Bruker formue på å gjenreise

Denne slambilen sto parkert ved tankene, da ulykken på Vest Tank-anlegget skjedde (26.05.2007).

Denne slambilen sto parkert ved tankene, da ulykken på Vest Tank-anlegget skjedde (26.05.2007). Foto:

Artikkelen er over 12 år gammel

Tankanlegget på Sløvåg skal forhåpentligvis være i drift i løpet av året igjen.

DEL

* Magasin: Sløvåg-eksplosjonen

I en pressemelding i dag skriver Vest Tank at en avtale er inngått med et stort internasjonalt oljeselskap som skal bidra med gjenreisningen av tankanlegget i Sløvåg.

- Det er for tidlig å si noe konkret om avtalen utover at den er på om lag 66 millioner kroner, sier Jørn Losvar i Vest Tank til BA.no.

Lukten som ligger over området skal også fjernes som en del av avtalen.

- Lukten som ligger over området er ufarlig, men ubehagelig. Men denne skal fjernes og området skal nok en gang åpnes for mottak, sier Losvar.

Arbeidet med å erstatte de to ødelagte tankene er i gang allerede. Et enormt arbeid gjenstår likevel før tankanlegget kan starte opp på nytt.

- I begynnelsen er det et enormt papir og dokumenteringsopplegg. Alle tankene skal undersøkes grundig blant annet med røntgenfotografering for å sikre at de er i orden. Vi har enda ikke den totale oversikten over skadeomfanget, sier Losvar.

Han håper at anlegget kan være i drift i løpet av året igjen.

- Det er en ting som vi lærte av denne vanvittige hendelsen, og det er at anlegget var bygget etter sikkerhetskravene som myndighetene setter. Til tross for eksplosjonen lærte vi at sikkerhetskravene fungerer.

- Ingen liv gikk tapt og de som fikk skader er tilbake på jobb og dette er selvsagt svært viktig for oss. Den erfaringen vi fikk den dagen kommer til å bli gull verdt for oss og resten av bransjen.

Artikkeltags