Grieghallen feiret 40 år

Grieghallen feiret 40 år på lørdag. Kulturinstitusjonen i Bergen åpnet i mai 1978, og kostet da 93 millioner kroner å bygge.

Grieghallen feiret 40 år på lørdag. Kulturinstitusjonen i Bergen åpnet i mai 1978, og kostet da 93 millioner kroner å bygge. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Jeg er her for å feire bursdagen til Grieghallen. Den er veldig gammel nå, sier Daniel Østrem (5).

DEL

Femåringen ser på de mange kakestykkene og velger seg ut litt bløtkake.

– Det er veldig kjekt her i dag, sier han og smiler til moren sin, Nathalie Østrem.

– Det er et flott arrangement for å feire kulturlivet i Bergen, som vi er så glade i, sier Østrem og legger til:

– Både jeg og Daniel liker veldig godt teater og konserter, og gleder oss til å se Bergen Filharmoniske Orkester opptre i dag.

(Saken fortsetter under bildet)

Daniel Østrem (5) var storfornøyd med kakeutvalget.

Daniel Østrem (5) var storfornøyd med kakeutvalget. Foto:

Gøy å prøve

I Grieghallen møter BA flere smilende bergensere. Sverre Johannes Hagen (8) er på dirigentlab som Bergen Filharmoniske Orkester har satt opp.

– Det var veldig gøy, og ikke så vanskelig, sier åtteåringen som heller tror han gjorde det vanskelig for dem som skulle følge hans anvisninger.

– Jeg fikk de til å spille veldig fort! sier han og demonstrerer med å veive med armene.

Syvåringen Eva Edvardsen er å finne i hjørnet til Norges Musikkorps Forbund, hvor hun tester ut forskjellige instrumenter sammen med moren Anette Edvardsen.

– Det er veldig gøy å prøve korpsinstrumenter som det her, sier hun og skynder seg med å konstatere:

– Men det er piano jeg spiller til vanlig, og det er det gøyeste.

Eva legger deretter av gårde mot stasjonen for ansiktsmaling, og erklærer smilende:

– Jeg skal male meg som en kanin!

(Saken fortsetter under bildene)

Eva Edvardsen (7) og moren Anette Edvardsen synes det var stas å få prøve diverse instrumenter.

Eva Edvardsen (7) og moren Anette Edvardsen synes det var stas å få prøve diverse instrumenter. Foto:

Sverre Johannes Hagen (8) forsøker seg som dirigent. – Det var veldig gøy, og ikke så vanskelig, sier åtteåringen.

Sverre Johannes Hagen (8) forsøker seg som dirigent. – Det var veldig gøy, og ikke så vanskelig, sier åtteåringen. Foto:

Eva Edvardsen (7) feiret Grieghallen i helgen.

Eva Edvardsen (7) feiret Grieghallen i helgen. Foto:

 

100 år

Daglig leder i Norges Musikkorps Forbund, Randi Kvinge, følger spent med på de mange barna som tester ut alt fra kornett til saksofon og fløyter.

– Vi håper det vil føre til at flere får øynene opp for hvor gøy korps er, og vil melde seg inn i NMF, sier Kvinge, som i dag feirer dobbelt jubileum:

– Vi i NMF er her for å feire sammen med Grieghallen i dag. Mens den feirer 40 år, så feirer Norges Musikkorps Forbund 100-årsjubileum i år.

(Saken fortsetter under bildet)

Randi Kvinge, Solveig Borgund og Beate G.Holmefjord fra Norges Musikkorps Forbund håper flere vil melde seg inn i korps.

Randi Kvinge, Solveig Borgund og Beate G.Holmefjord fra Norges Musikkorps Forbund håper flere vil melde seg inn i korps. Foto:

Sang, dans og musikk

I Griegsalen ble det holdt konsert med både sang, dans og musikk. Silvelin Havnevik i NMF er stolte av gruppen med barn som opptrådte.

– Dette er barn som har brukt høstferien sin på å være med i NMF sitt prosjekt HøstPULSE og virkelig har blitt flinke, berømmer Havnevik.

HøstPULSE er et seminar i regi av NMF og PULSE, og ledes av sørafrikanske musikk- og danseinstruktører fra prosjektet PULSE og praktikanter fra regionkorpsene.

– Det er et ypperlig tiltak hvor barn aktivisert og får oppleve mestring og glede, samtidig som praktikantene våre får øving i å lede og være forbilder, forklarer Havnevik.

Storfornøyd

Ivanna Petrova, prosjektleder for Grieghallen, er storfornøyd med feiringen.

– Det ser virkelig ut til at folk koser seg og vi har hatt en jevn strøm med besøkende i hele dag, sier Petrova og berømmer alle som har gjort dagen mulig:

– Det er mange frivillige her som har gjort en strålende innsats. Spesielt de fra Manger Folkehøgskole, som har vært med å arrangere eventyrstund for de minste.

Petrova mener det er aktiviteter for enhver alder, hvor fellesnevneren er å engasjere og aktivisere.

– Det er en veldig inkluderende og involverende dag, hvor de besøkende får bli bedre kjent med Grieghallen og de mange aktivitetene som foregår her.

Ivanna Petrova, prosjektleder for Grieghallen, er svært fornøyd med feiringen og kaller den inkluderende og involverende.

Ivanna Petrova, prosjektleder for Grieghallen, er svært fornøyd med feiringen og kaller den inkluderende og involverende. Foto:

Fakta om Grieghallen

– Åpnet i mai 1978 og kostet da 93 millioner kroner å bygge.

– Er oppkalt etter den bergenske komponisten Edvard Grieg (1843-1907).

– Er blitt Norges ledende integrerte kultur-konferanse og utstillingssenter.

– Har et bredt spekter av kultur, med opptredener i ballett, opera, symfonisk musikk, pianokonserter, kor, pop og rock, jazz og korpsmusikk.

Artikkeltags