– En gledens dag

- Min siste hilsen til daglig leder var at jeg gleder meg til å se han i stripete pysjamas, sier Kurt Oddekalv i Norges Miljøvernforbund.

- Min siste hilsen til daglig leder var at jeg gleder meg til å se han i stripete pysjamas, sier Kurt Oddekalv i Norges Miljøvernforbund. Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Miljøverner Kurt Oddekalv jubler for Økokrims tiltale etter Vest Tank-ulykken.

DEL

– En stor seier for miljøet, sier Kurt Oddekalv i Norges Miljøvernforbund til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Nyheter

Onsdag formiddag ble det kjent at tidligere styreleder Trond Emblem og tidligere daglig leder Jostein Berland i selskapet Vest Tank (nå Alexela Sløvåg AS) er tiltalt for miljøkriminalitet. Styrelederen er også tiltalt for økonomisk kriminalitet. En rådgiver, Karl Johan Erstad, innen kjemi er tiltalt for et tilfelle av overtredelse av forurensningsloven. I tillegg er selskapet ilagt et forelegg på 2 millioner kroner, skriver Økokrim i en pressemelding.

Tiltalene kommer etter eksplosjonen i mai 2007 som ga flere enn 200 personer i Gulen og Masfjorden helseplager som følge av utslipp av stoffer som hydrokarboner, svoveldioksid og sulfider, skriver Økokrim.

Norges Miljøvernforbund var en av organisasjonene som anmeldte firmaet.

– Vi brukte en million kroner på å finne ut av dette, før Økokrim tok over. De har gjort en helt fantastisk jobb, og dette er en gledens dag. Jeg syns det viser at vi er ganske seriøse, sier Kurt Oddekalv. Han regner med at Vest Tank blir dømt.

– Det regner jeg med. De har satt menneskeliv i fare, sier Kurt Oddekalv.

Artikkeltags