En skikkelig drittsesong er over. Det ble tiendeplass. Og ikke minst på Stadion har det vært helt horribelt, der vi til slutt endte opp med å bli det 13. beste laget på hjemmetabellen og kun fikk fire seire på eget gress. Men vi fikk i det minste en liten opptur i den aller siste kampen, som absurd nok gikk kun to dager før julaften. Hvem hadde sett for seg at det noen gang skulle skje? Flaks at det var mildvær i årets advent...

Det endte som nevnt med tiendeplass. Med litt flaks (eller strengt tatt favorittseire) i et par andre kamper i siste runde, kunne vi faktisk endt helt oppe på åttende. Det hadde jo vært helt vanvittig uttelling i en så elendig sesong! Men selv tiendeplass høres jo nesten i overkant ut slik vi har prestert i år.

Uansett ble det en plass ned og fire færre poeng enn i fjor. Etter den elendige avslutningen på fjorårssesongen og det faktum at man valgte å gi en allerede presset Lars Arne Nilsen «en sjanse til», gjorde vel neppe mange overrasket over at også 2020 ble en sesong langt unna topplagene.

En nærmere evaluering av denne noe spesielle «covid-sesongen» kommer for øvrig i romjulen.

Første omgang mot Odd var tamme greier og da pausen nærmet seg var telemarkingene best. Likevel skulle vi ta ledelsen på straffe rett før halv tid ved dagens virkelig store spiller, Robert Taylor. Han har virkelig fått en formstigning denne høsten!

I andre omgang tok vi mer og mer over mot et Odd-lag som virket slitne etter sitt harde kampprogram i det siste. De fikk jo som kjent utsatt en del kamper og hadde jo faktisk spilt hele tre kamper siden vår forrige i Kristiansand tretten dager før serieavslutningen.

Slo nesten bare lag i dårlig form:

Det ble som nevnt usle 36 poeng til oss denne sesongen. Men legg merke til at de aller fleste av disse kom mot lag som enten var i begynnelsen av, i midten av, eller i slutten av en dårlig periode da vi slo eller klarte uavgjort mot dem. Det var meget sjelden vi slo (eller i det hele tatt tok poeng mot) lag som var midt inne i en god periode på det tidspunktet vi møtte dem. Se bare:

Seier nr. 1: FKH borte i seriestarten (2-1). Etter det tapte FKH 1-6 borte mot Glimt og spilte 2-2 hjemme mot Kr.sund. Om ikke FKH var i elendig form, så begynte de i hvert fall ikke veldig bra heller og fikk sin første seier først i 4. runde da de slo Sandefjord 1-0 borte.

Seier nr. 2: Viking hjemme i 2. runde (3-0). Viking hadde startet med 2-4-tap hjemme for Glimt før de møtte oss. Etter tapet i Bergen fulgte de opp med 1-1 hjemme mot Mjøndalen og 1-2 borte for VIF. Først i 5. runde vant de, da de slo Sandefjord 2-0 hjemme. Det var også den eneste seieren de hadde i de åtte første kampene. Viking tok for øvrig bare ett poeng på de fire første bortekampene.

Seier nr. 3: S08 borte i 5. runde (1-0). Dette var Sarpsborgs femte strake tap fra seriestart. Først i 6. runde klarte de å slå Sandefjord 3-0 borte, og dette var de første tre poengene deres i en rekke der de tok ti av tolv mulige poeng.

Seier nr. 4: Sandefjord hjemme i 7. runde (3-1). Dette var Sandefjords fjerde strake tap. Før den rekken hadde de 2-2 hjemme mot Start. Etter oss slo de AaFK 1-0 hjemme. Sandefjord stod med syv poeng etter ni kamper. Tapet mot oss var også i en rekke av fem strake bortetap de fikk.

Seier nr. 5: Molde borte i 13. runde (2-1). Romsdalingene slo riktignok Start 5-0 hjemme i runden før, men tapte 1-2 borte for Sarpsborg 08 i runden etter de møtte oss. Imidlertid skal det sies at Moldes periode f.o.m. kamp ti t.o.m. kamp nitten var mye svakere enn resten av deres sesong. I denne ti-kampers perioden tok årets sølvvinnere bare ni poeng, og det var altså i denne perioden de tapte for Brann i Molde. På den annen side hadde ikke moldenserne tapt hjemme i serien siden 26. august 2018.

Seier nr. 6: Stabæk borte i 15. runde (2-0). Bærumslaget hadde tatt tre poeng (ingen seire) i løpet av de fem foregående kampene (før dette klarte de 3-1 borte over AaFK) og tok ett poeng i runden etter de møtte oss. Altså var de inne i en periode med fire poeng på syv kamper i tiden rundt der de møtte oss. På hjemmebane var dette i en periode der de kun tok to poeng på fem kamper. Imidlertid vant "de blaa" de påfølgende tre på Nadderud.

Seier nr. 7: Rosenborg borte i 25. runde (3-2). I forkant av tapet mot oss tapte trønderne 0-3 for Viking borte, mens de i de to kampene etter møtet med oss tapte 1-5 borte for Glimt og 0-1 borte for VIF. Vår seier mot dem kom altså i en RBK-rekke på fire strake tap. Vi var imidlertid de eneste utenom Glimt som slo dem på Lerkendal i år.

Seier nr. 8: AaFK hjemme i 26. runde (3-1). Det skal sies at sunnmøringene tok poeng hjemme mot Vålerengen i runden før de møtte oss. Men de tapte alle de fem siste kampene og den første av disse var altså mot oss. AaFK tok for øvrig kun fem poeng på de siste 19 kampene!

Seier nr. 9: Odd hjemme i 30. runde (2-1). Odd tok ett eneste poeng i løpet av de syv siste kampene og tapte da også alle de siste tre. Den siste av disse var mot Brann og telemarksklubben hadde da også spilt tre kamper (hver tredje dag) siden vi hadde spilt kamp sist. På deres siste ni bortekamper slo de kun Aalesund.

Imidlertid skal det tillegges at det også er en kvalitet å kunne slå nettopp slike lag som sliter eller er i dårlig form. Den evnen kan vi trygt si at vi ikke alltid har hatt. Men man kan jo tenke seg hvordan denne sesongen kunne endt om flere av disse kampene hadde gått på tidspunkt der motstanderen faktisk var i form.

-

I tillegg fikk vi også ni uavgjorte kamper:

Uavgjort nr. 1: AaFK borte i 3. runde (2-2). Sunnmøringene hadde tapt de to første kampene med totalt 3-11 før de møtte oss. Deres første seier kom ikke før de slo Start 3-2 hjemme i 11. runde.

Uavgjort nr. 2: Start hjemme i 9. runde (1-1). Sørlendingene stod med fire poeng på åtte kamper (ingen seire) da de kom til Bergen. Først i kamp tolv klarte de å vinne, og da slo de Mjøndalen 3-0 hjemme.

Uavgjort nr. 3: Kristiansund hjemme i 10. runde (1-1). Nordmøringene stod med tre poeng (ingen seire) på de fem siste kampene før de kom til Bergen. Ved kampstart på Stadion hadde de bare vunnet to av de første ni kampene. Etter denne kampen vant de imidlertid tre på rad.

Uavgjort nr. 4: Godset hjemme i 16. runde (1-1). Dette var den første i en rekke av seks strake uavgjorte kamper og den andre i en rekke av tretten uten seier som drammensklubben fikk.

Uavgjort nr. 5: Kristiansund borte i 19. runde (1-1). KBK kom riktignok fra 2-1-seier borte over Start, og vant 2-1 borte over Aalesund i runden etter vi kom på besøk. Og selv om det var mot lagene som rykket direkte ned, så blir det feil å hevde at KBK var å svak form da de møtte oss. Her er altså et unntak!

Uavgjort nr. 6: Stabæk hjemme i 22. runde (1-1). Bæringene kom fra 4-0 over AaFK i runden før, men tok også «bare» to poeng i de tre rundene etter turen til Bergen. Imidlertid var dette i en rekke på åtte Stabæk-bortekamper uten seier.

Uavgjort nr. 7: Sandefjord borte i 23. runde (3-3). Blåhvalene vant bare to av de siste elleve seriekampene. Det var to 1-0-seire borte mot de to lagene som rykket rett ned. Imidlertid spilte de hele seks uavgjorte i denne perioden. Sandefjord vant heller ingen av de ni siste hjemmekampene.

Uavgjort nr. 8: Sarpsborg 08 hjemme i 28. runde (1-1). Østfoldsklubben vant ikke en enste av de siste ti kampene, der de bare tok fem poeng totalt. S08 vant bare to bortekamper i 2020.

Uavgjort nr. 9: Start borte i 29. runde (1-1). De gulkledde fra sør tok to poeng over de siste fem rundene. Ett av dem var mot oss.

Men når jeg også ser på lagene vi har tapt for, kan man lure på om det er noen andre lag enn Glimt som har vært i form i det hele tatt denne sesongen. For vi har jo også tapt mot en del lag som har fått seieren mot oss som brudd i en ellers dårlig trend:

1-2 hjemme for RBK: RBK hadde bare ett poeng på de tre kampene før de slo oss. Heller ikke kampen etter vant de. 0-5 borte for Glimt: Med seier i de ti første (og vi møtte dem i sjette runde) kan vi ikke påstå at dette var et lag i dårlig form da de møtte oss... 0-1 borte for Odd: De hadde nettopp slått Viking 2-1 borte, men tapte 0-2 for S08 borte i runden etter vi var i Skien. Imidlertid var dette den første av seks strake Odd-seire hjemme. 1-3 borte for Godset: De tre poengene mot Brann var de eneste de tok i en fem kampers periode rundt den mot oss. 1-2 hjemme for VIF: De tre poengene deres mot oss kom i en periode der de tok kun fire poeng på fire kamper. 0-1 hjemme for Mjøndalen: De slo Haugesund 1-0 hjemme i kampen før, men etter seieren mot oss tapte de seks på rad - før de vant mot oss igjen... 1-5 borte for VIF: Oslo-laget var inne i en periode der de vant hjemmekampene og tapte bortekampene. 1-3 hjemme for Glimt: De vordende seriemesterne var i en rekke på syv strake seire da de slo oss, så de var ikke i dårlig form... 1-2 hjemme for Molde: De hadde tapt tre strake da de kom til Bergen. Imidlertid var seieren i Bergen første kamp i en sekvens der de tok 22 poeng av 24 mulige. 0-1 borte for Mjøndalen: Bruntrøyene hadde altså tapt seks strake før de slo oss, og etter de var i Bergen tapte MIF også de to neste... 1-2 hjemme for Haugesund: Araberne hadde akkurat tapt 0-1 hjemme for AaFK, men vunnet de to før det. Etter de møtte oss, vant de 3-2 hjemme mot Sandefjord, men vant de ingen av de fire neste. 0-2 for Viking borte: Seieren mot oss var deres fjerde strake - så disse var i form, men etter det tok de bare to poeng på de siste tre.

Så vi er fremdeles ikke helt kvitt evnen til å være "de hjelpeløses hjelper", selv om vi altså har slått en del lag med svak form i år.

-

Sesongslutt-poesi:

*

Siste runde rett før jul,

når vi har pyntet tre

Og vi har satt opp fuggelband

og Start har rykket ned

Da sitter vi helt avslappet

og pulsen går normalt

Men frem til sist mot Start

så kunne dette fort gått galt

*

Men plassen fikk vi reddet

og desembers mål ble nådd

Og mellom kjøp av gaver,

ja da gjenstod bare Odd

Det kunne blitt en åttende,

"or same as last year, Kåre" ;

en niende, og kanskje

også tolvte dette året

*

Og lenge skjedde lite gøy

og sjansene var få

Men skal jeg fortelle deg

og du skal høre på:

For Taylor skaffet straffe

og den straffen tok han selv

dermed ble det ledelse

ved halv tid tirsdag kveld

*

I andre fikk Bakenga seg

en utligning for Odd

Og femten strake kamper nå

med baklengsmål var nådd

Men da fikk Taylor nok

og driblet tre av Skiens menn

før ballen gikk til Tveita

og til ledelse igjen

*

Vi brente flere sjanser,

men det endte jo med seier

Og unngikk og en tolvteplass,

vi ble topp ti og greier!

Hvis Kåre starter ombygging

av laget sporenstreks

kan vi kanskje neste år

bli nesten nummer seks!

*

Sesongen den ble utsatt,

først i juni var vi klar

Og ingen visste veien,

heller ikke hen det bar:

Poengfangst; tretti-seks,

ja neste år må det bli mer!

Går Mjøndalen til OBOS

kan det hende at det skjer!

*

(Fortsetter under bildene)

Rehabiliteringsjobben er i gang:

Mye må skje med stallen for at vi skal nærme oss de beste lagene. Og opprydningen foran 2021-sesongen er allerede i gang:

Ali Ahamada og Sander Svendsen har ikke hatt Brann-trøyen på seg så mange ganger - de fikk ti kamper hver, men ingen av dem innfridde vel strengt tatt forventningene.

Jón Gudni Fjóluson fikk heller ikke spilt mange kamper (elleve) før han vinket farvel. Men her var det andre ting enn nødvendigvis det sportslige som gjorde utslaget. For islendingen har stort sett gjort en god jobb i forsvaret, men ble nok for dyr. Rent sportslig ville jeg kanskje heller satset på ham enn treige Vegard Forren. Imidlertid har trønderen til gjengjeld en god pasningsfot.

Gilli Rólantsson har hatt en langt mer sentral rolle tidligere enn han fikk i år. Kun én kamp fra start i 2020. Grei å ha i stallen, men med kun én start i årets serie ligger det i kortene at han neppe ville fått en sentral rolle i fremtidens Brann til tross for 97 seriekamper for klubben siden 2016.

Bismar Acosta har allerede reist hjem etter 140 seriekamper. Også han hadde passert toppen og fikk bare ti kamper i år. Forrige gang han viste seg på banen i tellende kamp var i hjemmekampen mot Glimt for mer enn tre måneder siden. Ikke rart, for det han har vist i det siste har ikke vært imponerende. Men for et par år siden var han en av våre viktigste spillere. Han vil bli husket som en murvegg med spesielle frisyrer.

Ruben Kristiansen er ikke offisielt ute, men det ligger vel i kortene at også han er på vei ut. Han har vært hos oss siden slutten av sesongen vi rykket opp. Også dette en spiller som fremdeles er fin å ha i troppen, men han er ikke lenger like viktig som han var. I en alder av snart 33 kan det være like greit å slippe ham videre etter 130 seriekamper for oss.

Også Taijo Teniste har reist til sitt hjemland. Hans topp i Brann-karrieren var våren 2018. Han fikk bare ti kamper i år, og de siste serieminuttene var i borteseieren mot Stabæk for fire måneder siden. Han spilte 59 seriekamper for oss siden han kom i 2018.

Gilbert Koomson forsvant tidligere i høst. Han var veldig god våren 2018 og han var god våren 2020. Mellom der var det mye rart.

Fredrik Haugen er den det er mest trist å si farvel til. Han er lokal, han har vært her i ti år, og på sitt beste var han en klassespiller først og fremst kjent for gode dødballer og skudd. Men heller ikke han har hatt toppen av karrieren i 2020, ei heller i 2019. Han har liksom aldri blitt den samme etter alle skadene og startet bare tolv kamper i år. Og når han først stikker, så er det flott at han får prøve seg i utlandet. Både for hans egen del, og fordi det hadde blitt veldig rart å se ham i en annen eliteseriedrakt etter 249 seriekamper for Brann.

Alle får ha takk for innsatsen og lykke til videre i sine karrierer!

(Fortsetter under bildet)

Kampen:

Fra forrige kamp var Gilli Rólantsson forsvunnet ut av både startelleveren og troppen, mens Sander Svendsen var tilbake til å synge Nystemten fra gresset.

Brann var mest på hugget fra start, men foran mål begrenset det seg de første tyve minuttene til en Robert Taylor-heading over mål fra rundt straffemerket. Etter vel 21 minutter kom Odd til en halvsjanse ved Elbasan Rashani som ikke fikk skikkelig treff rett utenfor femmeteren.

Ellers skjedde det usedvanlig lite i ordinær tid av første omgang, annet enn noen svake skuddforsøk fra Sander Svendsen og Daouda Bamba.

Odd kom mer med spillemessig ut over i omgangen, og hadde et visst trykk på oss rett før pause. Tobias Lauritsen hadde et skudd fra nitten meter på overtid, men det ble ikke for vanskelig for Håkon Opdal.

Men drøyt to og et halvt minutt på overtid skjedde det endelig noe: Robert Taylor fikk ballen på egen halvdel og stormet fremover. Han kom seg inn i feltet, lurte vekk Odin Bjørtuft, før han ble felt av Filip Rønningen Jørgensen. Et klart straffe til oss!

Finnen tok straffesparket selv - og satte det inn via venstre stolpe nesten fire minutter på overtid av omgangen. Det var også det siste som skjedde før man skulle sette skoene i skotørkerne et kvarters tid. 1-0 til Brann!

Til andre omgang ble det gjort to bytter hos oss: Inn kom Ruben Kristiansen og Jon-Helge Tveita, mens Mathias Rasmussen og Kristoffer Barmen gikk ut.

Andre omgang startet hendelsesfattig, men seks minutter etter pause hadde Taylor et langskudd som gikk rett over.

Etter en time kom Ole Didrik Blomberg til en god avslutningsmulighet etter godt forarbeid fra Sander Svendsen, men skuddet gikk rett på Odd-keeper Sondre Rossbach. Knapt to minutter senere fikk sistnevnte en større utfordring på et skudd fra Taylor, men reddet også dette.

Ledelsen skulle bare holde seg tyve minutter ut i omgangen. Da kom Elbasan Rashani til et innlegg som Mushaga Bakenga stanget inn fra seks-syv meter. Dermed hadde vi sluppet inn mål i vår femtende seriekamp på rad. Vår lengste rekke av kamper med baklengs i serien siden 1994-95 da vi klarte det i 27. Det var også vår fjortende hjemmekamp på rad med scoring feil vei. Noe som er lengst siden perioden 2001-03 da vi hadde 21.

Like etter utligningen headet innbytter Tveita like over på et innlegg fra innbytter Kristiansen. Og sistnevnte fikk selv en mulighet fra vel tretten meter, men skuddet gikk like utenfor.

Men tyve minutter før slutt skulle vi ta ledelsen igjen. Og for et mål! Det var imidlertid Taylors forarbeid som var mest lekkert, der han lurte av tre Odd-spillere før han sendte igjennom til Tveita som fra åtte meter vippet over Odds keeper som kom ut. Ballen spratt inn til 2-1.

Brann var mest på hugget etter Odds utligning og dette fortsatte også etter at vi hadde tatt ledelsen tilbake. Sytten minutter før slutt hadde Sander Svendsen et godt forsøk fra skrått hold, som Rossbach fikk slått til corner.

Minuttet etter vant Fjóluson i femmeteren på hodet mot Rossbachs hender og ballen gikk til Bamba som satte ballen i tomt mål, men det var avvinket for offside.

Og nå skjedde det mye! Brann fikk sjanse på sjanse. Først Svendsen som skjøt like utenfor fra femten meter da kvarteret gjenstod.

Mot slutten fikk både Svendsen og ikke minst Bamba sine kontringsmuligheter, men alle ble rotet bort. Spesielt ille var det da ivorianeren hadde med seg en umarkert Taylor, men absolutt skulle gjøre alt selv, selv om han hadde flere hvitkledde nær seg. Og to minutter på overtid brente Bamba en ny mulighet da vi kontret og Rossbach slo avslutningen fra 14 meter til corner.

Kampen ebbet imidlertid ut med 2-1-seier til oss, og vi endte dermed på tiendeplass i det merkelige året 2020.

(Fortsetter under bildene)

-

Hendelsene:

05:10 - Brann: Jón Gudni Fjóluson header to meter over fra elleve meter på en corner fra Robert Taylor.

09:14 - Brann: Taylor skyter fra skrått hold noen meter utenfor feltet. Det går tre meter utenfor nærmeste stolpe.

13:05 - Brann: Taylor vipper inn mot bakerste hvor det blir blåst frispark mot Vegard Forren.

13:40: Stopp i spillet fordi Espen Ruud er skadet.

17:07 -> bytte Odd: Fredrik Nordkvelle inn for Espen Ruud.

17:24: Kampen er i gang igjen.

20:50 - Odd: Markus André Kaasa legger lavt inn fra deres høyre side av feltet og på seks meter får en presset Elbasan Rashani en fot på ballen, men heldigvis ikke skikkelig treff. Ballen spretter inn til Håkon Opdal.

22:00 - Brann: Petter Strand forsøker et skudd fra 30 meter, men det blokkeres lenge før ballen i det hele tatt når frem til sekstenmeteren.

23:53 - Brann: Sander Svendsen står i returrommet etter en corner og skyter fra 24 meter. Det går over og utenfor.

26:43 - Odd: Odin Bjørtuft med frispark fra nærmere 30 meter. Skuddet går forbi muren, men Opdal redder uten for store problemer.

27:24 - Odd: Mushaga Bakenga går i bakken i duell mot Forren på siden av feltet. Ingen straffe.

32:50 - Brann: Svendsen med et elendig skudd fra vel 28 meter. Det går åtte-ni meter utenfor.

33:29 - Brann: Daouda Bamba skyter fra 14-15 meters ganske skrått hold. Det går to-tre meter utenfor nærmeste stolpe.

34:31 - Odd: Kaasa skyter fra 21-22 meter. Det går en halvmeter utenfor krysset.

38:33 - Odd: Skienslaget med et småfarlig angrep når Filip Rønningen Jørgensen får lagt inn fra deres venstre side av feltet, men ballen passerer Tobias Lauritsen som er rett utenfor femmeteren og Thomas Grøgaard får klarert.

45:00 + 0:31 - Odd: Lauritsen skyter fra 19 meter. Ganske så rett på Opdal.

45:00 + 2:38 - Brann: Taylor får ballen fem meter inne på egen halvdel. Han stormer oppover og kommer seg inn i feltet hvor han først lurer Bjørtuft før han blir felt av Jørgensen. Klart straffe!

45:00 + 3:10 - gult kort, Odd: Filip Rønningen Jørgensen for fellingen av Taylor.

45:00 + 3:57 - 1-0, SCORING BRANN; ROBERT TAYLOR, STR.: Finnen skyter mot venstre. Keeper Sondre Rossbach er etter skuddet, men det går via stolpen og inn!

45:00 + 4:16: Pause. 1-0 til oss. 2-1 til oss i angrep med avslutninger i feltet - straffesparket ikke inkludert.

- 2. omgang: -

45:00 -> bytte Brann: Ruben Kristiansen inn for Mathias Rasmussen

45:00 -> bytte Brann: Jon-Helge Tveita inn for Kristoffer Barmen

48:49 - Odd: Jørgensen skyter fra 30 meter, men det blokkeres på sekstenmeteren.

50:57 - Brann: Svendsen finner Taylor til venstre og finnen skyter fra skrått hold like utenfor sekstenmeteren. Skuddet går rett over!

53:21 - gult kort, Brann: Vegard Forren for å være litt for tøff i en hodeduell mot Bakenga.

59:55 - Brann: Svendsen gjør et godt forarbeid på venstresiden og legger inn til motsatt hvor Ole Didrik Blomberg er helt alene og skyter på direkten fra 13-14 meters litt skrått hold. Rett på keeper Rossbach som må gi retur. Odd får klarert.

60:49 - Odd: Kevin Egell-Johnsen slår et frispark mot bakerste i feltet. Bakenga får en fot på det innenfor femmeterhjørnet, men får ikke skikkelig treff og ballen går over dødlinjen.

61:38 - Brann: Svendsen skyter fra 13-14 meters skrått hold. Det blokkeres ved femmeteren. Etter hvert havner ballen hos Taylor som skyter fra vel elleve meter. Rossbach må slå til med en god redning for å ta skuddet.

64:53 - 1-1, SCORING ODD; MUSHAGA BAKENGA: Nordkvelle slår igjennom til Rashani som legger inn fra nesten ved dødlinjen på deres venstre side av feltet. Han slår inn mot bakerste hvor han finner Bakenga som stanger inn utligningen fra seks-syv meter.

Dette var Odds tredje angrep med avslutning i feltet. Vi hadde hatt fire.

66:21 - Brann: Ruben legger inn fra venstre og på ti meter header Tveita like over.

67:11 - Brann: Ruben går på tvers inn i feltet og skyter fra 13 meters noe skrått hold. Markkryperen går like utenfor nærmeste stolpe.

68:14 - gult kort, Odd: Tobias Lauritsen når han legger Grøgaard i bakken.

69:03 -> bytte Odd: Robin Simovic inn for Filip Rønningen Jørgensen.

70:38 - 2-1, SCORING BRANN; JON-HELGE TVEITA: Taylor får ballen ute på venstresiden, vel tyve meter inne på Odds banehalvdel. Han lurer av tre Odd-spillere og når han er rett utenfor sekstenmeteren gir han en glimrende gjennombruddspasning til Tveita som rekker ballen før Rossbach når den. Rogalendingen vipper over skienslagets keeper på vel åtte meters hold og ballen spretter i mål!

72:37 - Brann: Svendsen slår ut til Ruben fra dødlinjen. Sistnevnte gir ballen tilbake og moldenseren skyter fra kanskje tolv meters skrått hold. Rossbach slenger seg og redder skuddet som går mot det nærmeste hjørnet. Det blir corner.

73:36 - Brann: Forren slår inn foran mål hvor Fjóluson vinner på hodet mot Rossbach i femmeteren og ballen går til Bamba som setter ballen i mål, men det blir blåst frispark mot oss.

74:37 - Brann: Taylor sender igjennom til Svendsen på motsatt. Moldenseren kommer inn i feltet og skyter fra vel femten meter. Ballen går til side for Rossbach men også like til side for lengste stolpe.

75:42 - Odd: Rashani slår inn mot bakerste hvor Simovic vinner på hodet mot Ruben utenfor femmeteren og header i stolpen, men svensken får frispark imot seg.

78:26 -> bytte Odd: Vladimir Rodic inn for Tobias Lauritsen.

78:32 -> bytte Odd: Eirik Asante Gayi inn for Markus André Kaasa.

80:37 - Odd: En klarering havner hos Joshua Kitolano som fyrer løs fra nærmere 25 meters skrått hold. Det går et par meter over.

82:08 - Brann: Bamba får ballen ute på høyresiden, kommer seg inn i feltet, men klarer aldri å komme seg forbi Gayi. Det blir bare corner av forsøket.

83:37 - Brann: Strand med et frispark fra nærmere 30 meters skrått hold. Det går en meter over.

85:54 - Odd: Nordkvelle forsøker et skudd eller innlegg fra skrått hold litt utenfor feltet, men det blokkeres.

86:10 - Brann: Vi kontrer og Bamba spiller igjennom Svendsen som på venstresiden av feltet kommer alene med Rossbach, men skyter rett på sistnevnte fra vel ti meters ganske skrått hold.

87:51 - Odd: Rodic med corner fra deres høyre side. På vel åtte meter vinner Bjørtuft på hodet, men rett på Opdal.

88:56 - Brann: Bamba nok en gang igjennom på kontring. Han har med seg Taylor alene til høyre, men skal absolutt gjøre alt selv og skyter i relativt trengt posisjon fra femten meter. Ballen går en halvmeter utenfor.

90:00 -> bytte Brann: Erlend Hustad inn for Sander Svendsen.

90:00 + 2:03 - Brann: Vi kommer tre mot en, Taylor gir på tvers fra høyre og til Bamba som etter hvert skyter fra 14 meter. Rossbach får slått til corner.

90:00 + 2:05: Kamper er slutt. Vi vinner 2-1 etter 12-4 til Brann i angrep med avslutninger i feltet.

Og god jul!

-

Trender:

* Dette var vår første seier siden 28. november da vi slo Aalesund 3-1 på Stadion. I mellomtiden hadde vi tre kamper uten seier (0-2-1). Vi har nå tre kamper uten tap (1-2-0), og det har ikke skjedd siden de tre første rundene (2-1-0).

* Vi har nå tre strake hjemmekamper uten tap (2-1-0). Siste hjemmetap kom 7. november da Haugesund slo oss 2-1. Tre hjemmekamper uten tap har ikke skjedd siden juli (1-2-0). Vi har nå syv poeng over tre hjemmekamper, og det har ikke skjedd siden i fjor sommer da vi slo LSK 1-0, spilte 0-0 mot Mjøndalen og slo Stabæk 2-1.

* Dette var vår tredje strake og åttende siste ni med scoring. Unntaket var 0-2-tapet mot Viking i Stavanger 2. desember.

* Dette var vår åttende strake og 17. siste 18 på Stadion med scoring. Unntaket var 0-1-tapet for Mjøndalen 16. august.

* Dette var femtende strake og 24. siste 25 med baklengsmål. Unntaket var 2-0-seieren over Stabæk på Nadderud 24. august. Forrige gang vi slapp inn mål i 15 strake seriekamper var i de åtte siste i 1994 og de 19 første i 1995 - altså i 27 totalt.

* Dette var vår 14. strake hjemmekamp med baklengs. Sist vi holdt nullen hjemme var i første hjemmekamp mot Viking 21. juni da vi vant 3-0. Så mange strake hjemmekamper i serien med baklengs har vi ikke hatt siden de ti siste i 2010 og fire første i 2011. Slipper vi også inn mål i neste års første hjemmekamp, blir det vår lengste rekke med hjemmebaklengs siden 2001-03 da vi hadde 21 strake med mål i trynet i seriekamper på Stadion. Innenfor en og samme sesong har vi ikke sluppet inn mål i 14 strake hjemme før, men med unntak av 1961/62 spilte vi heller ikke så mange hjemmekamper noen sesong før 2009.

* Vi tok 36 poeng i år. Det er fire færre enn i fjor og det minste vi har fått siden 29 i 2014.

* Vi tok 17 hjemmepoeng i år. Det er fire færre enn i fjor og det minste vi har hatt siden 13 i 2014.

* Vi har scoret 40 mål. Det er åtte flere enn i fjor, men fem færre enn i 2018. Av årene med med 30 kamper (1961/62 og f.o.m. 2009) er det kun i 2019 vi har scoret færre mål enn i år.

* Vi har scoret 21 mål hjemme i år. Det er syv flere enn i fjor, men tre færre enn i 2018.

* Vi har sluppet inn 49 mål. Det er 12 flere enn i fjor og det meste vi har fått siden 54 i 2014.

* Vi har sluppet inn 20 mål hjemme. Det er fire flere enn i fjor og det meste vi har hatt siden 21 i 2014.

* Vi fikk ni minusmål i år. Det er fire dårligere enn i fjor og det dårligste vi har fått siden minus 13 i 2014.

* Vi fikk ett plussmål hjemme i år. Det er tre bedre enn i fjor, men tolv dårligere enn i 2018.

Innbyrdes mot Odd i serien:

Sted

Ka

Se

Ua

Ta


Mål

Bak

Bergen

25

15

6

4


51

23

Skien

25

10

5

10


36

41

Totalt

50

25

11

14


87

64

* Vi har vunnet to av de tre siste (2-0-1) og tapt kun to av de siste ti seriekampene mot Odd (6-2-2). Forrige seier mot dem kom da vi vant 1-0 hjemme 8. november i fjor.

* På Stadion har Brann fire strake seire og fem strake uten tap (4-1-0) mot Odd. Siste poengtap kom mot dem 20. mars 2016 da vi spilte 0-0, og siste tap mot dem kom 12. juni 2014 da de slo oss 1-0.

* Vi har scoret i seks av de syv siste seriekampene mot Odd. Unntaket var den forrige - i årets bortekamp - der vi tapte 0-1.

* Vi har scoret i de fire siste hjemmekampene mot Odd. Sist vi ikke scoret mot dem på Stadion, var da det ble 0-0 20. mars 2016.

* Vi har holdt nullen i fem av de siste åtte seriekampene mot Odd, men klarte det ikke på tirsdag.

* På Stadion hadde Brann før tirsdag holdt nullen i fire strake seriekamper mot Odd. Forrige gang vi slapp inn mål mot dem, var da de slo oss 1-0 12. juni 2014.

-

Spillerstatistikken:

Tallene for hver kamp viser antall minutter spilt.

Tall i uthevet tekst indikerer startet kamp.

Kamp = antall kamper spilt

Start = antall kamper startet

Tabellen kan scrolles til siden.

mot ->

Hau

Vik

Aal

Ros

S08

B/G

San

Odd

IKS

Kri

God

Vål

Mol

Mjø

Stb

God

Vål

B/G

Kri

Mol

Mjø

Stb

San

Hau

Ros

Aal

Vik

S08

IKS

Odd
h/b

-b

-h

-b

-h

-b

-b

-h

-b

-h

-h

-b

-h

-b

-h

-b

-h

-b

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-


Total

Kamp

Start

Mål

Gule


Acosta

43

90

90

26

36

45

451290

15


492

10

4


3

Acosta

Ahamada

90

90

90

90

90

90

90

90

9090
900

10

10


1

Ahamada

Bamba

85

69

72

63

80

90

83

90

90

90

66

70

79

90

90

90

90

90

90

90

63

90

90

90

87

83

90

90

89

90


2519

30

30

10

2

Bamba

Barmen

67

69

45

90

54
24

27

90

90

90

11

45

72

90

90

90

90

90

90


90

90

90

90

90

90

45


1899

26

21

3

4

Barmen

Blomberg
30

45
90

90

60

90

90

90


585

8

7Blomberg

Eide

1212

1
Eide

Fjóluson90

90

90

90

90

90

90

59


90

90

90


959

11

11


2

Fjóluson

Forren

47


72

64

80

59

90

90

90

78

45

90

90

90

90

90

45

75

90

90

90

90

90

90

90

90


2005

25

25


4

Forren

Grøgaard2431

90

9

9020

33

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

81

90

45

90


1773

24

19

1

1

Grøgaard

Haugen

5

21

66

4590

45

90

85

90

31

73

79

45

1837

90


90

90

8330

26
1229

21

12

1

1

Haugen

Hustad

5

21

18

27

10


7

21

13

5

24

20

17
59

15

15


277

3

1


315

19


1

2

Hustad

Kolskogen

85

73

18

90

90

4590

90

90

90

90

90

51

90


90

90

90

90

90
31

90

1653

21

19


3

Kolskogen

Koomson

90

69

90

90

81

90

90

69

88

90

90

90

73

90

90

90

311401

17

17

8

3

Koomson

Kristiansen

90

90

90

90

90

59


81


90

90

70

57
45

90

90

88

45
90

90

90


45

45


1615

21

18


2

Kristiansen

Kvinge
21

7899

2

1Kvinge

Mehnert


4


5

1

142


3

2
31

7
Mehnert

Opdal


90

90

90

90

90
90

90

90

90

90

90


90

90

90

90

90

90


1530

17

17


1

Opdal

Ordagic

90

90

45

45

90

76

75

90

66

63


90
820

11

11


4

Ordagic

Pedersen

90

90

90

85


90

90

90

90

90

45

59

90

90

90

90


90

53
90

90
1592

19

19

2

3

Pedersen

Pettersen90

90

90270

3

3Pettersen

Rasmussen

90

62

557

9

64

45

45


377

8

6Rasmussen

Rismark


1710

31

45

9045


11


39

288

8

1Rismark

Rolantsson


21

3


9

45

3228

12

7

13

18

9

26

90313

13

1Rolantsson

Strand

23

90

90

90

90

90

15

80

77

63

45

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


2463

30

27

5

3

Strand

Svendsen

45

62

78

68

77

72

60

64

1

89


616

10

8

1


Svendsen

Taylor

90

86

87

90

89

90

58

69

77

27

87

60

17

90

90

90

90

75

75

90

45

28

35

22

90

90

81

90

90

90


2188

30

24

6

3

Taylor

Teniste

90
90

45

58

45


90

55


33

16

4

526

10

7


1

Teniste

Tveita32

10

13


35

30

57

74

86

90

90

90

90

60

90

90

90

8330


45

45


1230

20

12

2

1

Tveita


Hau

Vik

Aal

Ros

S08

B/G

San

Odd

IKS

Kri

God

Vål

Mol

Mjø

Stb

God

Vål

B/G

Kri

Mol

Mjø

Stb

San

Hau

Ros

Aal

Vik

S08

IKS

Odd


Tot

Kam

Sta

Mål

Gul


h/b ->

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-b-

-h-

-b-

-h-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-
Poeng ->

-3-

-3-

-1-

-0-

-3-

-0-

-3-

-0-

-1-

-1-

-0-

-0-

-3-

-0-

-3-

-1-

-0-

-0-

-1-

-0-

-0-

-1-

-1-

-0-

-3-

-3-

-0-

-1-

-1-

-3-
Resultat ->

2-1

3-0

2-2

1-2

1-0

0-5

3-1

0-1

1-1

1-1

1-3

1-2

2-1

0-1

2-0

1-1

1-5

1-3

1-1

1-2

0-2

1-1

3-3

1-2

3-2

3-1

0-2

1-1

1-1

2-1
Målstatistikken:

mot ->

Hau

Vik

Aal

Ros

S08

B/G

San

Odd

IKS

Krs

God

Vål

Mol

Mjø

Stb

God

VIF

B/G

Kri

Mol

Mjø

Stb

San

Hau

Ros

Aal

Vik

S08

IKS

Odd


Total


h/b

-b

-h

-b

-h

-b

-b

-h

-b

-h

-b-

-b

-h

-b

-h

-b

-h

-b

-h

-b

-h

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-

-b-

-h-
Bamba


1

2
1
1

1

1

3


10

Bamba

Barmen
1


1


1
3

Barmen

Grøgaard


1


1

Grøgaard

Haugen1

1

Haugen

Hustad


1


1

Hustad

Koomson


1


1

1


2


1

1

1

8

Koomson

Pedersen

1
12

Pedersen

Strand
1

1


1

1

15

Strand

Svendsen

11

Svendsen

Taylor

1


1
1
1


1

1


6

Taylor

Tveita

1

1


2

Tveita

--

Kampfakta:

Brann - Odd 2-1 (1-0)

Eliteserien fotball herrer. Brann Stadion. 600 tilskuere. Dommer: Espen Andreas Eskås, Bækkelagets SK. Gult kort: Vegard Forren, Brann, Filip Jørgensen, Tobias Lauritsen, Odd.

Mål: 1-0: Robert Taylor (str. 45:00 + 3:57), 1-1: Mushaga Bakenga (64:53), 2-1: Jon-Helge Tveita (70:38).

Brann (4-2-3-1): Håkon Opdal - Ole Didrik Blomberg, Jón Gudni Fjóluson, Vegard Forren, Thomas Grøgaard - Kristoffer Barmen (Jon-Helge Tveita fra 46.), Petter Strand - Mathias Rasmussen (Ruben Kristiansen fra 46.), Robert Taylor, Sander Svendsen (Erlend Hustad fra 90.) - Daouda Bamba.

Odd (4-3-3): Sondre Rossbach - Espen Ruud (Fredrik Nordkvelle fra 18.), Odin Bjørtoft, Vebjørn Hoff, Kevin Egell-Johnsen - Joshua Kitolano, Filip Rønningen Jørgensen (Robin Simovic fra 70.) , Markus Andrè Kaasa (Eirik Asante Gayi fra 79.) - Mashuga Bakenga, Tobias Lauritsen (Vladimir Rodic fra 79.), Elbasan Rashani.

-

Kampstatistikk:

Ballbesittelse: 54 % til Odd.

Avslutninger: 17-9 til Brann.

Avslutninger på mål: 6-6.

Angrep med avslutninger i feltet: 12-4 til Brann (mine tall). 1. omg.: 2-1 til Brann. 2. omg.: 10-3 til Brann.

-

Mediene om kampen:

BA

BA Live

VG

VG Live

Brann.no