Femåringen ser på de mange kakestykkene og velger seg ut litt bløtkake.

– Det er veldig kjekt her i dag, sier han og smiler til moren sin, Nathalie Østrem.

– Det er et flott arrangement for å feire kulturlivet i Bergen, som vi er så glade i, sier Østrem og legger til:

– Både jeg og Daniel liker veldig godt teater og konserter, og gleder oss til å se Bergen Filharmoniske Orkester opptre i dag.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Gøy å prøve

I Grieghallen møter BA flere smilende bergensere. Sverre Johannes Hagen (8) er på dirigentlab som Bergen Filharmoniske Orkester har satt opp.

– Det var veldig gøy, og ikke så vanskelig, sier åtteåringen som heller tror han gjorde det vanskelig for dem som skulle følge hans anvisninger.

– Jeg fikk de til å spille veldig fort! sier han og demonstrerer med å veive med armene.

Syvåringen Eva Edvardsen er å finne i hjørnet til Norges Musikkorps Forbund, hvor hun tester ut forskjellige instrumenter sammen med moren Anette Edvardsen.

– Det er veldig gøy å prøve korpsinstrumenter som det her, sier hun og skynder seg med å konstatere:

– Men det er piano jeg spiller til vanlig, og det er det gøyeste.

Eva legger deretter av gårde mot stasjonen for ansiktsmaling, og erklærer smilende:

– Jeg skal male meg som en kanin!

(Saken fortsetter under bildene)

 

 

100 år

Daglig leder i Norges Musikkorps Forbund, Randi Kvinge, følger spent med på de mange barna som tester ut alt fra kornett til saksofon og fløyter.

– Vi håper det vil føre til at flere får øynene opp for hvor gøy korps er, og vil melde seg inn i NMF, sier Kvinge, som i dag feirer dobbelt jubileum:

– Vi i NMF er her for å feire sammen med Grieghallen i dag. Mens den feirer 40 år, så feirer Norges Musikkorps Forbund 100-årsjubileum i år.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Sang, dans og musikk

I Griegsalen ble det holdt konsert med både sang, dans og musikk. Silvelin Havnevik i NMF er stolte av gruppen med barn som opptrådte.

– Dette er barn som har brukt høstferien sin på å være med i NMF sitt prosjekt HøstPULSE og virkelig har blitt flinke, berømmer Havnevik.

HøstPULSE er et seminar i regi av NMF og PULSE, og ledes av sørafrikanske musikk- og danseinstruktører fra prosjektet PULSE og praktikanter fra regionkorpsene.

– Det er et ypperlig tiltak hvor barn aktivisert og får oppleve mestring og glede, samtidig som praktikantene våre får øving i å lede og være forbilder, forklarer Havnevik.

Storfornøyd

Ivanna Petrova, prosjektleder for Grieghallen, er storfornøyd med feiringen.

– Det ser virkelig ut til at folk koser seg og vi har hatt en jevn strøm med besøkende i hele dag, sier Petrova og berømmer alle som har gjort dagen mulig:

– Det er mange frivillige her som har gjort en strålende innsats. Spesielt de fra Manger Folkehøgskole, som har vært med å arrangere eventyrstund for de minste.

Petrova mener det er aktiviteter for enhver alder, hvor fellesnevneren er å engasjere og aktivisere.

– Det er en veldig inkluderende og involverende dag, hvor de besøkende får bli bedre kjent med Grieghallen og de mange aktivitetene som foregår her.

 

Fakta om Grieghallen

– Åpnet i mai 1978 og kostet da 93 millioner kroner å bygge.

– Er oppkalt etter den bergenske komponisten Edvard Grieg (1843-1907).

– Er blitt Norges ledende integrerte kultur-konferanse og utstillingssenter.

– Har et bredt spekter av kultur, med opptredener i ballett, opera, symfonisk musikk, pianokonserter, kor, pop og rock, jazz og korpsmusikk.