tragisk.

– Dette er veldig triste nyheter, og jeg sender mine varmeste tanker til berørte familier og venner. Det er mange flinke folk i kommunen som står klar til å bistå til de som har behov for støtte etter det som har skjedd.

Roser kriseberedskapen

Også kommunedirektør i Kinn, Øyvind Bang-Olsen, sier ulykken preger mange sterkt.

I et intervju med Firdaposten forteller Bang-Olsen at det ha vært et krevende arbeid for de som har stått midt oppi ulykken.

– Kriseteamet i kommunen har gjort en uvurderlig innsats, blant annet gjennom kontakten med andre kommuner som er involvert for å koordinere innsatsen. Dette gjelder blant annet kontakt med pårørende, forteller Bang-Olsen.

– Kulturhuset er åpent for dem som ønsker en plass til å samle seg, og vi vil vurdere utover dagen om det er andre tiltak vi kan gjøre for ungdomsmiljøet, sier han til avisen.

Bang-Olsen roser kriseberedskapen som håndterte ulykken natt til lørdag.

– Helsesykepleiere, ambulansepersonalet, lege, prest, brann og politi: Det er også viktig for oss å følge de opp gjennom samtaler og debriefing med tanke på det de har vært med på.