Etter den voldsomme brannen i Gudvangatunnelen natt til lørdag har 13 personer jobbet intenst med å rydde opp på ulykkesstedet. I mellomtiden har tunnelen vært stengt.

Les også: Gudvangatunnelen blir stengt i flere dager

Allerede onsdag kveld åpnes den for busstrafikk.

– Fra klokken 1900 onsdag slipper vi gjennom busser i rute. I tillegg tar vi sikte på å få åpnet for øvrig trafikk fra fredag klokken 1700, med mindre noe uforutsett oppstår. Uansett vil tunnelen være åpen før påsketrafikken setter inn, sier Svenn Egil Finden, som er avdelingsdirektør for Statens vegvesen Sogn og Fjordane.

Les også: Setter inn bilferge mens Gudvangatunnelen er stengt

Nytt elektrisk anlegg

Fortsatt er ikke tunnelen helt ferdigstilt etter flammehavet som oppsto da et vogntog tok fyr inne i tunnelen.

– Vi må ha nytt elektrisk anlegg og alt vil ikke være på plass til onsdag. Men sikkerheten er god nok til å slippe gjennom busstrafikk.

Til nå har entreprenøren og ansatte i vegvesenet rensket ut all skadet betong og fjell i tunnelen. Området fra ulykkesstedet til tunnelåpningen er vasket og alt skadet elektrisk materiell er fjernet.

Neste skritt er å påføre ny sprutbetong og feste bolter for å sikre fjellet.

– Det har blitt gjort en enestående innsats fra alle. Det har gjort at det har blitt rask fremdrift på oppryddingsarbeidet.

– God innsats

Før brannen pågikk det oppgraderingsarbeid i tunnelen og nødvendige maskiner og mannskap var dermed i umiddelbar nærhet da ulykken skjedde.

– Dermed kunne vi være raskt på plass. Allerede første natt var 13 mann på stedet. De har gjort en svært god innsats og gjør det fortsatt, sier Finden.

Les også: Vogntog tok fyr i Gudvangatunnelen